duminică, 9 iulie 2017

Când la PMP se spun gogoși sau se vând castraveți la grădinar


Agerpres. Declarații ale lui Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP la Brașov.

Ce știm noi că se întâmplă în PNL, de la Congres încoace, pică. După Steriu și PMP, desigur.

Steriu are câteva declarații ... să le spun exagerate ? Sau să le declar „tâmpite” ?

„El a spus că dreapta trebuie să se gândească la faptul că, cel puțin pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019, să vină cu un candidat comun. La fel și la alegerile europarlamentare din 2019 este convins că dreapta va avea un număr mai mare de europarlamentari decât stânga.”

Poate că nu ar trebui să neglijăm afirmațiile de mai sus ! Până la prezidențialele din 2019 este ceva timp pentru a da mediatic în președintele Iohannis pentru a-i strica imaginea publică (au avantajul că Băsescu, Turcescu, Tomac și alte figuri de la PMP sunt zilnic la Tv-urile România Tv, Antena 3, B1 Tv etc.). Ar fi culmea ca această declarație să fie „un capăt de angajament” că PMP și alegătorii PMP vor vota cu Klaus Iohannis ! Îmi este imposibil să cred așa ceva. La câtă ură au PMP-iștii pe Iohannis, este aproape imposibil să poți accepta o astfel de idee. Cred că ei au în tărtăcuță să își ducă propriul candidat în frunte iar PNL, de teama PSD, să voteze cu candidatul PMP !

Fără nici un fel de discuție, declarația lui Steriu nu are în atenție un turul II cu președintele Iohannis candidat.

Nu este tot. Surpriza abia vine.
"Dreapta va veni cu un proiect unitar economic și spun asta din partea mai multor colegi din PNL, care vor fi convinși de noi să ne valideze proiecte de legi pe care dorim să le depunem din toamnă. Lucrăm în acest moment la un proiect economic la nivel național, pe care să îl susținem, cu o viziune pe 10 ani. Nu putem discuta de măsuri doar de genul măriri de pensii și de salarii, și ne tot împrumutăm de bani pentru acest lucru. România trebuie să își producă resurse financiare. Este nevoie mai mult ca oricând să ne organizăm, pentru că am văzut în ultimele șase luni doar haos și instabilitate politică, ce creează instabilitate economică, iar acest lucru este foarte grav", a susținut Steriu.
PMP lucrează la un proiect economic la nivel național (nimic deosebit) însă celelalte sunt chiar deosebite:
Dreapta va veni cu un proiect unitar economic ! 
„Dreapta” fiind PMP și „mai mulți colegi din PNL” ? Nu PNL, ca partid, ci „mai mulți colegi din PNL” ! PNL va avea propriul program de guvernare în care respectivele inițiative legislative vor avea locul lor, dar nu acest program al PNL este în atenția PMP ci propriul program la care „mai mulți colegi din PNL” se vor alătura. Nu mai departe decât „în toamnă” !

Când vrei ceva, trebuie să și poți avea.

În toamnă, după cum spune Steriu, PMP va depune legi cu caracter economic. PMP cu 5% va lămuri „mai mulți colegi din PNL” să le valideze proiectele de legi și așteaptă ca Parlamentul dominat de PSD-ALDE și UDMR să le voteze ! Evident, pentru că vor vota „mai mulți colegi din PNL”, întregul PNL, de rușine, se va alătura susținerii „proiectului unitar economic” al PMP ! Ce naiba !

Chiar dacă îți folosești picioarele și nu capul pentru a gândi, nu ai cum să iei în serios astfel de gogomănii.

Totuși, ceva îmi atrage atenția. Formularea „mai mulți colegi din PNL, care vor fi convinși de noi” ! Sunt tare curios cine sunt aceia ? Pentru că formularea are un sens. Sunt relații „parlamentare” (uneori foarte ciudate) care ar putea să susțină aserțiunea lui Steriu și speranțele lui Băsescu.

Eu cred că aici ar cam trebui o poziție de la PNL. Oficială. Ia în calcul o colaborare cu PMP ? Dacă o ia, la ce renunță ?

Nu sunt întrebări aiurea. PMP vrea să îl dea jos pe președintele Iohannis, vrea să pună un prim-ministru de la ei, vrea să fir titularul programelor economice, vrea ... mai multe.

Un comentariu:

Vasile spunea...

PMP-ul vrea multe. Nu au făcut cu Băsescu Preşedinte 10 ani şi acum au tupeul să vină cu program economic? Nu are cine să îi scuipe între ochi!?