miercuri, 15 noiembrie 2017

Pervers, Varujan Vosganian. Poate fi și alt adjectiv

Pervers om. Un altul care vorbește ca să se afle'n treabă.

Are o declarație preluată de Agerpres.

Politic, poate spune orice tâmpenie. Este apărat de Constituție. Pot lua această declarație a lui ca o tâmpenie a unui parlamentar. Dar, pentru că este de-a dreapta lui Tăriceanu (sau la stânga), nu pot trece peste enormitatea spusă.

MCV pare a fi o poveste fără sfârșit, în care în permanență se dau aprecieri, dar se manifestă rezerve și am sentimentul că MCV este utilizat pentru a ține România într-o stare ingrată în contextul UE. Iar un posibil argument că această poziție a Comisiei Europene ar putea să influențeze mersul în Parlament al legilor Justiției mie mi se pare că ar fi o forțare. Noi nu ne lăsăm influențați de aceste declarații pentru că, cel puțin în ce mă privește și în ce privește ALDE, independența sistemului judiciar este una și reforma sistemului judiciar este alta, ce lasă impresia că orice tentativă de a schimba ceva în domeniul judiciar, chiar și de modificare a articolelor declarate neconstituționale, ar fi o afectare a independenței Justiției, lucru care este neadevărat. Justiția are nevoie de o reformă și de o ameliorare așa cum au nevoie toate celelalte domenii ale vieții sociale din România. De aceea putem discuta sigur despre MCV, dar în niciun caz punându-l în corelație cu demersul parlamentar de reformă a Justiției

Măi „Nobelule” ! Tu îți dai seama ce vorbești?

Reforma sistemului judiciar trebuie să aibă ca rezultat independența sistemului judiciar! Nu vorbim despre două probleme. Vorbim despre o acțiune și unul dintre rezultatele ei. Asta este una la mână.

A doua problemă „expertule” se referă la reforma sistemului judiciar în sine. Vorbim despre o reformă în interiorul celei de a treia puteri a statului. Nu vorbim despre o reformă într-o agenție guvernamentală sau o agenție subordonată Parlamentului! Vorbim despre a treia putere a statului. Iar aici, reforma aparține, și la nivel de competență de soluționare și la nivel de expertiză, sistemului Justiției și nu altor puteri ale statului!

Suntem în fața celei mai mari gogomănii politice. Parlamentul și Guvernul (o parte importantă a executivului) fac reformă „cu forța” în cea de a treia puteri a statului! Ce faceți voi, aldeistule Vosganian, este o treabă făcută cu picioarele, o bătaie de joc față de statul de drept. Nu este nici în măsură și nici competent să participi activ la reforma Justiției. Nu ai nici cunoștințele necesare, nu ai nici calitatea necesară. Trebuie, formal, să fii de acord cu ceea ce propun membrii de frunte ai Justiției.

Reforma sistemului judiciar, într-un stat în care dreptul este respectat, aparține sistemului însuși. Pentru că el este cel care simte când are nevoie de reformă, el știe ce reformă trebuie realizată, el știe cât și cum să reformeze. Pentru că este vorba despre existența lui.

Ce vedem noi. Sistemul judiciar este revoltat de ideile năstrușnice promovate de tot felul de neica nimeni care s-au trezit mari specialiști. Iar voi ați răspuns membrilor sistemului cu sictir. Pentru că voi aveți în căpățâni doar „principiul supremației și suveranității Parlamentului”, fără a pricepe ce conținut are, de fapt acest principiu.

Corectarea unor legi penale sau civile este de competența voastră. A celor două Camere ale Parlamentului. Dar, atenție „expertule”, normele penale sau civile declarate ca fiind neconstituționale nu privesc funcționarea sistemului judiciar (cum lași cu larghețe a se înțelege). Aici, cu adevărat, vorbim despre lucruri diferite. Corectarea normelor din legile declarate ca fiind defecte de către CCR este obligația voastră, pentru că voi sunteți cei care le-ați emis! Voi ați gândit prost, sau chiar mai rău, iar CCR vă obligă să corectați. Nu are treabă sistemul judiciar cu aceste corecturi. Pentru că, spre știința ta (dacă nu ai această știință), Justiția va judeca și va da soluții după cum sunt legile. dacă legile sunt proaste (cum le dați voi mai mereu!), judecata și soluția justiției va fi proastă pentru una din părțile aflate în proces.

Parlamentul ăsta este plin de „experți”. Te apucă scârba!

Niciun comentariu: