miercuri, 4 mai 2016

La PSD s-a răsturnat „căruța cu proști”. Zgonea vs. PSD, 1-0 !

Mortală știre. Agerpres (aici), Mediafax (aici) și la HotNews (aici).

Art. 26 din Regulamentul Camerei Deputaților:

Presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret si se exprima prin bile. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine presedintele”.

Partea subliniată este „cheia” insuccesului PSD. L-au dat afară din partid pe Zgonea înainte de a cere revocarea lui din funcția de președinte al Camerei !

Culmea-culmilor, este faptul că liderii PSD au uitat propriul Regulament ! Iar asta spune multe. În PSD, totul se face de mântuială. Ca să fie. Ca să vadă lumea. Nu ca să respecte ei.

Zgonea exploatează la maxim tot ce poate. Folosește noul Statut PSD pentru a arăta că nu mai este membru, folosește Regulamentul Camerei Deputaților pentru a arăta că el nu este obligat să anunțe în plen că nu mai este membru - mișto motivarea, obligația o au doar cei care pleacă singuri din partid și nu cei dați afară -, folosește Regulamentul Camerei Deputaților pentru a pune botniță PSD cu privire la posibilitatea ca PSD să poată schimba președintele Camerei ! De groază !

Zgonea nu se lasă și duce în presă scopurile pentru care PSD la exclus, de fapt. Lasă să se înțeleagă că nu cererea adresată lui Dragnea de a-și da demisia ar fi stat la baza excluderii lui din PSD ci dorința unora de a schimba legile penale, de a îngrădi acțiunile procurorilor și chiar de a reduce ofițerii de la circulație care împiedică pe aleșii neamului să circule prin țară, la volan, în stare de ebrietate, cu viteze excesive sau alte plăceri „nevinovate” ce pot fi obținute doar la volanul unei mașini.

Până când destinul va hotărî, mă voi bate cu cei care, formaţi în grupuri de interese, doresc să modifice legile penale în interesul lor. Acesta e motivul pentru care azi au depus o cerere neregulamentară. Reamintesc, regulamentul este lege”. - Zgonea

Dacă cei din PSD vor forţa o schimbare de Regulament, tot ceea ce am spus eu va fi confirmat: că doresc cu ardoare să pună mâna pe această funcţie, să modifice în următoarele luni legislaţia penală, acolo unde au interese, sau legislaţia rutieră dacă îi deranjează cumva şi sunt prea mulţi ofiţeri de poliţie la rutieră”. - Zgonea

Îmi place formularea „dacă cei din PSD”.

Oare, câți proști or fi deputați ?

Niciun comentariu: