marți, 10 mai 2016

Niște unii de la Consiliul Europei au luat-o pe arătură !

Agerpres (aici).

O comisie a Consiliului Europei, cere statelor să nu incrimineze asistența socială acordată imigranților ilegali.

Declarațiile secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland sună destul de ciudat:

Trebuie ca statele să creeze 'ziduri de protecție' pentru a distinge munca prestatorilor de servicii sociale de activitățile care urmăresc combaterea imigrației și menținerea ordinii.

Situațiile în care, spre exemplu, medicii sunt constrânși să semnaleze imigranții suspectați a fi într-o situație de ilegalitate nu trebuie să conducă la a le nega imigranților dreptul la îngrijiri de sănătate”.

Le pot înțelege, dacă încerc să le interpretez în sensul pozitiv al intervenției. Acela că imigranții ilegali au dreptul la asistența medicală necesară pentru prevenție sau atenuarea unei stări de disconfort din cauza unei afecțiuni. Exemplul dat, cu medicii, nu acoperă întru totul celelalte situații care pot fi posibile ca urmare a primei fraze, cum ar fi un ONG care face prestații sociale imigranților ilegali dar care, deși află sau cunoaște situația stării de ilegalitate a acestora nu o comunică autorităților competente. Aici nu mai am nici un fel de scuză. Imigranții ilegali nu au intenția să se declare autorităților competente din varii motive. Ca atare, cel care îi sprijină să rămână în starea de ilegalitate devine coautor al acestora ilegali la comiterea unor acte de terorism pe teritoriul țării. De ce nu ?

Cel mai șocant este însă următorul text, al Agerpres. Fie este o traducere greșită, fie nu. Dacă nu, atunci ar cam trebui ca România, indiferent ce face oricare altă țară, să ceară demisia acestui secretar general al Consiliului Europei:

„Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI), organ al Consiliului Europei, cere prin aceste noi recomandări statelor membre să interzică serviciilor sociale să comunice date personale privind imigranții ilegali autorităților responsabile cu problemele privind imigrația.

Ceva nu este în regulă. Această comisie ECRI cere statelor să interzică serviciilor sociale să comunice date personale privind imigranții autorităților responsabile cu problemele privind migrația ?! Ăia sunt beți ? Iau droguri ? Statele membre de ce mai au legi privind combaterea imigrației ilegale ? Ca să aibă ce încălca ? Bașca faptul că accederea României la Spațiul Schengen este condiționată tocmai de obligația pe care și-o asumă de a garanta securitatea celorlalte state membre Schengen împotriva pericolului imigrației ilegale.

Intervenția aceasta este absolut împotriva întregii legislații a UE. Este împotriva securității statelor din Europa, state care fac parte din Consiliul Europei ! Această cerere este o invitație deschisă la eliminarea frontierelor ! Este o declarație împotriva suveranității naționale a statelor europene.

Ciudățenia asta de la Consiliul Europei îi face pe traficanții de imigranți oameni onorabili. Dacă se unesc în ONG-uri umanitare, pentru acordarea asistenței sociale, ar fi apărați de lege să își facă „afacerea umanitară”.

Am crezut că numai la noi sunt cretini. M-am înșelat. La Consiliul Europei sunt mai periculoși ca ai noștri. Norvegianul ăsta este membru al Partidului Muncitoresc din țara sa. Convingerile lui politice mă fac să cred că stau la baza bazaconiei de mai sus.

Tâmpenii apropiate am mai auzit cu niște ani în urmă de la niște ONG-uri de la noi în perioada de pregătire pentru aderarea la UE. Culmea, îi contrazicea reprezentantul Olandei care ne-a sfătuit să nu acceptăm tot felul de tâmpenii ONG-iste (finanțate la greu din exterior !), pentru că ei în Olanda s-au dat mari și tari iar atunci, la acei ani, aveau de tras din cauza unor prevederi excesive. Cum ajungeau imigranții ilegali în Olanda, cum cereau control medical. Dacă aveau o boală, unii aveau boli serioase, legea olandeză le garanta operația și tratamentul medical gratuit, cazarea și hrana până la însănătoșire. Cum însănătoșirea nu prea venea repede iar țara de origine nu era pe lista țărilor „sigure”, respectivii imigranți o duceau bine-merci pe banii statului olandez. Normal că am ținut cont de părerea olandezului toți cei prezenți cu toate protestele ONG-iștilor și a reprezentantului Danemarcei. Eram forțați și de reglementările Schengen. Vecina noastră „shengenistă” abia aștepta să ne bage bețe'n roate.

Sper ca România să refuze o astfel de recomandare. Este absolut absurdă. Ca tot ce vine de la un socialist.

Niciun comentariu: