marți, 20 iunie 2017

PSD să nu negocieze chestiuni care nu trebuie negociate


Aflat în Germania, Klaus Iohannis este la curent cu tot ce se întâmplă în țară. Este la curent și cu nedemna negociere între infractorul Liviu Dragnea și inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, negocieri în care UDMR era gata-gata să obțină elemente ale autonomiei pe criterii etnice. Bacalaureatul în limba „maternă”, de parcă învățământul din România trebuie să asigure absolvenți pentru Ungaria (poate că are această misiune primită de la Budapesta !), cheltuielile de formare a tinerilor fiind suportate de statul român iar beneficiile calificării lor urmând a fi culese de statul maghiar. Înlocuirea limbii române ca limbă oficială în comunitățile în care există un procent de 10-15% minoritari sau „un număr semnificativ de minoritari”. Lege pentru sărbătorirea zilei de 15 martie ca zi a maghiarilor, deși ar trebui să fie o mare zi de doliu pentru români dar și alte minorități care au simțit beneficiile preluării de către Ungaria a teritoriului Ardealului.

Digi24 a preluat și publicat declarația în direct.
Atrag atenția PSD să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. Mă gândesc că nu trebuie să se negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care în România nu sunt dorite, nu trebuie negociate sub presiunea unei situații deosebite
Toate temele negociate de Dragnea și Tăriceanu cu Hunor au în ele elemente ale autonomiei pe criterii etnice. Motivarea lui Hunor că ele există și în alte state europene nu poate fi primită. Încercările disperate ale Budapestei de a răsturna identitatea culturală a României, pluralismul democratic, multiculturalismul, prin intermediul unor formațiuni politice etnice cum este UDMR trebuie contracarate cu sprijinul Constituției și a legilor. Una este să lucrezi împreună cu parlamentarii UDMR pentru binele general al țării și alta este să le accepți cerințe care distrug relațiile interumane în societatea românească, care fărâmițează teritoriul național în enclave etnice. Înțelegerea UDMR cu FSN privind „împiedicarea schimbării structurii etnice a comunităților maghiare din Covasna și Harghita”, înțelegere convenită aproape imediat după Revoluția din 1989, ar cam trebui explicit denunțată. România este România iar toți membrii societății de altă etnie sunt români, cetățeni români, egali în drepturi cu membrii tuturor grupurilor etnice - de la majoritar la minoritar. Discriminarea pozitivă după la inegalitate între cetățenii aceleiași țări. Iar asta trebuie să înceteze. Așa cum trebuie să înceteze și „statutul” Românie de rezervor de cadre pentru Ungaria.

Niciun comentariu: