sâmbătă, 17 iunie 2017

Și a fost Congresul ! Acum ... știm ceva clar ! La luptă !

Ludovic Orban președintele PNL
Gata. S-a terminat cu vânzoleala. Avem Președinte la PNL ! Liberalul-conservator Ludovic Orban !

Scorul a fost covârșitor. Ludovic Orban a primit 3518 voturi pentru programul politic liberal conservator. Cristian Bușoi a primit 952 de voturi pentru programul politic liberalism-civic. Semnalul este clar. Liberalii vor în matca lor, s-au întors la origini. Sunt recunoscuți în PPE ca liberali-conservatori.

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White a declarat: „Vin azi să vă adresez un călduros salut din partea PPE și a președintelui său, Joseph Daul. Noile abordări ale UE post-Brexit se bazează pe abordarea politică europeană a României și consideră PNL unul din cele mai importante partide de centru dreapta din Europa. La aproape trei ani de la alegerea sa, dați-mi voie să vă felicit din nou pentru alegerea președintelui Klaus Iohannis în funcția de șef al statului. El devine o personalitate internațională, care apără România și UE în politica internațională, așa cum a demonstrat recent, în timpul întâlnirii cu președintele Trump, la Washington.”. Jurnal Giurgiuvean.

Mesajul lui Ludovic de la finalul Congresului a fost foarte, foarte clar:
PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România față de partenerii noștri, parteneriatul strategic cu SUA, poziția de membru al NATO și calitatea de membru al UE. Rămânem și vom fi cel mai puternic susținător al acestor angajamente și vom rămâne un stâlp și o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru președintele Klaus Iohannis și pentru punerea în practică a tuturor obligațiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câștigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forța mea, cu toată energia mea pentru a reuși, în 2019, să câștigăm alegerile prezidențiale, să obținem un nou mandat pentru președintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reușim să câștigăm alegerile locale și, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câștigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această țară”. Agerpres.
Clar, nu ?! Iar dacă aici adăugăm și unele dintre măsurile de forță al comportamentului liberalilor de acum înainte, este evident că nu avem cum să ne abatem de la linia politică care a câștigat voturile delegaților la Congres.
Niciun blat cu PSD, să fie clar. Cunosc bine acest partid, știu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum să înceteze orice negociere de culise, să înceteze orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcții sau pentru avantaje personale sau pentru afaceri făcute cu PSD. Cine vrea să lupte alături de noi îl așteptăm, cine nu vrea să lupte o să rămână mai în spate”
Întâi va trebui să facem curățenie aici. La infiltrații PSD din PNL. Și sunt. Încă mai sunt. Dacă nu cumva pleacă singuri în următoarele zile !
Niciun stranier care să fie titularizat pe o funcție pe care PNL poate să depună candidat sau să numească în locul celor merituoși din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloși în PNL, care nu au avut norocul să fie sprijiniți (...). Sunt în PNL și au rămas alături de noi. Să dea Dumnezeu să putem să-i scoatem la suprafață
Niciun membru care își exprimă opinia în PNL nu va mai avea de suferit de pe urma exprimării opiniei în partid. Nu mai avem voie să tolerăm delictul de opinie în partid
Nicio gașcă, nicio loterie, nicio cooperativă care să poată să-l paraziteze pe lider și care ușor, ușor să confiște decizia în partid și să decidă cine muncește în partid și cine beneficiază de pe urma muncii în PNL
Trebuie să reapropiem politica de morală, trebuie să spunem adevărul, doar adevărul. Trebuie să nu-i mai mințim pe semenii noștri, trebuie să respectăm tot ce înseamnă precept moral, trebuie să ne ținem de cuvânt, să ne respectăm și să ne iubim aproapele. Atunci când ne angajăm să facem ceva să nu avem somn până nu ne îndeplinim obligațiile față de oamenii care ne transferă încrederea prin vot. Morala este fundamentală în politică. Noi suntem PNL, nu suntem orice oaste de strânsură care s-a adunat în jurul vreunui lider carismatic, în jurul unei idei, care să pună mâna pe România. (...) Noi nu putem să facem politică precum fac oamenii politici din celelalte partide, noi avem o ștachetă la care suntem obligați să ne ridicăm în acțiunea noastră politică
Fiecare cerință a fost întâmpinată cu urale. Delegații din sală ai liberalilor din teritoriu au dorit să audă aceste comandamente. Au găsit la acest Congres ceea ce au căutat în ultimii ani viciați de interimate și grupuri de interese.

Eu am primit semnale că vor să revină în PNL foștii colegi care au renunțat la partid după fuziune. Alegerea lui Ludovic Orban a devenit un semnal extrem de puternic, încurajator, că PNL redevine partidul liberalilor. Alți colegi au primit la rândul lor semnale. O foarte plăcută surpriză a fost să asist la un dialog între colegi din fostul PDL cu foști colegi ai lor care văzând că Ludovic Orban a fost ales și-au manifestat dorința de a veni în PNL. Iar asta spune mult, tare mult. Este vorba, în primul rând, de încredere. Este vorba despre speranță. Este chiar împlinirea unei imense dorințe de a se alătura unui partid care sub o anume conducere va împlini idealurile unor politici de liberale, cu adevărat democratice în România.

Mâine vor fi aleși membrii organismelor de conducere ale PNL. Mâine, președintele Ludovic Orban are șansa să aducă alături membrii echipei care l-a însoțit în complicata și obositoarea campanie din țară. Mâine are șansa să aibă alături oameni care știu să facă politică. Oameni care iubesc oamenii !

La final, cu tulnicul moților în mână, a chemat liberalii la luptă. Pentru că este mai mult decât clar. Ultimele evenimente din Parlament și de la Guvern ne arată că țara a fost stricată de coaliția roșie PSD-ALDE. Iar hoarta roșie a început să distrugă tot ce s-a făcut bun până acum. Trebuie izgonită iar PNL este singurul partid capabil să poarte o luptă atât de grea.

Niciun comentariu: