miercuri, 1 iunie 2016

Ideile trăznite ale „penalilor” din PSD și ALDE


PSD a tot oferit, prin diferite voci, în special prin intermediul lui Victor Viorel Ponta, urmărit penal pentru fapte pedepsite de lege, săvârșite cu vinovăție, ideea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cioloș.

Tot felul de „analiști” și jurnaliști de strânsură cu pretenții de „vizionari” politici au întors subiectul pe toate părțile. Pur și simplu s-a ajuns la o stare de așteptare, din partea unei bune părți a celor care urmăresc emisiunile televizate, a zilei în care moțiunea va fi introdusă.

Președintele Iohannis a calificat demersul liderilor PSD și al aliaților lor politici ca fiind politicianist. Asta înseamnă că la Cotroceni se analizează toate variantele posibile de reacție la un astfel de demers. Soluții sunt. Este mai puțin probabil ca evenimentul să aibă loc. Dar există o posibilitate pentru că cei care îl pot provoca sunt pe pragul închisorii dacă instanțele de judecată acceptă probatoriile procurorilor.

PNL, prin vocea liderilor săi, a semnalat intenția PSD, ALDE, UNPR de a demite Guvernul dar și alte idei năstrușnice pe care aceste partide pline de personalități cu inclinații penale le au în vedere. Capturarea Bucureștiului prin grupurile de interese care o susțin pe Gabriela Vrânceanu Firea, o acțiune de suspendare a Președintelui Iohannis care să aibă rol de tulburare a opiniei publice și crearea unei stări de haos politic pentru ca PSD și aliații actuali să o folosească în scopul câștigării alegerilor parlamentare din toamnă. Crearea stării de haos politic și administrativ ar putea opri inclusiv acțiunile Justiție de tragere la răspundere penală a politicienilor aflați acum în diferite faze ale urmăririi penale. Cu o majoritate relativă în Parlament, PSD și aliații vor să umble și la legile care „îi defavorizează” pentru a bloca activitatea Justiției. În principal.

Aliatul fidel al PSD, ALDE vine cu o soluție „șmecheră”, gândesc ei. Tăriceanu propune moțiunea de cenzură, picarea Guvernului Cioloș și păstrarea aceluiași Guvern până la alegerile parlamentare. Practic, păstrarea „pe loc” a unui Guvern demis care nu va avea nici o posibilitate de a activa ca Guvern. Tăriceanu vrea să oprească reforma în diferitele domenii ale vieții sociale, vrea să pună stop inițiativelor legislative și administrative ale Guvernului Cioloș.

Ponta laudă inițiativa lui Tăriceanu. Mi se pare normal. Corb la corb nu-și scoate ochii. Doi ratați politici.

Ce ar putea fi de fapt ? O moțiune de cenzură ar putea declanșa un proces pe care ei, cei din PSD și ALDE, nu l-ar dori. Cioloș și miniștrii și-ar prezenta demisiile. Nu ar accepta să continue să rămână pe posturi doar de dragul deținerii unei funcții ministeriale. Contrar ideii propuse de senilul Tăriceanu. O mare parte dintre secretarii de stat și-ar prezenta demisiile. Mi se pare că în Guvern nu mai sunt mulți secretari de stat ai PSD, ALDE și UNPR. Poate nu mai este nici unul.

Dragnea gândește mai adânc decât guralivul și superficialul Ponta. A văzut că soluția moțiunii de cenzură este posibil să nu le fie favorabilă. Fără un Guvern funcțional nu se pot organiza alegerile din toamnă. Din moment ce membrii Guvernului Cioloș își depun demisiile, se va trece obligatoriu la interimate și o procedură accelerată de formare a unui Guvern interimar. Aici Președintele României are un rol foarte important. Partidele se vor prezenta cu propunerile lor iar Președintele va desemna. Posibil tot pe Cioloș. Posibil. Dragnea a văzut bine posibilitățile pe care le are Președintele.

Va fi criză politică. Propagandiștii din media ai PSD și ALDE o tot promovează. Zi de zi. Posturile Tv socialiste dar și posturile Tv falimentare promovează continuu ideea crizei. Au nevoie și de rating. De reclame care să le asigure salariile.

România va funcționa fără Guvern - după cum își dorește Tăriceanu, Ponta și alții ca ei -, singurele instituții care vor funcționa vor fi agențiile și autoritățile guvernamentale care vor aplica legea în vigoare. Vor fi „stabile”, autoritatea care le poate provoca schimbări nemaiexistând - Guvernul. Parlamentul condus de Tăriceanu nu va avea competența să îi înlocuiască și pe aceștia. Un „exces de zel” al autorităților de stat ar fi foarte neplăcut pentru PSD, ALDE și alții care îi acompaniază. Pentru că excesul de zel poate lovi în inima sistemului corupt construit de PSD în atâția ani. Lovește în oamenii PSD care încă mai sunt în funcții publice. La asta nu s-au gândit „șmecherii politici”.

Va fi de acord toată suflarea pesedistă cu o astfel situație ? Înclin să cred că nu. Știu că între membrii PSD sunt și oameni cu capul pe umeri. Își dau seama că o astfel de acțiune ar fi comparată cu o „lovitură de stat”. În special de către susținătorii lor externi. Circoteca PSD-ALDE ar face înconjurul Europei și al lumii. Numele saltimbancilor politici ar umple paginile presei din întreaga lume. Chiar și cei care au o imagine de oameni serioși vor fi asociați saltimbancilor ! O imagine care se conturează tot mai mult datorită colegilor lor, pesediști sau aliați, aflați în poziții de putere politică, care duc o luptă media acerbă împotriva reprezentanților Justiției. Mai mult, promotorii ideilor năstrușnice sunt persoane cu statut de urmăriți penal, adică persoane pentru care procurorii au stabilit un anume grad de vinovăție. Ponta, Tăriceanu, Dragnea, Vasilescu etc.

Declarațiile lui Tăriceanu și Ponta sunt iresponsabile. Este evident faptul că PSD nu va fi însoțit în aventura moțiunii de cenzură de alte formațiuni politice, cu excepția ALDE. PSD și ALDE nu vor forma majoritatea necesară demiterii Guvernului Cioloș. PNL și independenții vor fi împotrivă, minoritățile nu se vor băga la o astfel de aventură, posibil și UNPR să se abțină. Tulburarea opiniei publice însă a început. Iar asta trebuie contracarată cu aceleași mijloace pe care Ponta, Dragnea, Tăriceanu și însoțitorii lor le folosesc. Aici nu mai vorbim de eleganța dialogului politic, vorbim deja de „crimă” politică. Suntem în război cu penalii din politică. Acesta este adevărul.

Înclin să cred că și aceste propuneri „șmechere”, idioate, sunt legate de această campanie. Ponta face aceste declarații legate de alte teme, teme ale campaniei pentru București în special, declarații care să stimuleze alegătorii PSD să vină la vot pentru a împiedica pierderea Bucureștiului după plecarea lui Oprescu. Ponta și Tăriceanu vor să transmită semnalul că ei sunt puternici, că pot da jos Guvernul când vor ei etc. Chiar dacă ideea promovată este idioată, mijloacele prin care vor să obțină un vot în plus nu sunt supuse moralei.

Niciun comentariu: