joi, 9 noiembrie 2017

Cineva minte. Cine? Cristina Tarcea, președinta ICCJ sau Tudorel Toader, ministrul justiției

AgerpresAm aflat recent că oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat alte propuneri - Cristina Tarcea, președinta ICCJ

Îmi pun următoarea întrebare: Suntem siguri asupra căror legi suntem noi chemați astăzi să ne dăm avizul? Pun această întrebare pentru că noi suntem sesizați cu trei propuneri parlamentare în ceea ce privește modificarea legilor 303, 304 și 317 și am aflat recent, din presă din păcate, că în urmă cu vreo două zile oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat și li s-a cerut punctul de vedere sau, mă rog, au fost supuse dezbaterii alte propuneri legislative. În aceste condiții stau și mă întreb: există dialog, există transparență, există colaborare inter-instituțională de bună credință? (...) Au fost mințiți oficialii de la Bruxelles? Nu știu, îmi pun întrebarea, suntem mințiți noi?

Ticăloșia este ticăloșie și iese la iveală. Oamenii află. Jurnaliștii care luptă de partea adevărului se mișcă, cer informații nu doar de la instituțiile din țară ci și de la instituțiile europene. Cele europene europene au „prostul obicei” de a lua în serios cererile și de a fi transparente în răspunsuri. Cele din țară au foarte prostul obicei de a minți dacă nu sunt complet opace.

Tudorel Toader a sărit repede de fund în sus.

Ce știu eu este următorul lucru: că avizul pe care Consiliul Superior al Magistraturii este chemat să-l dea este aviz pe proiectul de lege și proiectul de lege este cel pe care CSM l-a primit de la Comisia special constituită. Acea comisie și-a însușit proiectul inițiat la nivelul Ministerului Justiției, că și l-a însușit cu modificări mai multe sau mai puține, mai profunde, mai bune sau mai rele — este deja o altă discuție. Prin urmare, CSM are pe masă, spre analiză, spre examinare, spre avizare pozitivă sau negativă, proiectul primit de la Comisia special constituită. Discuții în spațiul public sunt multe, chiar și cea pe care astăzi o purtăm aici în condițiile în care publicitatea este asigurată

Stau strâmb ca să judec mai drept, atât cât se poate. Ce are sula cu prefectura, Tudorele?! Tu ai fost la Bruxelles! Nu a fost nici Iordache, nici Șerban Nicolae, nici Nicolicea. Nici Dragnea și nici Tăriceanu. Nu mai spun de Tudose. Tu ai fost acolo cu propunerile! Tu le-ai prezentat. Ce ai prezentat? Propunerile tale sau cele pe care Parlamentul României le va lua? Cum poți veni cu măgăria „CSM are pe masă, spre analiză, spre examinare, spre avizare pozitivă sau negativă, proiectul primit de la Comisia special constituită”?!

Din porcăria lui Tudorel iese la suprafață ca uleiul că el, Tudorel Toader a fost la Bruxelles ca să mintă. A mințit. Ordinar. A prezentat ce viziune are el (probabil) fără a prezenta viziunea parlamentarilor PSD și ALDE care i-au preluat o parte a ideilor și care măcelăresc restul principiilor după care funcționează în prezent Justiția în România.

După părerea mea, acest individ minte. Odios.

Un comentariu:

Rent a car Bucuresti spunea...

Cred ca mint amandoi la fel de mult.