marți, 31 mai 2016

„Prea-cinstitul” Robert Negoiță și afacerile lui necurate


Robert Negoiță ar trebui declarat ca dispărut. Trece campania electorală și candidatul PSD pentru primăria Sectorului 3 nu apare alături de alți contra-candidați la emisiunile Tv. Are aceeași „tactică” ca a lui Gabriela Vrânceanu Firea. Nu iese în public pentru că există pericolul să nu facă față contra-candidaților lui. Firea are parte de ajutorul lui Victor Viorel Ponta care atacă murdar pe contra-candidații ei, în special pe Cătălin Predoiu - este normal, atacul se dă la cel mai bine clasat dintre contra-candidați. La cel care are o soluție serioasă ce poate fi luată în calcul de alegători (în particular, Nicușor Dan, candidatul unor cercuri de afaceri imobiliare și financiare nu are nici program și nici viziune privind capitala !).

Până și presa tace cu privire la Robert Negoiță. Noroc cu DNA care ne obligă să coborâm cu picioarele pe pământ:

14 aprilie 2016 
Nr. 524/VIII/3 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de

NEGOIȚĂ ROBERT SORIN, la data faptelor administrator al unor societăți comerciale, în prezent primar al sectorului 3 București, cu privire la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit ordonanței de efectuare a urmăririi penale, există aspecte și date din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

Concret, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni.

Începând din luna decembrie 2005, Negoiță Robert Sorin a început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economică desfășurată și fără a achita obligațiile fiscale ce-i reveneau.

În perioada 10.01.2006 – 13.07.2009, acesta a efectuat un număr de 1.250 de tranzacții imobiliare, constând în vânzări de construcții și teren aferent construcțiilor, activități din care a obținut venituri în sumă de 364.714.645 lei.

Având în vedere că Negoiță Robert Sorin a luat măsuri active de comercializare a locuințelor construite în cele trei ansambluri rezidențiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfășurat-o este calificată ca activitate economică, pentru care exista obligația plătirii de TVA către buget.

Pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidențiale, Negoiță Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.

Astfel, deși imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Negoiță Robert Sorin, după finalizare, acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând unei din societățile la care acesta era acționar.

Prin activitățile anterior descrise, prejudiciul total adus bugetului de stat este estimat la 77.148.021 lei și reprezintă TVA de la care Negoiță Robert Sorin s-a sustras prin ascunderea activității economice derulate în nume propriu, în perioada 2005 – 2009.

Suspectului Negoiță Robert Sorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Comunicatul este semnificativ. Au dispus urmărirea penală cu privire la persoana Robert Negoiță ! Asta înseamnă că Robert Negoiță se face vinovat de săvârșirea faptelor de evaziune fiscală care au fost deja cercetate de procurori. Între faptele lui Robert Negoiță și evaziunea fiscală cercetată de procurori există un raport de cauzalitate. Este evident că procurorii vor duce dosarul la instanța de judecată competentă. Din descrierea faptelor, prezentată de procurori, nu există echivoc.

Un articol detaliat în ziarul Gândul ne arată jaful pe care primăria Sectorului 3 la comis sub conducerea lui Robert Negoiță.

Câteva pasaje:

Auditul Curţii de Conturi a constatat degradarea, în 2012, a nu mai puţin de 89.158 de arbuşti în valoare de 4,4 milioane de lei, dar şi furtul a peste 11.500 de plante, în valoare de 962.000 lei. În acelaşi an, administraţia locală a sectorului 3 a plantat sute de mii de arbuşti din speciile taxus baccata, ligustrum şi hibiscus care s-au uscat în foarte mare parte, în cazul celor de pe aliniamentul Theodor Pallady, în doar trei luni de la plantare. Valoarea arbuştilor uscaţi sau dispăruţi de pe acest bulevard a fost evaluată la peste 1,5 milioane de lei.

Aceeaşi soartă au avut-o şi cei plantaţi în 2013, în mandatul primarului PSD Robert Negoiţă”.

Pe site-ul lui, Robert Negoiță se laudă că a plantat 17.000 de copaci ! Fără să spună nimic despre faptul că majoritatea s-au uscat, că banii dați pe ei s-au dus pe apa sâmbetei. Fără să spună că a lăsat intenționat copacii plantați pe timpul guvernării lui Liviu Negoiță să se usuce ! Fără să spună că a scos copacii plantați de celălalt Negoiță pe motiv că s-au uscat pentru a face loc copacilor cumpătați de el. De la cine oare, din moment ce Curtea de Conturi constată și prețuri mai mari de 100 de ori față de valoarea lor reală ?

Al doilea Negoiţă aruncă investiţiile primului Negoiţă: un patinoar de 60.000 de euro ţinut la magazie, bănci noi de 700.000 euro, scoase din uz”.

Curtea de Conturi a găsit situaţii absurde şi la Direcţia Parcuri a Primăriei Sectorului 3. Astfel, în 2013, au fost scoase din teren 427 de bănci şi 13 coşuri de gunoi, care fuseseră achiziţionate în perioada 2010-2012, în mandatul primarului PDL Liviu Negoiţă şi pe care Primăria sectorului 3 plătise 2,9 milioane lei, Acestea aveau o durată de funcţionare de 8 ani, arată inspectorii Curţii de Conturi.

Motivarea oferită Curţii de Conturi a fost că aceste bănci urmau să fie folosite pentru amenajarea Parcului Pantelimon, însă inspectorii au constatat că acest parc a fost modernizat în 2012, contra sumei de peste 23 de milioane de lei, în care era inclus şi obiectivul de investiţii „bănci stradale cu spătar din lemn exotic şi metal cu braţe din oţel şi lemn”, pe care s-au cheltuit 1,48 milioane lei.

Sub mandatul fostului primar Liviu Negoiţă, Primăria sectorului 3 plătise şi aşa sume exorbitante pe aceste articole scoase din uz de urmaşul său în fruntea sectorului: 500 de lei pe o bancă simplă în mai 2012 (4 bucăţi), 6.900 de lei pe o bancă betonată cu ghiveci (410 bucăţi) şi 2.846 de lei pe un coş de gunoi (13 bucăţi)”.

Alta:

„ ... primăria condusă de Negoiţă a fost amendată de 6 ori de Primăria Capitalei, în perioada 2013-2014, pentru că a făcut lucrări fără autorizaţie pe spaţiile verzi care nu se aflau în administrarea sa”.

Oare de ce a făcut „lucrări” fără autorizație ? Cine a fost beneficiarul ?

Sper ca procurorii să deschidă un dosar pe acest raport al Curții de Conturi, raport mult mai mare și mai complex de cât am preluat eu de la Gândul, să dezlege grupurile de interese care au generat comportamentul lui Robert Negoiță de a dărâma și retrage ce a pus celălalt Negoiță pentru a face alte cheltuieli exact pentru aceleași lucruri. Aici pute a fraudă mare, mare de tot, pute a abuz în serviciu și poate chiar mai multe.

Nu puteam să las la urmă situația cea mai ciudată, în ce îl privește pe acest geniu al matrapazlâcurilor.

Robert Negoiță și-a terminat liceul la 31 de ani. Atunci a dat bacul. Acum are 44 de ani și a reușir să facă două facultăți și să dea un doctorat în 2012. Poate ar fi bine să ne uităm la timp. În 2012 avea doar 9 ani de la terminarea liceului. A făcut două facultăți, are probabil și un masterat pentru că și-a dat doctoratul în 2012 în drept ! Omul ăsta mă termină ! Este absolut remarcabil !

Ce au găsit cei de la PressOne ? Nimic deosebit față de practicile celor de la PSD în materie de titluri, onoruri, onorarii. Un plagiat. Un plagiat imens. Un plagiat dovedit de jurnalista Emilia Șercan în detaliu. În condițiile în care coordonatorul lucrării de plagiat a lui Negoiță (nu îi pot spune lucrare de doctorat, nu mă lasă degetele !) și Negoiță însuși au semnat un angajament (ce se dovedește astfel un fals și folosirea lui un uz de fals):

Declarăm pe propria răspundere că teza de doctorat prezentată respectă standardele de calitate şi etică profesională şi că originalitatea conţinutului este asigurată, conform art.143 alin. (4) şi art.170 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 65 alin. (5)-(7) din Codul studiilor universitare de doctorat, aprobat prin H.G. nr. 681/2011. 

Declarăm ca teza este rezultatul muncii doctorandului, pe baza cercetărilor proprii şi pe baza informaţiilor obţinute din surse care au fost citate şi indicate în text, figuri, tabele şi bibliografie conform normelor de citare a surselor şi a respectării legislaţiei privind drepturile de autor. 

Declarăm că lucrarea nu a mai fost prezentată sub această formă vreunei instituţii de învăţământ superior în vederea obţinerii unui grad sau titlu ştiinţific ori didactic. 

În cazul constatării ulterioare a unor declaraţii false, vom suporta rigorile legislaţiei în vigoare”.

Originalitate asigurată pe dracu. Din punctul de vedere al învățământului suntem în fața uneia dintre cele mai mari înșelătorii.

MAI ar trebui să se sesizeze cu privire la această „realizare” a prof. univ. dr. Ioan Dascălu.

Nu are importanță cine îl ține în spate pe universitar, imaginea Academiei de Poliție „Alexandru Iona Cuza” este terfelită, reputația instituției de învățământ polițienești este aruncată la coșul de gunoi.

Acesta este Robert Negoiță, de fapt. Acesta este individul care se duce între blocuri și cere voturile cetățenilor sectorului. Cu minciuni și cu promisiuni deșarte, el fiind campionul banditismelor administrative, exponentul grupurilor de interese imobiliare.

A promis în 2012 că va face spitalul generalist (am participat la campania PNL, cerința a fost a PNL), nu s-a realizat, a promis în 2012 că va sprijini realizarea unei zone pentru întreprinzători în zonele Republica și Faur, nu s-a realizat nimic, nu au fost create locuri de muncă.

A adunat, periodic, pensionarii și ciubucarii din sector și i-a dus în excursii la mănăstiri sau prin Bulgaria, le-a mai dat niște mese pe la Rin Gand Hotel, a emis carduri gratuite pentru susținătorii PSD la locații de recreere deținute de el și fratele Ionuț tot felul de matrapazlâcuri prea puțin utile populației sectorului.

Evident că acest individ trebuie împiedicat, prin vot, pe 5 iunie 2016.

Niciun comentariu: