luni, 6 noiembrie 2017

Manifestările publice sunt necesare pentru că în Parlament majoritatea PSD-ALDE se impune

Ieri s-a manifestat împotriva intenției puterii PSD-ALDE de a subordona Justiția prin modificarea legilor care îi reglementează activitatea dar și prin modificările din legile penale care „salvează” infractorii de „brațul lung al legii”.

După ședința BEx al PNL, președintele Ludovic Orban a declarat:

Aţi văzut foarte clar că nu am avut niciun fel de tentativă de a politiza aceste mişcări. Am îndemnat simpatizanţii partidului, membrii partidului să susţină, să participe la aceste forme de protest, fiindcă poziţia PNL este similară cu poziţia exprimată de cetăţenii români care au participat la aceste forme de manifestaţie

De asemenea, considerăm că manifestaţiile publice, marşurile, mitingurile, demonstraţiile sunt necesare pentru că numai la nivel parlamentar, ţinând cont de aritmetica parlamentară, este foarte dificil să putem împiedica adoptarea propunerilor nocive ale partidului de guvernământ nu numai în domeniul Justiţiei, ci şi în ceea ce priveşte haosul economic care există

Cer partidului de guvernământ să nu susţină proiectul de modificare a Legilor Justiţiei, care este de fapt creaţia tripletei toxice pentru Justiţie - Iordache, Şerban Nicolae - Nicolicea - care exprimă un punct de vedere conservator, un punct de vedere care ne-ar întoarce 20 de ani în timp. Faptul că noi vom organiza astfel de manifestaţii nu afectează în niciun fel exprimarea publică a voinţei oricărui cetăţean român

Un prieten de pe Facebook, Eduard Pantilimon, a avut identificat „sursa” lui Șerban Nicolae, Florin Iordache și Eugen Nicolicea. Constituția României de la 1965!

Așa este. Avem un stat paralel. Avem un stat care se bazează pe regulile statului de drept așa cum izvorăsc acestea din Constituția din 2003 și mai avem un stat, statul paralel, format din cei care au în ADN Constituția din 1965. Cei din statul paralel ocupă anumite poziții în statul de drept dar gândesc și acționează după Constituția din 1965. Ultima decizie a CCR dovedește asta. Parcă este dată după Constituția din 1965 nu după cea din 2003.

Ce spune constituția din 1965? Uite ce spune despre Marea Adunare Națională:

18. Asculta dări de seama cu privire la activitatea Tribunalului Suprem si controlează deciziile sale de îndrumare;
19. Controlează activitatea Procuraturii;

Marea Adunare Națională alege, dintre deputați, comisii permanente.
Comisiile permanente examinează si dezbat, din insarcinarea Marii Adunari Nationale sau a Consiliului de Stat, proiecte de legi, de decrete, de hotariri sau de alte acte ce urmeaza a fi adoptate, precum si orice alte probleme.
De asemenea, din insarcinarea Marii Adunari Nationale sau a Consiliului de Stat, comisiile permanente asculta, periodic sau pe probleme, fiecare potrivit competentei sale, rapoarte ale conducatorilor oricaror organe ale administratiei de stat, ale Tribunalului Suprem si ale Procuraturii, asupra activitatii acestor organe, precum si ale presedintilor comitetelor executive sau ai birourilor executive ale consiliilor populare asupra activitatii acestor consilii, si analizeaza modul in care organele mentionate infaptuiesc politica Partidului Comunist Roman si asigura aplicarea legii.
Comisiile intocmesc rapoarte, avize sau propuneri in legatura cu toate problemele mentionate in alin. 2 si 3, pe care le supun Marii Adunari Nationale sau Consiliului de Stat.
Marea Adunare Nationala poate alege comisii temporare pentru orice probleme sau domenii de activitate, stabilind imputernicirile si modul de activitate pentru fiecare dintre aceste comisii.
Toate organele si functionarii de stat au obligatia sa puna la dispozitia comisiilor Marii Adunari Nationale informatiile si documentele cerute.

Procurorul general este ales de Marea Adunare Nationala pe durata legislaturii, in prima sesiune a acesteia, si functioneaza pina la alegerea noului procuror general in prima sesiune a legislaturii urmatoare.
Procurorii sint numiti potrivit legii, cu exceptia celor prevazuti in Art. 87 pct. 6.”

Excelente observații! Completează foarte bine ideile exprimate de președintele Ludovic Orban. Pentru că acum 20 de ani, cu tot cu Constituția de la 1991, Parlamentul și Guvernul acționau de parcă aveau la bază Constituția din 1965.

Președintele Ludovic Orban afirmă că PNL va depăși pragul dezbaterilor parlamentare și va participa activ la lupta politică împotriva guvernării PSD-ALDE inclusiv prin manifestări politice de stradă. Ca să fie clar. Pe lângă libertatea membrilor PNL de a participa la protestele societății civile, PNL va organiza propriile manifestări politice în stradă la care pot participa toți cei care doresc să protesteze împotriva guvernării dezastruoase a PSD și ALDE.

PNL este solidar cu manifestaţiile de stradă ale societăţii civile pentru independenţa Justiţiei, pentru continuarea luptei anticorupţie, pentru integritatea în funcţia publică. PNL se bate, la nivelul Parlamentului, pentru a împiedica adoptarea oricărei prevederi legale care să afecteze independenţa Justiţiei, care să pună stavilă activităţii Justiţiei în lupta anticorupţie şi care să afecteze drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Precizez că noi, ca partid, suntem pregătiţi în orice moment să recurgem şi noi la forme de protest, care să cuprindă manifestaţii publice, marşuri, mitinguri sau alte tipuri de acţiuni de stradă

Niciun comentariu: