Am mers la blogul lui Năstase să văd de unde au luat cei de la Agerpres știrea. Titlul pe blog - „În sfârșit” - arată însă că Adrian Năstase apreciază ce a făcut PNL (înființarea comisiilor departamentale), referirea la reluarea ședințelor BPN PSD este marginală. O observație, acolo.
„In sfârsit, insistenta mea privitoare la nevoia departamentelor la partid a dat rezultate. E adevărat, nu la PSD ci la PNL. Departamentele (comisiile) formate de liderii liberali vor monitoriza guvernul, se vor ocupa de selectia cadrelor si vor pregati viitorul program de guvernare. Practic, cele trei functii pe care le aveau si departamentele PSD, atunci cand functionau. Si in opozitie dar si in perioadele de guvernare, evident, atunci, cu obiective modificate.”Acum, ca să fiu sincer, mă amuză ideea că la insistența lui, a lui Adrian Năstase, PNL s-a hotărât să reînființeze comisiile de specialitate departamentale (aflate ani de zile într-o cumplită formalitate). Mă amuză și critica directă la adresa PSD. Și da, pe timpul cât el conducea PSD aveau aceste comisii. Le avea și PNL, chiar funcționau !
Adrian Năstase o spune cu năduf. Ce a dorit el pentru PSD și ce a ieșit !
Cât privește „năduful”, am și eu unul. Mare. La PNL, comisiile existente în toate actele statutare au fost „adormite” din cauza liderilor care s-au perindat la conducere și care au considerat că partidul trebuie să se mulțumească cu ce au ei în tărtăcuță, ce au membrii sau simpatizanții partidului în căp'șor fiind de interes doar așa, de ochii lumii. Și așa de bune au fost ideile că s-a ajuns pe marginea prăpastiei. Și cu selecția oamenilor și cu politicile publice. De aceea s-a apelat la catastrofala idee de atragere a „personalităților publice” și punerea lor pe listele parlamentare, guvernamentale, locale etc. De aceea s-a ajuns la solicitările de „reformă” a resursei umane în PNL, pentru că acei lideri au ascuns lumii pe liberali ! De aia s-a ajuns la „importuri doctrinare”, unele total aiurea puse față'n față cu liberalismul ! Este bine să părăsim proastele obiceiuri și să recunoaștem că avem de unde aduce în față liderii de mâine. Sunt în organizațiile locale. Și pentru că excepțiile întăresc regula, avem primari de comune și orașe, consilieri locali și parlamentari care pot, oricând, să fie lideri naționali într-un domeniu sau altul. Vorba aia, are balta pește, dar trebuie să știi să pescuiești !
Să revin la oile articolului. Adrian Năstase nu are dragoste de PNL. Îl laudă de năduf.
Încă o observație. De la alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al partidului, PSD a trecut la o altă fază politică: codul portocaliu de pericol ! Aroganța manifestată până în mai zilele trecute a lăsat locul unui „dialog peste fileu”. De la aroganța netrebnică a lui Ponta - „mai există PNL ?” -, la poziții politice cu luarea în considerare a pozițiilor exprimate de PNL este o cale pe care PSD o parcurge. Cine știe, poate că vom citi o postare a lui Năstase în care se bucură că și PSD l-a ascultat !
2 comentarii:
Doua partide si aceiasi politica.
Politica se face de partide. Dar nu este aceeași.
Trimiteți un comentariu