duminică, 8 mai 2016

Firea și Pandele în campanie electorală ... fundamentalist ortodoxă.

Când am citit știrea că la lansarea candidatului PSD în Sectorul 5 s-a afirmat că „Florea şi Firea, trimişi de Dumnezeu să facă ordine”, m-am gândit că bietul om o fi mai sărac cu duhul. Chiar dacă oamenii entuziasmați din jurul lor au aclamat zicerea cu entuziasm. Și ei fiind oameni.

Acum citesc aici, la Mediafax, că treaba este chiar serioasă. Firea se crede trimisa lui Dumnezeu pe pământ ! Declarația ei este destul de clară pentru a înțelege că viitorul nostru, în cazul în care ajunge primar al Bucureștiului, se va învârti în jurul credinței ortodoxe, al legilor ortodoxiei, al cultului ortodox în general, cu tot ce presupune acesta.

Scrie Firea pe Facebook:

Dragi credincioşi din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Argeş, Dâmboviţa şi alte zone apropiate de Capitală, cu bucurie vă aduc la cunoştinţă că, între 13 şi 15 mai, Brâul Maicii Domnului va fi adus la Catedrala din Voluntari, de către măicuţele de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, la iniţiativa primarului din Voluntari. Rugăciunile la Brâul Maicii Domnului sunt grabnic ajutătoare pentru sănătate, depăşirea greutăţilor, linişte şi pace sufletească. Şi eu m-am rugat, în Grecia, la Brâul Maicii Domnului, acum câţiva ani, şi rugăciunea mi-a fost ascultată. Acum avem o ocazie rară de a ne îndrepta rugăciunea la Brâul Maicii chiar pe meleagurile noastre! Să vă fie ascultată şi îndeplinită rugăciunea!”.

Cu un astfel de program electoral, ai mari șanse să câștigi capitala, în cazul lui Firea și Voluntariul, în cazul lui Pandele care, după cum se vede, fiind primarul din Voluntari a avut inițiativa de a aduce Brâul Maicii Domnului la Catedrala din Voluntari.

Vor fi prezenți, în plină campanie, pentru exprimarea credinței dar și pentru lauda primarului cel harnic și înțelept și mai marii BOR și multă suflare credincioasă. Astfel, Pandele va primi de la BOR firman pentru o nouă domnie la Voluntari iar Firea va primi „medalia” BOR pentru a o ajuta la București.

Halal campanie electorală !

Niciun comentariu: