joi, 29 iunie 2017

Fie ca această a doua încercare de guvernare ...

... să aibă mai mult succes decât prima !


Prin grija PSD și ALDE, cu concursul substanțial al alegătorilor lor din 11 decembrie 2016 dar și al absenteiștilor la vot, cei peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot care au avut alte probleme mai importante de făcut în ziua alegerilor - un grătar, o excursie, o vizită, o mini-vacanță sau chiar o lehamite bine calculată pentru a arăta sensibila superioritate „democratică” față de prostimea care vizita secțiile de votare -, avem un nou guvern PSD-ALDE după ce, democratic, desigur, puterea PSD-ALDE și-a demis propriul guvern. O noutate, desigur, nesemnificativă ca gest, sensibilă însă în rezultatele lăsate. Jalnice.

Discursul președintelui Klaus Iohannis la investirea acestui nou Guvern este special. Tonul nu este unul amabil. Nici nu are cum fi din moment ce în cele 6 luni de guvernare anterioare, PSD și ALDE au ajuns de râsul curcilor cu toți indicatorii de performanță. Nici nu are cum să fie din moment ce programul de guvernare cu care acest Guvern vine la guvernare este un fel de talmeș-balmeș, deosebit de periculos pentru întreaga societate. Chiar dacă are o susținere majoritară în Parlament, o susținere întărită de UDMR, măsurile fiscale anunțate sunt promovate de unul Dobre (la Antena 3 !) ca măsuri ce vor fi analizate dacă pot sau nu fi puse în aplicare ! Este primul program de guvernare care introduce ideea că vom face în funcție de cum vom ajunge la concluzii. Angajamentele asumate prin programul de guvernare sunt ... facultative ! O premieră mondială ! Față de programul Dragnea - Vâlcov care a fost urmărit „la sânge” în aplicare, acest program este de o lejeritate înspăimântătoare.

O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime șase luni din mandatul coaliție PSD – ALDE ar putea suna: „Ați băgat țara în criză fiindcă nu ați știut să guvernați”. 

Fostul guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, au fost alții care au avut mandate mai scurte, ci după părerea mea, fostul guvern va rămâne în istorie pentru nefericita Ordonanța 13, iar coaliția PSD - ALDE prin faptul că și-a demis prin moțiune de cenzură propriul guvern.

Acum, după ce unii s-au străduit destul de mult să termine repede această criză, găsim coaliția cu un nou guvern și, surprinzător, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunță pentru români, noi impozite. După ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile românilor deja se anunță contramăsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile.

Nu veți mai putea merge în față românilor cu argumentul că acest program de guvernare a fost votat.

Este dreptul legitim al coaliției să meargă cu ce program de guvernare dorește în Parlament și dacă obține votul de învestitură, Guvernul se va apuca de treabă dar, în șase luni, schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la creșteri de salarii la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se încadrează în ceea ce se numește predictibilitate fiscal-bugetară. Un astfel de comportament guvernamental cu siguranță induce dubii în rândul mediului de afaceri. Dacă va fi sustenabil, nu știm, nu am văzut astfel de calcule, dar stimați PSD-işti, ALDE-işti, UDMR-işti, în numele românilor vă rog să terminați cu această țopăială fiscal-bugetară, taxa de solidaritate.

Domnule Prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, fiți solidari cu românii şi guvernați responsabil! Vă solicit să guvernați în așa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernați în așa fel încât românii să aibă garanția că Guvernul României apără și promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul Ordonanței 13.

Vă rog să faceți tot ce este necesar pentru a arăta partenerilor noștri din NATO, din Uniunea Europeană, aliaţilor noştri, că suntem oameni serioși, suntem o țară serioasă, cu toate sincopele politice, și că știm să ne respectăm angajamentele. Dovediţi că ştim să respectăm angajamentul de 2% pentru cheltuieli de apărare, aşa cum am promis aliaţilor din NATO. Dovediţi că suntem capabili să ţinem deficitul bugetar sub control, să promovăm investiţii publice şi private, să avem în continuare creştere economică, aşa cum ne-am angajat faţă de partenerii din Uniunea Europeană. Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii şi-o doresc şi pot doar să sper foarte tare că şi dumneavoastră vă doriţi acelaşi lucru. În acest sens, încă o dată, succes!

Iar semnalele pe care media ni le pune la dispoziție arată că mergem de la rău la mai rău. S-au combinat sfertodocții cu psihopații și a rezultat această putere politică mincinoasă, agresivă, incompetentă.

Că susținătorii PSD și ALDE sunt mai puțin pregătiți sau au ceva pregătire dar este una de mântuială, mai treacă meargă. Țara este mare și avem de unde găsi oameni capabili. Grav este însă că cei 60% care nu au fost la vot au acceptat această putere ! Este grav pentru că în rândurile lor oamenii caută pe cei care pot face bine societății ! Cei care sunt în acel 60% se prezintă pe sine ca „succese” ale unei societăți democratice ! Atât de sus au ajuns încât au blagoslovit o țară întreagă cu două guverne PSD-ALDE sprijinite de UDMR.

Niciun comentariu: