vineri, 24 noiembrie 2017

PNL nu mai tolerează atacurile USR


Comunicat important pentru membrii PNL. Sper. Sper ca acest comunicat să fie începutul destrămării compromisului compromițător al PNL București cu USR. Pentru că aici, în București, nici PSD nu a prea fost atacat iar USR nici atât. Dacă era criticat USR se dădea în PSD! Dacă era criticat PSD se ajungea la USR! Paradox! Așa că organizațiile bucureștene au stat deoparte. Și au pierdut. Au pierdut membri, au pierdut susținere populară, au pierdut încredere. Cea mai proastă strategie din toate timpurile. Inimaginabil!

PNL nu mai tolerează atacurile USR, pentru că lipsa reacției înseamnă validarea prin tăcere a minciunilor USR

Acțiunea politică a USR la București nu are nimic de-a face cu ideea colaborării în Opoziție pe care USR o pretinde public. Atacurile la PNL și sabotarea permanentă a propunerilor de colaborare pe care le adresează PNL au devenit o regulă a politicii USR, la fel ca și susținerea pe care USR o acordă primarilor PSD, cazurile de la Sectorul 3, Sectorul 1 și Sectorul 6 fiind elocvente, deși exemple ale “amiciției” USR cu PSD se regăsesc ușor la toate sectoarele


Legat de atacul politic premeditat al USR la adresa PNL, pe puncte: 


  • Acuzând “apropierea” PNL de PSD, USR denaturează premeditat adevărul și își servește o strategie electorală. Adică USR minte cu scopul asumat de a face rău PNL, pe principiul “voturi pierdute de PNL sunt câștigate de USR”


  • Înțeleg, cred, ideea de competiție politică între partidele din Opoziție – zic  “cred”, pentru că deși PNL a fost constant ținta atacurilor USR , PNL nu a răspuns public, tocmai pentru a evita conflicte și pentru a păstra unită opoziția. 


  • Nu înțeleg, nu sunt de acord și nu voi mai permite să treacă nesancționat faptul că reprezentanții USR nu doar își permit să asume public atacarea PNL cu scopul clar de a lua din electoratul PNL, dar fac aceste atacuri denaturând constant adevărul


  • Ca exemplu precis, atacul USR că PNL a susținut proiectul de adoptare al normei pentru atribuirea contractelor firmelor municipalității este o minciună, în condițiile în care, în ciuda acțiunii opoziției, administrația PSD a înființat aceste companii. Cel puțin, PNL a solicitat administrației Firea și a reușit impunerea unor norme de transparență în ceea ce privește atribuirea contractelor, de exemplu publicarea pe site-ul Primăriei a contractelor și a sumelor.  


  • Opoziția trebuie să servească interesul cetățenilor și să se opună atunci când administrația PSD acționează împotriva interesului public. Ce se întâmplă când Opoziția - și vorbesc aici de USR – acționează constant fără nicio logică a interesului cetățenilor, doar pentru a se opune, pentru a-și face imagine și pentru a atrage atenția cu teme false?

Ca exemple clare


  1. Sunt false acuzațiile USR că PNL a votat proiectele prin care Primăria Sectorului 4 vrea să înființeze parcări pe spațiul verde sau că PNL a votat concesionarea ilegală a unor terenuri. Acuzațiile USR sunt false pentru că ceea ce a votat PNL - și se poate verifica ușor public – este un parc, iar așa zisa ilegalitate a concesionării este o minciună de proporții. Inclusiv USR a votat pentru concesionarea terenurilor mai mici de 150 mp, procedura este legală și oportună și nu are nimic de-a face cu ilegalitatea, ci doar cu interesul USR de a face subiect din ceva ce nu există. 
  2. De foarte multe ori, conduita reprezentanților USR în Consiliile Locale sau în Consiliul General arată lipsă de profesionalism și ordine sau chiar o acțiune politică haotică, cu voturi  diferite chiar în interiorul grupului USR. 
  3. Nu cred că este sarcina PNL sesizarea acțiunii politice haotice a USR, dar în condițiile în care, de foarte multe ori, propunerile de colaborare ale PNL sunt “trântite” de USR printr-o acțiune politică fără nicio predictibilitate, asta se răsfrânge direct asupra acțiunii Opoziției.


Repet un lucru pe care l-am afirmat: nu caut și nu îmi doresc un conflict cu USR. Nu consider nici măcar că raportul PNL – USR trebuie să fie de concurență, asta deși USR asumă sus și tare o competiție și atacă constant PNL cu scopul de a lua electorat de la PNL.

Dar nu voi mai tolera atacurile și neadevărurile USR pentru că a nu avea reacție în fața acestora înseamnă a le valida prin tăcere, ceea ce nu este corect față de PNL și nici bine pentru opoziția din București

Opoziția, ar trebui să se concentreze pe oprirea acțiunilor haotice și incorecte ale administrației PSD și pe cât posibil, pe un plan comun care să crească șansa luptei cu PSD

Fragmentarea Opoziției cu scopul de a crește unul pe seama altuia, partidele opuse PSD, nu are nimic de-a face nici cu interesul bucureștenilor și nici măcar cu pragmatismul politic. Este doar o gândire politică proastă a USR ce servește de minune administrației dnei Firea.

Cristian Bușoi, 

Președinte PNL București

Când te frigi cu ciorbă, sufli și'n iaurt! Eu rețin faptul că s-a ajuns, după mult prea multe pierderi politice uriașe la adevăr. Compromisul compromițător din anul 2016 trebuie desființat. Rolul PNL este să fie varianta alternativă la guvernarea PSD, nu să fie moașa unificării opoziției la PSD! Himera unificării dreptei trebuie să dispară. Fiecare partid are propriul electorat. Iar PNL trebuie să aibă grijă de electoratul lui, să îl păstreze, să îl mărească nu să facă pe „moașa comunală” în favoarea altor formațiuni politice sau să convertească susținătorii PSD. Am pierdut Bucureștiul pentru că am făcut compromisul cu USR. Și nu doar în București!

Niciun comentariu: