marți, 27 iunie 2017

Scandalul politic este hrana unor pitici politici

PSD și-a dat cu stângu'n dreptu'. Și-a demis guvernul prin moțiune de cenzură, și-a agitat membrii și simpatizanții și a reușit să iasă mai șifonat decât era înainte de aventura luptei pentru putere în partid. Tratată cu calm și cu multă, multă înțelepciune, situația actuală de pe scena politică poate aduce beneficii celor care știu să facă politică. Celor care au resurse de creștere politică în doctrină și în mediul social și care au inteligența să le valorifice în mod superior. Ceilalți, vor căuta scandalul cu orice preț pentru că doar prin scandal pot obține „o poziție” de „mascul alfa”. Relativă, desigur, în expunerea unor pupini din presă.

Președintele Iohannis a ales varianta scurtă a soluționării crizei politice din PSD. A ales bine. Situația la 6 luni după alegerile din decembrie 2016 este neschimbată. PSD și ALDE, cele două partide înfrățite în ticăloșii, au obținut sprijinul politic al UDMR (protocol de susținere politică) și mai au alături pe deputații minorităților. A lăsat PSD sarcina de a stinge criza politică. Le-a admis propunerea de prim-ministru, pe Mihai Tudose. A acționat constituțional !
Această criză prin care trecem — că este o criză politică — dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este (...) că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou guvern, un guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize care a pornit în interiorul PSD
Problema însă a apărut tocmai pentru faptul că a acționat constituțional. De ce nu s-a poziționat împotriva PSD și de ce nu a făcut „mizerii” PSD ? Iar acuzele vin de la Traian Băsescu, direct și prin interpuși. Mai pe șleau spus, de ce președintele Klaus Iohannis a respectat Constituția ?!

Eugen Tomac postează pe Facebook „indignat”:
„Iohannis nu a scăpat de sindromul USL! Nu cu mult timp în urmă, ieșea în stradă, mimând că înțelege cât rău face PSD țării. Astăzi, a demonstrat că este un politician slab, care nu este capabil să lupte cu ciuma roșie. A-l numi pe Tudose premier este totuna cu a-ți decide ieșirea din scenă într-un mod jalnic. Putea refuza să numească o asemenea mediocritate. Avea această șansă! După Iohannis nu va rămâne nimic mai mult decât niște ani irosiți și o țară marginalizată, trimisă pe nedrept la periferia Europei”
Eu înclin să cred că PMP este de fapt un alt mesager al PSD. Și PSD avea nevoie de un scandal, pe care să îl pună în cârca președintelui Iohannis ! Dacă președintele Iohannis ar fi refuzat propunerea PSD-ALDE, pentru orice motiv, PSD și ALDE ar fi avut toate motivele din lume să îl acuze că acționează împotriva intereselor României. Pentru că președintele Iohannis le-a admis propunerea, PSD și ALDE au ieșit din joc. Au lăsat să acționeze „rezerva” lor de scandal, un adversar la fel de vocal al președintelui Iohannis, Traian Băsescu și echipa lui de scandalagii.

În „Revista 22” au apărut „înțelepții neamului” cu mesaje năucitoare. În esența lor, președintele Iohannis ar fi trebuit să „lupte împotriva PSD”. Andreea Pora afirmă tranșant că Tudose este un premier „al blatului Iohannis - Dragnea” ! Cum este și normal, în publicație sunt trasate „elegant” linii pentru a se induce ideea că USR este partidul cel mai fain și mai frumos. Singurul care luptă cu balaurul cu două capete, PSD-ALDE. Bănuiesc că la GDS, acolo unde merg Pora și Culcer să își ia „temele”, „intelectualii foști ai lui Băsescu” sunt oripilați de gestul președintelui Iohannis și neimplicarea PNL în borșul PSD și al ALDE. Este mai mult decât sigură o astfel de idee !

Dan Tapalagă de la Hotnews joacă alături de Pora, Iohannis fiind în tandem cu infractorul Dragnea. Iar Tudose fiind omul „sistemului” care a fost cerut de Iohannis !

Televiziunile pro-PSD și-au revenit din năuceală după decizia președintelui Iohannis și au început să atace nominalizarea. PSD-iști cu oarecare notorietate și-au atacat virulent colegul abia desemnat. Balamucul este în floare. Culmea-culmilor, președintele Iohannis este principalul vinovat !

Foarte-foarte indignați se arată a fi pe rețelele de socializare absenteiștii de la votul din decembrie 2016. Cei care prin absența lor de la vot au înscăunat actuala putere PSD-ALDE cu UDMR, PMP și USR în coadă. Nesimțire mai mare nici că există. Au apărut ca un puhoi ! O adevărată inundație cu absenteiști nemulțumiți de președintele Iohannis, de PNL că nu și-a pus „fustele'n cap” ca cei din PMP și USR, plânsete și jale pentru „viitorul țării”, vai și amar !

Poziția comună a tuturor nemulțumiților este refuzul de a accepta prevederile constituționale. Este refuzul de a accepta normalitatea. Este o normalitate pentru că este validată la 11 decembrie 2016, prin votul direct al susținătorul PSD și ALDE și acceptul absenteiștilor de la vot ca PSD și ALDE să conducă România.

Vom avea de luptat cu această presă ostilă președintelui Iohannis. Vom avea de luptat cu trolii PSD-iști și băsiști. Iohannis va fi permanent ținta criticilor. Încet-încet se apropie alegerile prezidențiale iar a sta în așteptare nu este cea mai inteligentă soluție. PNL trebuie să se miște ferm, ordonat, să combată în Parlament puterea PSD-ALDE-UDMR și în media, acolo unde ajunge (!), acțiunile anti-Iohannis. Indiferent din ce parte vin ele. PNL este singur în Parlament ! Orice idee că ar putea avea un aliat în USR sau PMP, sau UDMR este falsă.

Niciun comentariu: