vineri, 20 mai 2016

Bum, bum, bum. Neicușorul are PSD-ul în spate. Și de pe aici, și de mai departe.

Na poznă. Marii contribuabili sunt ... nițel cam roșii. Ai lui Nicușor Dan. Bine, gurile rele spuneau mai în urmă, ceva mai în urmă, că niște bănuți, drăguți și cam verzișori ar veni de pe undeva de prin Norvegia. Nu, nu pentru campania electorală, pentru proiecte, studii și alte minuni conduse de gașca lui Pippidi.

Cum-necum, o știre a ungurului de la Budapesta, Viktor Orban, acuza pe Soros că își bagă coada socialistă pe aici prin estul Europei, în special în țările scăpate de ciuma roșie de la Moscova. Tot prin niște ONG-uri de acestea ascunse printre fiorduri.

Dacă te uiți de la înălțime, vezi un fir roșu care leagă tot felul de ONG-uri de bine. Bine, unul duce la Nicușor Dan, mare amator de dezvoltări imobiliare. El care s-a strofocat ani de zile să apere „patrimoniul imobiliar” al Bucureștiului acum s-a hotărât să devină susținătorul investitorilor imobiliari trăitori pe insula aia din Antlantic. Bine, apărarea aia cu care s-a lăudat a fost doar așa, o vorbă, datele de registru ale instanțelor de judecată spun că a făcut 32 de plângeri penale și că aproape imediat (este vorba despre zile) și le-a retras. El avea nevoie de impresie publică, de evidențiere a persoanei Nicușor Dan care se transforma încet-încet în croitorașul cel viteaz.

Cezar Preda a ieșit cu o declarație de presă, azi. Printre altele, adică printre valurile produse de Firea, a abordat și probleme legate de Nicușor Dan. Suntem doar în campanie, trebuie să spunem lumii cine sunt contracandidații, mai ales atunci când descoperim talente cameleonice:

Domnul Nicuşor Dan nu este nici independent şi nu este nici măcar preşedintele partidului pe care zice domnia sa că l-a înfiinţat. Este un iepuraş împins în luptă de oamenii PSD. La solicitarea noastră domnul Nicuşor Dan a prezentat o parte din lista finanţatorilor săi, sperând să îi aleagă pe cei mai onorabili. Sunt onorabili, dar sunt ai PSD !

Vorbim de domnul Sir George Iacobescu care este unul dintre finanţatorii lui Nicuşor Dan, om de altfel foarte onorabil, dar după vizita lui Adrian Năstase în 2003 la Londra şi propunerea lui Dan Ioan Popescu de a candida în 2004 la funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD pe care după mai multe discuţii a declinat-o s-a ivit şi posibilitatea ca după ce iese domnul Adrian Năstase preşedintele Românie, domnul Iacobescu să fie primul ministru al României din partea PSD. Nu am inventat-o noi (…) Al doilea onorabil pe care l-a prezentat ca finanţator domnul Nicuşor Dan, pe care şi noi îl considerăm foarte onorabil, este Iulian Stanciu, care este acum patronul Emag, dar sper că nu a uitat nimeni că este fondatorul ASESOFT, alături de Sebastian Ghiţă. Cred că nu mai trebuie spus care este opinia sa politică.

Prin verificările noastre se arată că domnul Nicuşor Dan nu este transparent şi nu ştim ce ascunde. Există oare între finanţatori şi firme care au probleme acum, care sunt în atenţia opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste”.

PNL i-a adresat public lui Nicuşor Dan două întrebări: cum îşi explică faptul că ''toate acţiunile domnie sale ca şef al unui ONG s-au îndreptat împotriva altor dezvoltatori imobiliari'' şi de ce nu publică întreaga listă a celor care i-au finanţat precampania electorală” - Mediafax (aici).

Se pare că Nicușor Dan este ca ceapa aia frumoasă din galantar pe care începi să o cureți și găsești în mijloc putregaiul. Bine, mai avem în popor vorba aia cu pe afară'i vopsit gardul, în curte'i leopardul. Numai că Nicușor Dan nu este leopard, un animal frumos și un supraviețuitor cu forțele'i proprii nu cu ale PSD. Nicușor Dan este doar un cameleon.

Niciun comentariu: