marți, 21 iunie 2016

Partidul social-democrat german (SPD) în zicala „nu iese fum fără foc”.

Vice-cancelarul german și ministru al economiei Sigmar Gabriel (SPD) va face a doua vizită în Rusia, la Putin, în mai puțin de un an calendaristic. În octombrie 2015 când întâlnirea protocolară cu Putin, între patru ochi, s-a lungit la două ore !



Cu câteva zile înainte, ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier (SPD), a avut o ieșire dură la adresa NATO care își „zăngăne săbiile” în apropierea frontierelor Rusiei, susținând o deschidere față de Rusia și o încurajare a acesteia prin ridicarea unor sancțiuni.


Presa germană ne spun că în ultimul timp s-au ascuțit relațiile între partidele la guvernare: CDU+CSU (blocul conservator) contra SPD.

Socialiștii din Franța socotesc și ei că ar cam fi timpul unor poziții mai puțin rigide în relația cu Rusia. S-au alăturat demersurilor maghiarii și italienii. Cumva, socialiștii din Europa, nu doar ei, dau la spate interesele generale ale comunității europene alergând după bani mai abitir ca cei care se declară capitaliști.

Sigmar Gabriel, ministru al economiei, și-a susținut în Parlamentul german viziunea privind imigrația din spațiul arab, imigrație care a dus, până la urmă, la stări conflictuale în cadrul UE și la respingerea fermă a cotelor, la respingerea admiterii de imigranți fără a distinge între imigranții din cauza războiului și imigranții economici. După ce au văzut că imigranții primiți în Germania sunt „necorespunzători” (un fel de doritori de viață mai bună fără însă a lucra pentru ea), Germania a trecut la trierea lor. Din viziunea lui Sigmar Gabriel s-a ales praful. Mai mult, dintre cei peste un milion de imigranți primiți de Germania au dispărut fără urmă în jur de 400.000. Unde s-au dus ? Cu ce scop ? Ce vor face ?

Și-a pierdut Sigmar Gabriel proiectul însă au rămas statele europene cu probleme de securitate socială, au rămas cu spaima terorismul islamic, au rămas cu oameni care nu vor să se încadreze în muncă și care vor ca islamul să devină regulă socială în state în care religia nu are rol politic. Probleme complicate care au generat extremism, islamofobie, radicalism dus la extrem, probleme care pun serios sub semnul întrebării relațiile între statele europene. Acțiunea lui Sigmar Gabriel asumată de Germania a dus la anti-germanism. Ceea ce nu este bine de loc. Acum, socialistul Sigmar Gabriel vine și mai adaugă un spin în coasta statelor europene care au probleme cu agresiunea rusă.

Cum se simte Polonia cu Bielarusul în față și Rusia cu baze militare în Bielarus iar în spate cu Germania care cochetează, prin socialiști cu Rusia ? Nici la sud nu stă mai bine, având ca vecini ceilalți parteneri din Grupul de la Visegrad care sunt, și ei, rusofili.

O cucerirea a puterii în Germania de către social-democrați ar însemna schimbarea politicilor Germaniei și împiedicarea UE să mai acționeze unitar în relația cu Rusia, stat care își dorește cu disperare destrămarea Uniunii Europene. O Uniune Europeană destrămată ar permite Rusiei să revină la acorduri comerciale și politice cu fiecare stat în parte, posibilitatea unui succes bazat pe forța armată și pe puterea nucleară fiind mai aproape de mentalitatea rușilor.

Reacțiile în Germania la campania perfidă a social-democraților germani începe să fie vizibilă. Coaliție-coaliție dar nu până la ruperea țării.

Germania începe să nu mai prezinte siguranță. Vorbele frumoase ale liderilor din alte formațiuni politice sau ale politicienilor de dreapta este posibil să rămână doar ca vorbe frumoase. Dacă germanii vor dori Rusia, îi vor alege pe social-democrați.

Niciun comentariu: