joi, 9 noiembrie 2017

Perversiune sau incompetență? Guvernarea PSD-ALDE știe ce face?

Administrațiile publice locale se văd cu veniturile serios afectate. Sursele lor de venituri se reduc fără ca inteligenții guvernanți PSD-ALDE să prevadă cum vor acoperi găurile din bugetele locale. Sinistrul prim-ministru, Mihai Tudose, a promis marea cu sarea: vă dăm de la bugetul de stat! Bravo, bă! Iar centralizare? Iar finanțare pe ochi frumoși? Iar blocarea proiectelor locale? Iar „șpagă”? Iar comisioane? Sau, pur și simplu, vorbim despre o crasă incompetență?

Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu are o declarație de presă. O pun aici. Leoreanu știe cum „se mănâncă pâinea” de primar!

Administrațiile locale trebuie să intre în grevă dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a afirmat că, dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate, administrațiile locale trebuie să intre în grevă ca o ultimă soluție pentru a opri demersurile fiscale aberante ale PSD.

Decizia guvernării PSD și a lui Mihai Tudose de a scădea impozitul pe venit de la 16% la 10% fără măsuri compensatorii viabile și concrete pentru administrațiile locale aduce la sapă de lemn o bună parte din primării. La ora actuală, acestea sunt disperate pentru că bugetele de investiții sunt puse în pericol și proiecte locale importante riscă să rămână fără finanțare.

Dezastrul guvernării PSD se vede pe toată linia. “Revoluția Fiscală” a PSD nu va conduce doar la scăderi de salarii, dar comunitățile locale vor fi condamnate să trăiască la limita subzistenței, în regim de avarie.

Cu toate acestea, Mihai Tudose și Liviu Dragnea au ignorat apelurile disperate ale administrațiilor locale, inclusiv pe cele conduse de pesediști, promițând, vag, măsuri compensatorii. Însă, o guvernare incapabilă să respecte programul de guvernare și promisiunile de campanie la doar câteva luni de la învestire nu prezintă niciun fel de credibilitate. Nu exclud ca totul să nu fie altceva decât o modalitate prin care executivul PSD să pună pe butuci comunitățile locale pentru a le face dependente de mila guvernamentală și de bunăvoința din Kiseleff.

Singura politică de stat instituită de PSD este cea a ajutoarelor sociale și există indicii temeinice că intenția lui Dragnea este aceea ca toate primăriile să fie la cheremul său și al partidului-stat”.

Trebuie precizat că administrațiile liberale  vor fi cele mai afectate și care, deloc întâmplător, sunt și cele mai performante. 

În cazul Timișoarei și al municipiului Cluj-Napoca, o treime din bani provin din impozitele salariaților, dar zeci de milioane de euro pierd și administrațiile locale din Brașov sau Oradea.

Ceea ce toți românii trebuie să înțeleagă este că, prin această măsură, banii de la investiții și proiecte de infrastructură merg la ministerul Muncii pentru finanțarea pomenilor PSD și, eventual, mărirea bazei asistaților sociali.

Această abordare este dezastruoasă pentru România și, de aceea, cred că administrațiile locale, indiferent de culoarea politică trebuie să intre urgent în grevă dacă guvernul nu majorează cota din impozitul de venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate.

PNL face tot ce îi stă în putință pentru a bloca demersurile fiscale aberante ale PSD, dar trebuie să luăm în calcul toate opțiunile pentru a bloca această crimă la adresa economiei României, inclusiv ca toate administrațiile locale să intre în grevă”.

Un comentariu:

Rent a car Otopeni spunea...

Politicienii sunt incompetenti si lacomi.