„Este vorba de reducerea unui termen, de la șase la trei luni, de intrare în vigoare a modificărilor Codului fiscal, pentru că legea salarizării ar fi trebuit să apară la pachet cu Codul fiscal și, pentru a recupera această întârziere, ca să putem să aplicăm legea salarizării, este necesară modificarea articolului 4”
Articolul din Codul fiscal este acesta:
ART. 4 - Modificarea și completarea Codului fiscal
(1) Prezentul cod se modifică și se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Să interpretăm puțin situația.
Legea salarizării a fost făcută de PSD cu multă larghețe „bugetară” dar cu mai puțină atenție legislativă. Scopul PSD a fost ca această lege să creeze din președintele Klaus Iohannis un „dușman al românilor” prin refuzul de a promulga legea, de a o ataca la Curtea Constituțională, de a o retrimite la Parlament etc. Ei bine, președintele Iohannis nu a făcut nici una din aceste mișcări. A promulgat legea și a ținut o mică cuvântare în care și-a manifestat încrederea că Guvernul PSD-ALDE vor ști să aplice legea fără a se depăși deficitul bugetar al României de 3%.
Promulgând legea, președintele Iohannis a pus PSD în dificultate. Mare. Termenul de intrare în vigoare a legii este 1 iulie 2017. Culmea, este în termen ! Numai că, nu au fost pregătiți să o aplice !
„Este și o solicitare din partea noastră pentru a putea pregăti aplicarea legii salarizării, precum și reducerea impozitului pe venit și a cotelor contribuțiilor de asigurări sociale. Vă solicităm deci modificarea unui articol din Codul fiscal cu precizarea că nu este vorba de creșteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi”Cum vine asta ? Bine. Ei au băgat legea sperând că pe baza ei vor purta un război cu președintele Iohannis. Nu au reușit. Acum trebuie să caute banii, din pământ din piatră seacă să acopere angajamentele asumate prin lege ! Prevăd că epopeea legii salarizării nu se oprește aici. Vom mai avea surprize.
Intrarea în vigoare a legii salarizării aduce modificări la Codul fiscal. Aduce modificări la veniturile bugetului de stat. Chiar dacă anul acesta nu se vor mai face majorări salariale, acestea urmând a fi aplicate din 1 ianuarie 2018.
Este clar că nu au pregătit modificări în alte legi și au nevoie de acest termen redus pentru a le putea face !
Această lege mărește considerabil anvelopa salarială a personalului salariat din fonduri publice. Până acum au guvernat cu pagubă. Ce vor face în a doua jumătate a anului nu știm. Vedem doar cum încearcă să dreagă busuiocul. Degringolada este totală !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu