miercuri, 8 noiembrie 2017

Soarele. De la „fierbinte” la „îngrozitor de fierbinte”

Agerpres, în rând cu lumea, preia de la NASA imaginea și explicațiile privind temperaturile detectate pe Soare.

Nu este singura instituție de informare a publicului care preia informația și imaginea. Pe Google am căutat imaginea și am găsit o mulțime de relatări. De exemplu, aici, de unde am copiat poza. De unde preiau și textul de mai jos.

Această secvență de imagini arată Soarele de la suprafața sa până la atmosfera superioară, toate date la aproximativ același timp pe 27 octombrie 2017. Primul prezintă suprafața Soarelui în lumină albă filtrată; celelalte șapte imagini au fost luate în diferite lungimi de undă de lumină ultravioletă extremă. Rețineți că fiecare lungime de undă relevă caracteristici oarecum diferite.

Acestea sunt arătate în ordinea temperaturii de la prima la suprafața de 6.000 grade C, până la aproximativ 10 milioane de grade C în atmosfera superioară . Da, atmosfera exterioară a Soarelui este mult, mult mai fierbinte decât suprafața. Oamenii de știință se apropie de rezolvarea proceselor care generează acest fenomen.

Interesant și plăcut. Când afli informații de acest fel, te apropii din ce în ce mai mult de cunoașterea vieții. Ca să ajungi la viață, trebuie să afli cum s-a format „lutul” în care viața și-a găsit culcușul!

Niciun comentariu: