DNA a întocmit referatul cauzei și l-a transmis procurorului general al PÎÎCJ pentru sesizarea Senatului României în vederea începerii urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean „în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale”.
Agerpres (aici).
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat, luni, Senatului, „să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul votului din diaspora”. Agerpres (aici).
Ca să fiu sincer, nu credeam că se va ajunge aici. Dosarul privind votul în diaspora are aproape 2 ani ! Apoi, nu credeam că procurorii vor aduna probe care să justifice introducerea în dosar ca făptuitor a ministrului de externe, Titus Corlățean. Mai ales că după primul tur, Corlățean și-a dat demisia. Ei bine, primul tur a fost cel care a dat suficiente probe că ministrul a „jucat politic” nepermis față de cetățenii români care au dorit să își exercite un drept de vot, un drept fundamental, constituțional, legal.
Procurorii detaliază suficient de clar:
„În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte”.
„Prin urmare, limitarea accesului la secțiile de votare în străinătate a avut drept consecință creșterea procentajului total de voturi favorabile obținute de același candidat, în condițiile în care comportamentul electoral al cetățenilor români din străinătate, în mare parte, era defavorabil candidatului respectiv. Pe de altă parte, dreptul de vot cetățenilor români care locuiesc în străinătate a fost vătămat. Vătămarea s-a realizat atât prin împiedicarea exercitării acestui drept, cât și prin îngreunarea foarte serioasă a exercitării acestui drept, care a determinat pe mulți dintre titularii dreptului la vot să renunțe la exercitarea acestuia”.
„Sintetic, această îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu s-a concretizat îndeosebi în:
nesocotirea unora dintre propunerile misiunilor diplomatice de organizare a unor secții de votare în localități în care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de către un număr superior de persoane;
organizarea, fără vreo documentare ori justificare, de secții de votare în localități care nu au fost propuse de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României”.
Se vede clar că ministerul de externe a devenit parte a modelului de fraudare a alegerilor conceput la PSD. Înlăturarea voturilor defavorabile candidaților PSD s-a obținut nu doar prin campania electorală de denigrare a contra-candidatului - aici Gabriela Vrânceanu Firea a fost „vioara'ntâi” -, nu doar prin înlocuirea voturilor defavorabile în secțiile de votare, la numărare - pentru această acțiune a fost condamnat Liviu Dragnea și cei care i-au ascultat dispozițiile și au acționat în mod direct -, ci și prin împiedicarea votanților nefavorabili lui Victor Viorel Ponta să își exercite votul. Nu știm decomdată dacă nu s-a procedat și la alte manevre ilegale (cum ar fi înlocuirea voturilor !), vedem doar cum sub conducerea lui Titus Corlățean a fost organizată fraudarea alegerilor prin împiedicarea cetățenilor români să își exercite dreptul de vot la reprezentanțele României din străinătate.
Procurorii și-au făcut treaba bine din moment ce pot face afirmații ca cele de mai sus. Este evident că personalul reprezentanțelor consulare ale României au spus ce aveau pe suflet, au dat declarații și probabil că au prezentat și documentele care le confirmă declarațiile. Dacă îmi amintesc bine, unele consulate ale României au prezentat și presei propunerile făcute de ei pentru eficientizarea desfășurării votului cetățenilor români din Italia și Spania. Au existat, parcă, propuneri ale unor administrații locale din Italia și Spania care ofereau spații pentru organizarea de secții de votare în zonele cu românii aflați la muncă în acele state.
Din referatul procurorilor se poate înțelege că nu doar Corlățean este incriminat, că mai sunt persoane din ministerul de externe care urmează să fie parte în acest dosar.
PSD-ul ăsta distruge totul în cale. În urma fraudelor comise sub conducerea lui Dragnea oameni de bună credință, probabil, s-au ales cu dosare penale și în final cu condamnări, și-au pierdut locurile de muncă, și-au nenorocit carierele. Tot Dragnea este cel care a impus, probabil, lui Corlățean modul de acțiune. Este vina lui Corlățean că a aplicat „indicațiile prețioase” ale partidului. În urma acestui dosar va urma să vedem „praful care se alege” de carierele unor oameni care lucrează (încă) în MAE. Fie de la minister, fie din structurile de reprezentare în străinătate. Condamnări și cariere distruse pentru a satisface dorința de putere a ciumei roșii, PSD.
Păcat de Colățean și cei din MAE. Am o strângere de inimă însă legea este lege. Pentru toți.
Va face Senatul cererea pentru începerea urmăririi penale a lui Corlățean ? Cu Tăriceanu în frunte și cu majoritatea asigurată de alianța PSD-ALDE-UNPR plus voturile pentru ale băsescienilor, nu exclud ca Senatul să nu fie de acord. Vosganian este precedentul. Mai sunt parcă niște senatori ai UDMR.
Bănuiesc că Băsescu va fi de acord, de această dată, cu „dușmanii” lui, Ponta și Tăriceanu. Dacă procurorii au reușit să intre atât de bine în sistemul MAE, în țară și străinătate, nu este exclus ca aceeași procurori să vadă și alte minuni care să îl aibă undeva, în fundal, pe Băsescu. Minunea de la Paris a lui Baconschi este pe undeva pe aproape de o fraudă electorală. Votau ăia cu o viteză mai ceva ca a rachetelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu