marți, 11 iulie 2017

Bombe peste bombe. Guvernul nu mai are program de guvernare

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a dus la Bruxelles să se prezinte liderilor Uniunii Europene. S-a prezentat, a ascultat ce au spus aceștia, și-a reformulat intervenția să pice exact pe ce așteaptă Uniunea Europeană de la statul membru România. Din tot ce a spus, ar reieși (dacă nu cumva minte ca o gazetă americană !) că nu se vor mai repeta „glumele guvernării” de pe timpul lui Grindeanu. Este foarte posibil ca Tusk, Juncker, Tajani să îl creadă sau măcar să se facă că îl cred deși anul 2017 este plin de evenimente în România de necrezut.

Cei de la Cartea Recordurilor ar trebui să mai înregistreze unul. Repede-repede până nu se răcește. Guvernul României, al puterii PSD-ALDE-UDMR, și-a negat propriul program de guvernare aprobat de Parlament ! A fost nu doar negat de premier ci este negat chiar de „stăpânul” premierului, infractorul Liviu Dragnea. Iar dacă infractorul Dragnea a hotărât ceva, inculpatul Tăriceanu de la maimuța politică numită ALDE și Kelemen Hunor de la UDMR vor zice „da” și „igen”, după cum este vorba fiecăruia.
"Am reiterat din nou foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că din tot ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre vom rămâne în ținta de deficit de 3%", a declarat Tudose.
Să mori tu ? Să se facă „așa” cine minte ?
Se doreşte de la România comunicare cu Comisia şi să existe dialog cu părţile implicate. Nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul guvernului vom urma un traseu predictibil, cu consultare generală.
Ptiu, să nu-l deochi ! Nu vor mai fi derapaje !
"Liderii europeni sunt mulțumiți cu ceea ce s-a întâmplat până acum. Suntem pe drumul cel bun", a afirmat Tudose la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
El a precizat că ministrul Justiției va veni la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni.
Păi, să vedem ce spune și Tusk.
Donald Tusk ✔ @eucopresident
Meeting with PM Tudose. Underlined EU's values & expectations of Romanian society in fight against corruption.
Stop ! Temă pentru acasă primită de Mihai Tudose: respectarea „valorile europene și așteptările societății românești privind lupta împotriva corupției”. Fiscalitate, stabilitate, predictibilitate ... mai pe șleau, fără „țopăiala fiscală” la care s-a referit președintele Iohannis. Bașca ... lupta împotriva corupției, iar „etalonul” este dat de cererile „străzii” de la începutul anului și până în prezent ! Iar eu înclin să cred că este vorba și despre atacurile la adresa Justiției, în special la adresa Laurei Codruța Kovesi !

În țară, infractorul Liviu Dragnea „dă o mână de ajutor” lui Tudose aflat la Bruxelles în fața „căpcăunilor” UE. Dă informați „prețioase”. Iau de la Mediafax.
"Nu va fi impus de Guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dintr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
"Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (...) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite. (...) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală", a conchis Dragnea.
Mare nașparliu Dragnea ăsta. Acum îi dă cu angajamentele din campania electorală, adică ne pune în față ideile din programul Grindeanu ? Cei de la Mediafax nu s-au lăsat duși de nas și au pus inclusiv M.Of. în care a fost tipărit Programul de guvernare iar cu referire la cei 2.000 de lei au scos următoarea idee:
Programul de guvernare asumat de PSD după căderea Guvernului Grindeanu aduce schimbări majore pentru bugetari şi companii, în ceea ce priveşte salariul minim, cota de TVA, impozitarea şi CAS-ul.
Potrivit documentului, salariul minim brut va creşte la 2.000 de lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020. Totodată, el va fi diferenţiat pentru cei cu studii superioare, de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei în 2019 şi 3.000 lei în 2020.
Ce este curios, toate aceste schimbări radicale apr în discursul infractorului Dragnea și ale PM Tudose după evenimentul organizat de PNL ! Întâlnirea cu oamenii de afaceri și reprezentanții oamenilor de afaceri la Palatul Parlamentului. Întâlnire foarte bună, cu o participare numeroasă și de înaltă calitate. Iar oamenii de afaceri au arătat care le este poziția față de harababura prognozată de puterea politică actuală: PSD-ALDE-UDMR.

Care va fi programul de guvernare al Guvernului Tudose ? Este evident că trebuie să îi aducă severe modificări pentru că din ce au declarat ieri și astăzi infractorul Dragnea și PM Tudose la Bruxelles, modificările la politicile economice și fiscale vor aduce modificări și la celelalte proiecte care ar trebui să fie finanțate.

Niciun comentariu: