vineri, 7 iulie 2017

Luceafărul Teleormanului la ... ananghie

Infractorul Liviu Dragnea este la mare ananghie. Se adună informații despre el. Curg. Răsar de unde nu te aștepți. Pentru cei care dețin informații întregi sau frânturi de informații și care simt că infractorul Liviu Dragnea a slăbit, vor profita. Vor da „pe goarnă” tot ce știu dar și ceva pe deasupra, în general ce bănuiesc. Iar ce bănuiesc strică mai mult decât informațiile despre ceea ce știu. Vorba aia, „foaie verde lobodă, gura lumii slobodă” !

Despre „Tel Drum” și epopeea acestei societăți comerciale s-a scris mult. Inclusiv despre influența lui Dragnea asupra societății, mai ales asupra afacerilor societății. Iar de aici la faptul că infractorul Liviu Dragnea a avut beneficii nu a fost decât un pas. Până de curând, pasul acela a fost ascuns. Una dintre investigațiile celor de la „Rise Project”, destul de largă, aduce niște informații deja tratate, în mare parte, de cei de la „Adevărul”, „HotNews”, „Evenimentul Zilei”. Noutatea acestei investigații este aceea că matrapazlâcurile de la Teleorman erau cunoscute și de oamenii legii, de poliția locală, de poliția națională, de miniștrii de interne, chiar de primii-miniștri - Adrian Năstase, CAP Tăriceanu și Emil Boc. Pentru că documentul apărut în anul 2011 care caracterul unui centralizator al unor evenimente anterioare ! Înseamnă că U.M. 215 de pe timpul lui Ardelean,  transformată și folosită de partidele politice la putere pentru a ști ce fac în activitatea economică și comercială adversarii politici, a cules date constant și le-a prezentat conducerii politice a țării. Acum a fost iar restructurată, cu modificări de substanță a legii, foarte periculoase pentru că lasă la latitudinea „civililor” prelucrarea informațiilor potrivit Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, republicata, chiar dacă acele informații privesc doar domeniul de competență al MAI ! Pe bună dreptate cei de la Rise Project au preluat semnalul politic al opoziției parlamentare și arată că infractorul Liviu Dragnea și PSD și-au făcut propriul serviciu secret !

Ieri s-a mai petrecut un „eveniment”. ANAF a „călcat” două redacții în aceeași zi. Nu este o premieră ! ANAF a mai servit puterea politică de la guvernare și înainte. În toate guvernările. Fără excepție. Iar proba o constituie procesele și condamnările șefilor sau angajaților ANAF pentru încălcarea legii.

Digi24 vine cu o informație „calificată”. Fostul șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, scos din funcție de prim-ministrul Dacian Cioloș pentru că a devenit urmărit penal pentru favorizarea făptuitorului în dosarul lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun, a arătat ce a făcut ANAF după o documentare proprie:
Desantul asupra Rise Project și Hotnews era pregătit de ceva timp”, scrie Diaconu, pe contul său de Facebook. „Vă asigur că nu exista niciun element de risc major care să justifice intervenția Antifraudei la Rise Project și Hotnews. De fapt, pe domnii de la ANAF, cozi de topor ale lui Dragnea, îi interesa cine finanțează cele două publicații. Aflând numele acestora, contractele în derulare, urmau să acționeze asupra acestor finanțatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj că dacă mai stau alături de cele două redacții vor avea probleme cu Fiscul. Era un mesaj puternic și pentru toată mass-media, care dacă nu se raliază celor care ridică osanale Farului din Alexandria pot să devină victime”
Curiozitatea presei și a consumatorilor de știri a fost satisfăcută și de DNA.
 7 iulie 2017 
Nr. 690/VIII/3
COMUNICAT
Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.
După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Acum să legăm evenimentele, mai vechi și mai noi.

Atacurile asupra DNA sunt mai vechi. Nu este doar PSD autorul. Are alături ALDE cu „reputatul” om de onoare Tăriceanu, inculpat pentru declarație mincinoasă, are alături pe Traian Băsescu cu PMP pentru interesul imediat al lui Traian Băsescu și al familiei sale dar și pentru Elena Udrea. Nu sunt departe nici cei de la UDMR care au niște politicieni de la vârf puțin băgați „în rahat”.

Ținta de la DNA este șefa direcției, Laura Codruța Kovesi care are prostul obicei de a cere subordonaților eficiență în munca de investigare. Vrea rezultate. Iar asta înseamnă că vrea mai mulți politicieni și oameni de afaceri de vârf care să răspundă pentru faptele lor penale. De curând s-a mai epuizat un episod care promitea succesul. Nu a mers iar Kovesi a obținut ce a dorit. O clarificare a poziției unor procurori care nu prea mai făceau față cerințelor serviciului (of ! Îi dau cu „limba de lemn” dar este singura care mă salvează ca să nu scriu cine știe ce comicărie !).

În Parlament, PSD și aliații pentru administrarea corupției și salvarea corupților de la răspunderea penală au trecut la schimbarea punctuală a legilor. Așa s-a ajuns la reorganizarea MAI, cu accent pe serviciul de informații și protecție internă. Au făcut schimbări și la răspunderea primarilor și a președinților Consiliilor județene ! S-au uitat de ea, așa este ?! Ei bine, răspunderea nu mai este a conducătorului instituției ci a secretarului instituției ! O judecată foarte simplă ne arată scopul. Scopul alegerilor este de a lua puterea administrativă. La primărie și la președinția Consiliului județean va fi omul politic. Acesta este protejat să mai cadă în greșeală, responsabilul pentru greșeală va fi secretarul primăriei și al Consiliului județean care poate fi un funcționar public ! Dar mai sunt legi care au fost modificate cu dedicație.

Presa nu funcționează fără finanțatori. Acțiunile ANAF de ieri sunt pentru găsirea acestora și „sancționarea” lor prin alte metode. Antena 3, România Tv, Luju.ro, alte posturi sunt cuminți, ascultătoare, ba chiar susținătoare înfocate. Am citit că Primăria Generală a Bucureștiului plătește cam 3 mil euro la Antena 3, anual, pentru publicitate ! Luju.ro are publicitate pentru PSD. Rise Project și HotNews însă nu sunt favorabile PSD ! De aceea sunt suspecte de „evaziune fiscală”. De aceea trebuie să fie controlate mai ales că în ultimul timp au tăbărât pe bietul infractor Liviu Dragnea cu investigațiile.

Faptele au fost comise, altele sunt în curs de comitere. Investigatorii trebuiesc cumințiți. Cei din presă prin ANAF, cei de la MAI prin ministru, cei de la DNA ... nu se poate ! Aici s-a ratat. S-a ratat în parte și la MAI pentru că nici ministrul și nici șefii poliției nu au competența de a interveni cu dispoziții asupra personalului care asistă procurorii pe timpul investigațiilor în dosarele penale ! Este suficient ca un polițist de la judiciar să probeze presiuni administrative asupra lui într-o cauză penală că respectivul, ministru fiind, face imediat cunoștință cu un procuror de caz devenit foarte curios.

Sunt prea multe „coincidențe” pentru a nu exista o prezumție rezonabilă că aceste acțiuni au fost gândite și pregătite din timp. Chiar participanții direcți sunt legați de pregătirea acțiunilor. La Rise Project a ajuns să îi anunțe de control inopinat asupra gestiunii fostul trezorier al PSD Teleorman ! Omul lui Dragnea ! Fără nici o discuție !

Observ că infractorul Liviu Dragnea și asociații se închid. Își iau măsuri de protecție extreme. Publicitatea negativă bazată pe faptele lor vizibile și mai puțin vizibile îndepărtează de ei posibilii aliați. Rezultatul închiderii va fi normal. Dezintegrarea organizației de tip mafiot construită în timp. Nu peste mult timp Justiția va da o soluție la dosarul privind faptele ilegale de la Consiliul Județean Teleorman unde infractorul Dragnea, fosta lui soție și foștii subordonați sunt acuzați. Din dosarul deschis la DNA în februarie anul trecut pot răsări alte minuni care vor duce, evident, la alte acuzații și un alt proces. Epoca Dragnea este pe sfârșite. Odată cu el va pleca din politică și „prietenul” Tăriceanu. Declarația lui Tăriceanu față de investigația de la Rise Project arată teama. Probabil că a început să înțeleagă că „obiceiul politicii” de atunci poate fi contrar legii iar procurorii și instanțele de judecată nu au treabă cu „obiceiurile politicienilor”. Ci cu faptele lor vizavi de lege.

Niciun comentariu: