vineri, 10 iunie 2016

Fiecare să își asume deciziile. Așa este corect. Deciziile personale au dus la victoria PSD în multe locuri.

Este o întreagă nebunie în media, pe internet, oriunde te uiți și ai acces la ce spune unul sau altul.

Bucureștenii „furioși” acuză PNL că a pierdut alegerile în București. Culmea, bucureștenii „furioși” nu au fost la vot sau dacă au fost, și-au anulat votul. Alți bucureșteni „furioși” au votat cu alte formațiuni politice. Ei bine, bucureștenii „furioși” și presa acuză PNL. Alo, bre ! Nu cumva sunteți ipocriți ?

Eu am votat cu PNL și îmi asum votul. Consider că am făcut exact ce trebuie. Nu am câștigat și nu dau vina pe nimeni din afara PNL. Iar în interiorul PNL nu acuz candidații, am altele de acuzat. Nu poți da vina pe o persoană, anume. Au fost decizii luate în comun. S-au ales soluții care nu au dat rezultate. Există timp pentru corectură.

Bucureștenii „furioși” cer capete tăiate la PNL. Ce vorbiți măi, oamenilor ? Pentru ce ? Din moment ce nu ai fost la vot, din moment ce ai votat cu altul, cum poți să vii acum și să susții că ești votant PNL ? Partidul, cu oamenii pe care îi are, ți-a făcut o propunere, ție, bucureșteanului devenit „furios”. Ce ai făcut cu propunerea PNL ? Te-ai șters la fund cu ea ?

Te-ai uitat la candidați. Nu ți-a plăcut „X”, nu ți-a plăcut „Y”. Ai protestat când au fost desemnați și prezentați candidații PNL. S-a greșit de către PNL când a schimbat candidații după cum a vrut „poporul” care era iubitor de alt partid și cam certat cu democrația din moment ce nu a venit la vot sau și-a anulat votul. A schimbat candidații ca pe ciorapi și a rămas cu procentul de votanți care reprezintă nucleul dur al partidului. Nucleul care a rămas, o parte a fostului nucleu devenind prin ALDE sau PMP aliat al PSD. Ba, de ce să nu o spun, cei care au votat cu Nicușor Dan și USB tot pe Firea sau ceilalți candidați ai PSD au susținut. Acolo unde USB sau PMP nu au avut candidați, voturile s-au dus la PNL. Unde au avut liste de consilieri, voturile s-au dus la USB și PMP. Numai cine nu vrea nu înțelege treaba.

Nu ți-au plăcut candidații și ai decis să nu sprijini PNL, să nu îl învestești să realizeze programul liberal de dezvoltare a Bucureștiului și a sectoarelor capitalei luate în parte. Treaba ta. Ai gândit superficial. Candidatul PNL ar fi pus în operă programul politic al PNL. Nu ai gândit până acolo. A fost greu să gândești ? Eu trag concluzia că tu, bucureșteanul „furios” de astăzi, nici nu ai fost atent la programul candidaților PNL. Nici acum nu știi ce ai pierdut pentru că nu ai fost la vot, pentru că ți-ai anulat votul, pentru că nu ai înțeles mesajul votului util. Ai votat cu cei care nu au nici o capacitate să te reprezinte. Ai repetat „succesul” electoral al celebrului Dan Diaconesu - în direct.

Bucureștenii „furioși” sunt oripilați de ideile lui Firea. Voi sunteți cei care ați asigurat victoria ei în alegeri. Înseamnă că voi doriți să obțineți toate angajamentele luate de Firea și ceilalți câștigători ai PSD de la sectoare.

Ca să fie clar. PNL pleacă la drum, în București, de la aproape 12%. Membrii și susținătorii fideli. Față de ei trebuie să fim deschiși și să le spunem ce am constatat. Să le spunem unde este eroarea, unde a fost o decizie nefericită, unde am greșit. Cu ei mergem mai departe, atât pentru întărirea partidului în continuare cât și în campanie. Nu avem treabă cu USB/USR, cu PSD, cu PMP, cu M10 sau cine știe care formațiune politică se mai află pe scena politică. PNL trebuie să crească, trebuie să transmită mesajele corecte din punct de vedere ideologic, trebuie să se adreseze acelui electorat care poate înțelege și accepta politica liberală. PNL trebuie să facă politica oamenilor care vor să construiască, care vor să progreseze.

Niciun comentariu: