sâmbătă, 1 iulie 2017

Când e să se aleagă praful ... praful se alege

Epopeea dezastrului guvernării după ureche a PSD și ALDE, prin intermediul Liei Olguța Vasilescu și a celorlalți habarniști puși de infractorul Liviu Dragnea în Guvern, continuă. În forță. Indiferent de consecințele negative cunoscute. Pentru că, să fie clar, ele sunt foarte bine cunoscute de unii din PSD, sunt bine cunoscute și de către autorii exhibițiilor legislative cu rol de pomană electorală - cum este Lia Olguța Vasilescu sau Sevil Shhaideh. Numai că au „săpat o groapă” pentru „cineva” însă viața crudă i-a dus pe ei în groapă. Acum sunt disperați să iasă.

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, are o intervenție dură asupra ideilor țâșnite din mintea Olguței Vasilescu: modificarea art. 4 din Codul fiscal prin reducerea termenului de intrare în vigoare a legilor care modifică codul de la 6 luni la 3 luni ! Cu această ocazie, predictibilitatea fiscală, marele câștig al convenției între partidele parlamentare, se duce de râpă. Este aruncată la gunoi. Și asta pentru a face pe plac Liei Olguța Vasilescu care, în urma promulgării legii salarizării unitare de către președintele Iohannis, a fost prinsă descoperită. Nu a avut pregătite celelalte modificări de acte normative care să facă legea aplicabilă de la 1 ianuarie 2018. Mai sunt 6 luni până la sfârșitul anului și Olguța Vasilescu cea guralivă și degrabă „vărsătoare” de pomeni electorale din banii contribuabililor, nu are legislația din alte domenii de activitate și normele de aplicare necesare pentru a aplica legea salarizării.

AgerpresDeputat Huțucă (PNL): În prima zi de mandat, Guvernul Tudose dinamitează mediul de afaceri
În Codul Fiscal rescris, cu un efort de voință a reprezentanților tuturor partidelor parlamentare, se prevede că orice modificare și completare în domeniul fiscal se aprobă prin lege și intră în vigoare în termen de șase luni. Se interzice emiterea de ordonanțe de urgență pentru măriri de impozite, taxe sau anulări de facilități (cu excepția situațiilor de infringement). Aceasta a fost cea mai importantă victorie în rescrierea Codului Fiscal. Astăzi omorâm din nou predictibilitatea dând posibilitatea Guvernului să schimbe când consideră dânșii justificat regulile fiscale ce au stat la baza planurilor de afaceri, proiectării bugetelor, acordării de finanțări, fundamentării prețurilor și tarifelor
Autorul poartă un nume: Lia Olguța Vasilescu.
Este vorba de reducerea unui termen, de la șase la trei luni, de intrare în vigoare a modificărilor Codului fiscal, pentru că legea salarizării ar fi trebuit să apară la pachet cu Codul fiscal și, pentru a recupera această întârziere, ca să putem să aplicăm legea salarizării, este necesară modificarea articolului 4
Este și o solicitare din partea noastră pentru a putea pregăti aplicarea legii salarizării, precum și reducerea impozitului pe venit și a cotelor contribuțiilor de asigurări sociale. Vă solicităm deci modificarea unui articol din Codul fiscal cu precizarea că nu este vorba de creșteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi
Ea s-a adresat în ședința de Guvern primului ministru Tudose. Dar, este evident, Tudose va trebui să ceară voie infractorului Dragnea pentru a fi de acord cu o astfel de dereglementare. Pentru că pur și simplu este vorba să se arunce țara în haos. Mai ales că ideile crețe ale PSD în materie de economie și afaceri sunt plecate de la „păreri” ale unor habarniști și nu de la analize.

Deputatul Huțucă mai are niște precizări:
„În prima zi de mandat, Guvernul PSD-Tudose face primul abuz de încredere. Având expertiză în finanțele publice, realizez că modificarea prin OUG a Codului Fiscal este primul pas spre un dezastru în sistemul fiscal-bugetar: orice investitor, om de afaceri și creator de locuri de muncă se va supune hazardului PSD, nu predictibilității și stabilității fiscale
Ca să fie și mai idioată treaba, PSD umblă la sistemul fiscal mai adânc.
Lipsa de viziune a PSD reinventează soluții depășite și uitate. Măsura vârf de lance din programul PSD este introducerea impozitului pe cifra de afaceri. Efectele preconizate: descurajarea investițiilor și angajărilor și, în mod cert, încurajarea evaziunii fiscale. Este o măsură pro-faliment. Nici măcar nu i-a dus mintea să diferențieze cotele de impunere în funcție de domeniile de activitate și de rentabilitatea acestora. Ce face azi PSD este confiscarea marjei de profit a companiilor. Sunt companii cu venituri semnificative, care au sub 1% rentabilitate. În mod cert parte dintre companii vor căuta soluții în zona ascunderii veniturilor sau a mutării domiciliilor fiscale în țări cu mult mai multă decență în politicile fiscale. Vom calcula câte companii deținute de oameni de afaceri constănțeni își vor deschide porțile în Bulgaria', subliniază Bogdan Huțucă.” 
Are dreptate deputatul PNL, Bogdan Huțucă să afirme că suntem în fața unui „program ascuns de guvernare” al PSD și ALDE care reflectă disperarea și lipsa de viziune a conducerii celor două partide.

De fapt, au și început să se certe pentru că cei de la ALDE au fost obligați să gireze, a doua oară, un „program” despre care nu au știut mare lucru !

Partidele PSD și ALDE sunt lăsate să guverneze. Nimeni nu le împiedică. Au majoritatea parlamentară, au guvernul, au „mușchii lor”, au ce vor. Numai că nu știu să guverneze ! Președintele Iohannis le-a spus în față acest lucru.

Toată harababura a plecat din 2015, când PSD și ALDE au început să promoveze în Parlament legi care au dat „în viitor” bani pe care nu îi aveau. Legile PSD+ALDE+UDMR au frânat guvernarea Cioloș. Spre meritul tehnocraților, au reușit să țină „corabia” pe valuri și în direcția bună. Pe timpul guvernării Cioloș, PSD și ALDE au continuat să dea legi în Parlament pe principiul exprimat ostentativ că „Parlamentul dă legile iar Guvernul este obligat să le execute”. Folosit de idioți, acest principiu duce o țară în prăpastie ! Pentru că alt principiu spune că „Parlamentul dă legile de care are nevoie executivul pentru administrarea corectă a țării”. Numai că idiotul de Tăriceanu și îngâmfatul de Dragnea nu au timp de „nimicuri”, mai ales dacă „nimicurile” le pot știrbi din autoritatea și fala locală.

PSD și ALDE ne conduc către deșertificarea economică a României. Ar trebui să ridicăm statui absenteiștilor, a auto-suficienților care profită de o țară, profită de o anume bunăstare fără a fi preocupați de modul în care aceasta este făcută. Acum o să le iasă bunăstarea pe nas.

Niciun comentariu: