joi, 22 iunie 2017

Attila Korodi declară la RFI că președintele Iohannis a avut o reacție aberantă


Până la urmă, va trebui totuși să discutăm serios cererile maghiarilor din România. Pe de o parte cererile populației maghiare devenită între timp captiva unor grupuri politice care declamă că le apără interesele în timp ce le izolează de restul populației României, în primul rând prin descurajarea învățării limbii române, pe de altă parte trebuie să discutăm cererile politicienilor maghiari care devin, pe zi ce trece, părți ale politicii identitare ale statului maghiar, o politică revizionistă, agresivă față de România, cu consecințe semnificative privind legătura României cu spațiul european prin teritoriul Ungariei !

RFI prezintă punctele de vedere ale parlamentarului Attila Korodi, liderul deputaților maghiari.

Președintele Klaus Iohannis a cerut PSD să nu negocieze cu UDMR ce nu este de negociat. Să nu negocieze elemente ale autonomiei pe criterii etnice. Atenție ! Nu este vorba despre autonomie teritorială ! Până și liderii UDMR au ajuns la concluzia că despre autonomie teritorială nici nu poate fi vorba. În România nu poate fi înființat un stat enclavă etnic maghiar, așa numitul „ținut secuiesc” ! Nu a existat niciodată în istorie ! Este doar invenția Budapestei și a politicienilor maghiari din România.

Reacția lui Korodi mă lămurește asupra faptului că ei, parlamentarii maghiari, sunt perverși.

„Attila Korodi crede că este “o reacţie aberantă. Măcar preşedintele României ar fi trebuit să ştie ce conţin aceste proiecte de legi, prin consilierii săi, care ştiu foarte bine ceea ce dezbatem noi în Parlament. O reacţie eronată, pentru că nimeni nu vorbeşte de autonomie teritorială. N-avem un proiect de lege la ora actuală despre autonomie teritorială”.

O țară se poate destrăma nu doar prin ruperea unor bucăți de teritoriu din trupul ei. O țară se poate destrăma dacă impui „democratic” alte limbi oficiale, formal sau informal. Liderii UDMR au acționat informal. Vor să obțină elemente ale autonomiei pe criterii etnice formale, prin lege, profitând de dorința oarbă de putere a unor lideri politici din partidele mari.

Contrar a ce afirmă Attila Korodi, președintele Klaus Iohannis a înțeles despre ce este vorba. Integrarea tuturor comunităților etnice într-o cultură comună în spațiul de suveranitate al României este blocată de inițiativele și pretențiile de separare ale liderilor maghiari. Este absurd să duci o politică internațională de integrare în spațiul european, de integrare în cultura proprie țării a migranților care ajung pe teritoriul tău dar să și accepți dezintegrarea prin intermediul unei comunități etnice proprii ! Ideile politicienilor maghiari puse în legi și în practică ar duce la transformarea României într-un nou Babilon. Sunt semințele destrămării țării !

Noi discutăm despre folosirea în administraţia locală a limbii materne, vorbim despre dreptul de a fi parte în deciziile care se leagă de activităţile culturale şi educaţionale, vorbim despre dreptul de a avea într-o lege o sărbătoare naţională pe care toţi şefii statului până acum au onorat-o prin declaraţii publice şi saluturi scrise în mesaje directe către comunitatea maghiară din România. De aceea, ceea ce a făcut preşedintele României, Klaus Iohannis, ieri a fost o reacţie hazardată, care este departe de realitatea de pe teren, departe de realitatea din Parlamentul României

Din reacțiile liderilor UDMR de-a lungul timpului, am reținut nemulțumirea lor că statul român permite schimbarea componenței etnice a comunităților din așa-numitul „ținut secuiesc”, contrar înțelegerilor convenite imediat după anul 1989 ! Dacă Iliescu și ai lui au avut astfel de înțelegeri cu „liderii” comunității maghiare, au comis o crimă împotriva statului de drept. Este inadmisibil să existe un stat de drept în care tu, puterea politică, accepți capturarea unor membri ai societății și închiderea lor într-o enclavă pe criterii etnice.

Enclava „maghiară” obținută de liderii maghiari a avut consecințe nefaste și au și acum. Dacă ne gândim mai bine, enclavizarea județelor Harghita și Covasna, a altor comunități din județul Mureș sau Satu Mare, a avut drept consecință sărăcia, starea de înapoiere, ostilitatea între populația de etnie maghiară față de alte etnii conlocuitoare, formarea unor grupări naționalist-extremiste cu intenții revizioniste, pierderea de către România a resursei umane din aceste județe prin orientarea ei exclusiv către satisfacerea necesităților statului maghiar vecin - prin învățământul exclusiv în limba maternă, indiferent de specializarea pe care tinerii au urmat-o -, excluderea din programele de informare a populației acestor comunități a realităților din România și înlocuirea programelor românești cu programe ale Ungariei. Situația apare ca normală în condițiile în care populația acestor comunității nu cunoaște bine limba română. Este evident că vor prefera emisiunile Budapestei, pentru că sunt în limba pe care o cunosc. Este o altă evidență aici: realitățile din România le află de la politicienii maghiari care nu au nici un interes să le spună conaționalilor că România este un stat democratic, că nu diferă de Ungaria, că au posibilitatea să trăiască în România la fel de liber și de bine ca în Ungaria.

UDMR a ales să destrame România pas cu pas. Monstrele ticăloșiei sunt în Parlament.


Au fost negociate cu PSD ! Proiectul de lege al UDMR are amendament al PSD, nu 10% cât au cerut maghiarii ci 15% ! Halucinant !

Mai halucinant mi s-a părut discursul liderului PSD Bihor, profesorul Ioan Mang.

„Nu știu ce să comentez, vă spun sincer. Era un protocol de colaborare parlamentară. Părerea mea e că s-au inflamat spiritele foarte mult pe subiecte care trebuiau realizate în timp, discutate. Nu cred că ar fi fost nicio problemă cu unele dintre proiectele de lege dacă ele s-ar fi votat nu acum, înainte de moțiune. Ziua de 15 martie se sărbătorește, în fiecare an, cred că din 1990, în România, numai eu de când am urmărit fenomenul, de 17 ani, iar premierul României își trimite un mesaj care e citit de prefect în toate județele unde se sărbătorește

Ei spun că tătarii din țară au ziua tătarilor, printr-o lege votată, etnia romă are ziua romilor, și cu niște drepturi. Maghiarii au cerut și ei o zi a lor

Trebuia rediscutat, mers pe 15% sau 18%, dar e un lucru care trebuia discutat. Și mai era un proiect de lege pentru modul în care să se dea bacalaureatul. Dacă elevii care învață în limba maghiară au un manual special pentru limba română, ei susțineau ca și bacalaureatul la limba română să-l dea după programa specială. Lucru care nu se întâmplă. Sigur, e de discutat. Eu, ca profesor, spun că e corect punctul lor de vedere” - Agerpres.

Dacă acest profesor, formator de oameni, are astfel de păreri, atunci nu trebuie să ne mai mire comportamentul politic al PSD. Este o continuare a comportamentului FSN condus de Ion Iliescu, cel care a permis unor lideri maghiari enclavizarea etnică a unor zone din România în beneficiul ideologiei „identității maghiare” promovate cu atâta agresivitate de conducerea actuală de la Budapesta.

Ar cam fi timpul să terminăm cu aceste politici izolaționiste, ar cam fi timpul să luăm taurul de coarne. România nu poate deveni anexa Ungariei !

Un comentariu:

Șelaru Constantin-Ștefan spunea...

Stimate domnule Korodi, ați invocat în argumentația dvs. așa zisul ”drept la folosire a limbii materne”, drept de care autoritățile române v-ar priva. Trecem peste OBLIGAȚIA de a cunoaște și vorbi limba română, limba țării unde v-ați născut și trăiți, dar asta este o altă problemă mai dificil de înțeles pentru cei de etnie maghiară, adică cei care de 1 Decembrie țin doliu?!După cine, după Horty ori după Hitler ori alte neamuri ale voastre.
Dragi etnici maghiari, nu doresc să discut în contradictoriu cu voi pentru că nu cunosc limba maghiară însă, dacă vreți să aflați adevărul pe care de fapt îl cunoașteți foarte bine, consultați-i pe membri Academiei Ungare care vă vor lămuri precis că, SECUII NU SUNT UNGURI ȘI EI NU VORBESC LIMBA MAGHIARĂ IAR AȘA ZISA LIMBĂ MAGHIARĂ DE CARE SE MAI FOLOSESC ESTE CU TOTUL ȘI CU TOTUL ALTCEVA, UN DIALECT NEINTELIGIBIL! Se știe că la recensământ membri UDMR au umblat din casă în casă promițând ori amenințând ca toți să se declare ca fiind etnici maghiari urmărindu-se mărirea artificială pe această cale a numărului etnicilor maghiari însă șmecheria nu a dat roade la UE deoarece acolo se cunoaște adevărul.