Agerpres (aici).
Monica Macovei are o poziție „fermă”:
„Acum sunt mitinguri în București, legat de dezinfectanți. (...) Văd că se cer rapoarte peste rapoarte, domnule, lucrurile sunt foarte clare. Toată lumea trebuie demisă, toată lumea trebuie să plătească. Deci, eu i-aș demite pe toți de la început, toți directorii de spitale, toți din Ministerul Sănătății care au fost. (...) Toată lumea demisă, toată lumea care mai este încă în acel minister. Ce mai pierdem vremea să facem rapoarte? Ca să tragem de timp, da? Ca și cu Colectiv, se fac rapoarte, să vedem... Nu mai facem rapoarte, știm. Peste jumătate au murit din cauza bacteriilor, alții din cauza incompetenței, alții pentru că nu au vrut românii să-i trimită în afară pe banii altora”.
Aici nu mai este vorba despre sănătate, despre sistemul public de sănătate, despre organizarea și funcționarea sistemului public de sănătate, despre rezultatele sistemului, bune sau rele. Aici este vorba despre filosofia politică pe care politicianul Monica Macovei o propune țării cu ocazia alegerilor locale și posibil a celor generale. Această filosofie politică ne arată și de ce Monica Macovei și-a făcut un titlu de glorie din denigrarea propriei țări în Parlamentul European, în media europeană, peste tot unde a fost.
O formulare mai aproape de înțelegerea omului care nu se complică cu filosofia este că această femeie este plină de ură, este dominată de ură, are satisfacție doar atunci când poate face rău.
Ce propune ea este pedepsirea, fără o corectă evaluare, a tuturor celor care fac parte din sistemul public de sănătate. Propunere antisocială, anticonstituțională, ea lucrează cu „masele” nu cu persoanele, ea vrea sancționarea unor mase de oameni și nu doar a persoanelor care au încălcat legea, practic refuză sistemul Justiției care este chemată să pună în ordine sistemul democratic constituțional atunci când unele persoane comit acte ilegale. Nu acceptă ideea că fapta incriminată de lege aparține unei persoane, ajutată de complici (eventual), o duce la întreg sistemul public de sănătate care este format din sute de mii de persoane, acuzând toate aceste persoane de-a valma, fără ca aceste persoane să fie vinovate. Este copleșitoare afirmația individei: „eu i-aș demite pe toți de la început, toți directorii de spitale, toți din Ministerul Sănătății care au fost. (...) Toată lumea demisă, toată lumea care mai este încă în acel minister. Ce mai pierdem vremea să facem rapoarte? Ca să tragem de timp, da? ”. Și cu cine îi înlocuiești ? De unde iei mii și mii de oameni care au cunoștințele necesare pentru a lucra în sistemul public de sănătate ?
Aseară, l-am auzit pe Petre Roman la emisiunea lui Cumpănașu. Cu referire la Traian Băsescu, Petre Roman a observat foarte bine că acestuia nu îi place democrația, sistemul democratic, este mai înclinat către dictatura personală. Are dreptate. Și cei care îl însoțesc astăzi pe Băsescu sunt admiratori ai unui astfel de comportament.
Monica Macovei este la fel ca Traian Băsescu. Discursurile lor sunt pe fond aceleași. Promovează „stalinismul” în actul de guvernare. Nu au nici o treabă cu democrația. Iar în stradă, niște ONG-uri le promovează ideile prin incitarea la dezordine publică. Nu mai spun despre unele organe de presă care emit la greu semnale către o anumită parte a populației pentru dezorganizarea sistemului public - nu este doar sistemul public de sănătate ținta, este și sistemul administrației publice, începând cu guvernul. Iar de aici către o revoltă scăpată de sub controlul democratic nu mai este decât un pas.
Unii participanți la dezordinea publică sunt apropiați ai lui Alina Mungiu Pippidi. Încep să cred că Pippidi, Băsescu și Macovei au făcut un cartel politic pentru a destructura regimul democratic actual și a pune mâna pe puterea politică. Personajele sunt adepte ale stilului stalinist de conducere. Fără excepție. Cuvintul democrație în gura lor sună ca o înjurătură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu