miercuri, 15 noiembrie 2017

În locul podiumului de premiere, guvernarea PSD-ALDE devine funia spânzurătorii

Impresia mea este cea din titlu. S-a format încet. Recunosc. Se întărește. Recunosc. Am chiar senzația că PSD nu și-a dorit să câștige alegerile din 2016. Pot fi declarat nebun după o astfel de afirmație însă accept acest calificativ.

Promisiunile de campanie din 2016 ale PSD au fost, sunt și vor fi irealizabile. Sau, ca să fiu elegant, pot fi implementate însă vor fi repede înlocuite de următoarea guvernare. Pe măsură ce revolta populară față de măsurile guvernărilor PSD-ALDE se va amplifica, pierderile politice ale celor două partide vor fi mai mari. Indiferent câte sondaje de opinie favorabile PSD și ALDE vor mai publica susținătorii lor.

Avem, acum, nu doar revolta unei părți a populației, avem revolta susținătorilor direcți ai PSD și ALDE. Sindicatele. IMM-urile. Profesiile liberale. Chiar și absenteiștii de la alegerile din 2016. Se revoltă cei care produc banii în România.

De la „jaful rezonabil”, PSD și ALDE au trecut la „jaful extins”. Din urmă vin „plățile” pentru tâlhăriile necunoscute, încă. Din banii de astăzi. Iar guvernul Tudose acoperă anumite pagube nu pentru că vrea, ci pentru ca să scadă presiunea juridică asupra liderilor PSD sau ALDE care au format, de-a lungul timpului, grupuri infracționale organizate (în alte părți li se spune organizații mafiote sau „societăți” de crimă organizată).

Se spun adevăruri. Corect. Dar se spun adevăruri sub presiunea codului penal. Procurorii și judecătorii au „ochelari de cal”. Adevărul și numai adevărul le stă în minte. Iar martorul sau suspectul chemat de procurori pentru a da declarații știe că procurorii și judecătorii sunt foarte sensibili la minciună. Declarația mincinoasă sau încercarea de inducere în eroare a justiției duce la condamnare. inculpatul Tăriceanu duce cu mare greutate dosarul în care este inculpat pentru minciună și favorizarea infractorului.

Măsurile luate de guvernarea PSD-ALDE sunt generate de disperare. Trebuie să dea ceva alegătorilor lor, nu altora! Pentru asta, vor lua de la alți alegători sau de la cei care în 2016 au absentat de la vot pentru că, ființe superioare fiind, nu au avut cu cine să voteze! Altfel, la următoarele alegeri, nu vor mai intra în Parlament!

Urmează măcelul legilor justiției. Subordonarea agresivă a procurorilor bunului plac al politicienilor este prima măsură. Juridic, este una logică. Instanțele de judecată penale sunt investite cu soluționarea cauzelor aduse în fața lor de procurori. Dacă procurorii controlați politic nu mai duc cauze în fața instanțelor de judecată, acestea vor sta să asiste la jaful național fără putere. Culmea culmilor, judecătorii nu vor face plângerile penale! Dacă evenimentele nu sunt legate de viața lor ca persoane, au obligația de reținere. Cu procurorii controlați politic, chiar și plângerile făcute de judecători vor fi inutile. Cu procurorii controlați politic, justiția devine un fel de frecție la un picior de lemn.

Foarte multă lume cere, imperativ, ca acest guvern să fie dat jos. Era mai bine ca această lume să fi mers la vot în decembrie 2016. Acum, chiar dacă este dat jos guvernul acesta, majoritatea PSD-ALDE va pune un alt guvern în loc și va merge mai departe. Cu aceleași măsuri criminale.

Ar trebui să fie o învățătură de minte pentru mai tinerii mei concetățeni. Viitorul lor depinde, întotdeauna, de ora aceea în care sunt chemați să își exprime preferința politică. Au avut pe cine vota. Dar, fiind la modă „sictirul național”, alimentat de persoane cu mare interes politic să iasă prost țara în viitorul apropiat, au preferat să răspundă manipulării și să facă altceva. Și-au exprimat o libertate fără a da dovadă de responsabilitate. Nu merge. Orice libertate are un corespondent, o anume responsabilitate. Nu există una fără cealaltă.

Au revenit gogomăniile cu demisiile parlamentarilor opoziției. Este trist. Fanteziile nu pot înlocui Constituția și legile. Nu suntem într-o societate anarhică. Nu poți cere parlamentarilor opoziției să îți satisfacă ție o pasiune și să dea cu piciorul unor angajamente electorale luate în fața alegătorilor lor.  Care, evident, nu au fanteziile tale!

PSD și ALDE trebuie să își ducă crucea. Trebuie să guverneze pentru că au majoritatea în Parlament. Trebuie să suporte consecințele guvernării lor. La fel cum cei care i-au votat și cei care le-au permis accesul la guvernare prin absența de la vot vor trebui să suporte consecințele guvernării. Plus cei care nu i-au votat. Este un experiment eșuat la nivel național. Mie mi se pare că este natural. Succesul în viață are la bază eșecurile deciziilor proaste luate în timp.

Opoziția are viziuni diferite. Opoziția reală depune o moțiune de cenzură. PNL are deja sprijinul USR. Cum necum este un act democratic. Arată că PSD și ALDE că au luat-o pe arătură. Din nefericire, alți parlamentari au gânduri perverse. PMP-ul lui Băsescu vrea să lovească în PNL cerând, ce să vezi, numele politicianului pe care PNL îl propune ca prim-ministru în situația în care moțiunea de cenzură va avea succes. Pot spune că sunt idioți? Este o acțiune directă împotriva moțiunii de cenzură. PSD și ALDE alături de minorități au suficiente voturi pentru a respinge moțiunea. PMP-ul lui Băsescu bagă strâmbe pentru a deschide discuții stupide privind persoanele (cine este mai mare și mai tare) în loc să observe faptele pentru care moțiunea va fi depusă. Ponta și formațiunea lui ProRomânia sunt împotriva moțiunii. Au și explicat, doct, de ce. Dar, printre rânduri, iese în evidență dorința lor de a prelua câți mai mulți parlamentari și votanți ai PSD pentru înlăturarea lui Dragnea.

Moțiunea este însă foarte bună pentru populația României. Sinteza acuzelor aduse guvernării PSD-ALDE va fi cunoscută de toți cei care urmăresc, cu îngrijorare, cum viitorul lor devine din ce în ce mai nesigur, mai întunecat. Pentru că acesta este adevărul.

PSD și ALDE trebuie să își ducă crucea. Opoziția nu are cum veni acum la guvernare. Nu trebuie să vină la guvernare dacă nu există posibilitatea unor alegeri anticipate. Nu pot guverna cu o majoritate parlamentară formată din PSD-ALDE-UDMR-Minorități!

În loc de podium de premiere, aceste guvernări devin pentru clica PSD-ALDE funia spânzurătorii. Nu pot pleca de la guvernare pentru că opoziția nu acceptă o guvernare minoritară care să îi arunce în spate toate nerealizările trecute și viitoare ale actualelor guvernări, opoziția cere alegeri anticipate, PSD și ALDE nu vor alegeri anticipate pentru că pierd majoritatea parlamentară. Constituția nu ajută alegerile anticipate. Practic, refuzul opoziției de a deveni paratrăznetul pentru haosul provocat de PSD și ALDE forțează cele două formațiuni politice să suporte consecințele propriilor acte și fapte de guvernare proaste. După cum se observă, președintele Klaus Iohannis refuză, constant, să mai ofere PSD-ALDE varianta salvatoare a unei guvernări tehnocrate! Derbedeii care conduc astăzi România nu mai merită „un guvern Cioloș”. Și-au bătut joc de șansa oferită de președintele Klaus Iohannis în 2016.

Niciun comentariu: