joi, 6 iulie 2017

Ludovic Orban: nu avem de ce sa ne implicam in aceasta procedura

Ziare.com, sub semnătura jurnalistei Ioana Ene Dogioiu, publică astăzi un interviu cu președintele PNL, Ludovic Orban. Nu preiau toate problemele interviului. Toate temele sunt importante însă poziția PNL vizavi de „problemele” din Justiție, provocate de o media aservită intereselor patronilor și a politicienilor cu probleme penale, este, de departe, cea mai importantă. PNL respectă independența Justiției !

Mai mult, președintele Ludovic Orban afirmă, ferm, că va „corecta orice poziție a unui coleg care nu respectă deciziile și linia partidului”. Pun această parte a interviului.


Ludovic Orban considera ca nu se impune demisia sau suspendarea sefei DNA: "toata situatia trebuie rezolvata de organismele abilitate prin lege si Constitutie. CSM, Inspectia Judiciara trebuie sa-si exercite atributiile. Nu avem de ce sa ne implicam in aceasta procedura. (...) Voi corecta orice pozitie a unui coleg care nu respecta deciziile si linia partidului."
I.E.D - Care este pozitia PNL in privinta scandalului care afecteaza DNA? Considerati ca dna Kovesi ar trebui sa demisioneze sau sa fie suspendata?
L.O - Nu. Exista proceduri in curs, ele nu sunt in ograda politicului, toata situatia trebuie rezolvata de organismele abilitate prin lege si Constitutie. CSM, Inspectia Judiciara trebuie sa-si exercite atributiile.
I.E.D - Totusi, aveti colegi in PNL, abonati la Antena 3, care sustin foarte vocal contrariul si o ataca pe dna Kovesi in acest scandal.
L.O - Nu este o pozitie politica a PNL. Pozitia noastra politica e ca nu avem de ce sa ne implicam in aceasta procedura. Sunt impotriva ingerintei politicului in functionarea Justitiei.
Sunt satisfăcut. Mi-am exprimat punctul de vedere și văd că este confirmat de poziția politică a PNL. PNL, ca partid politic, nu are ce căuta în funcționarea Justiției. Membrii PNL au obligația să înțeleagă poziția partidului și să o accepte. O pot susține pe Kovesi (marea lor majoritate susțin Justiția în întregul ei și independența acesteia, susțin personalitățile care populează Justiția și acțiunile acestora pentru întărirea democrației), îl pot susține pe Augustin Lazăr însă doar până la o decizie a organelor abilitate din interiorul Justiției cu privire la aceste persoane. Din ce știm, aceste personalități ale Justiției nu sunt în pericol. Rezultatele muncii lor sunt dovada competenței. Mai mult, declarațiile procurorilor revocați din funcție, în special ale Mihaelei Iorga, desființează acuzațiile aduse de mediile externe Justiției șefei DNA ! Iar asta este important.

Președintele Ludovic Orban dă și un semnal clar. Membrii PNL care nu respectă deciziile și linia partidului „vor fi corectați” de el. Hm. Îl asigur că vor fi „tăvăliți” de noi ceilalți în articole și comentarii pe rețelele de socializare. Nu le va ajunge apa din Dunăre să își spele păcatele ! Vor intra automat în clubul ciudaților unde se vor ține de mână cu CAP Tăriceanu, Traian Băsescu, Elena Udrea, Liviu Dragnea și alte figuri sinistre ale politicienilor din România. Vor primi același tratament. Doar suntem o societate democratică în care nu se recomandă a face discriminări !

Niciun comentariu: