marți, 31 mai 2016

Dosarul Rompetrol II are acuzați


Președintele Klaus Iohannis a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea de urmărire penală a foștilor miniștri pentru fapte de crimă organizată în dosarul Rompetrol II. Comunicatul de presă al Departamentului Comunicare publică este scurt.

Procurorii au elemente care îi acuză pe foștii miniștri. Odată cu cererea Președintelui Iohannis, procurorii au cale liberă să efectueze urmărirea penală fără opreliști.

Așa ar trebui să fie pentru toate cazurile în care procurorii solicită începerea urmăririi penale pentru parlamentari și foști miniștri care încă mai sunt parlamentari.

Nu interpretez eu probele. Nu le am. Ce bănuiesc sau ce speculează jurnaliștii nu mă interesează. Cercetările procurorilor vor face lumină.

Constat doar că epoca „băieților deștepți” din politică se termină. Calea naturală a „pasului înapoi” se pare că a devenit dosarul penal. Au făcut manevre „ciudate”. Nu este exclus să mai apară nume importante. Au avut prim-miniștri peste ei care au fost de acord cu porcăriile ! Au avut colegi în guvernele în care au fost. Au avut subordonați, secretari de stat, directori generali, directori, șefi de servicii care au fost implicați exact în domeniul acesta. De aceea cred că vom avea o cauză penală foarte bogată în autori, coautori, complici, tăinuitori, beneficiari, mituitori, mituiți, îmbogățiri fără just temei, confiscări etc.

Niciun comentariu: