luni, 26 iunie 2017

„Comanda” este la infractorul Dragnea ... la a doua încercare

PSD și ALDE, prin liderii reprezentativi, infractorul Liviu Dragnea pentru PSD și inculpatul CAP Tăriceanu pentru ALDE, au propus președintelui Klaus Iohannis să desemneze candidat pentru funcția de prim-ministru pe Mihai Tudose. Individul este ministrul demisionar al economiei.

În adunarea PSD care a aprobat prin vot propunerea PSD, Olguța Vasilescu spune că pesedeii au cerut garanții de la Mihai Tudose că va respecta deciziile „partidului” !

Nu cu mult timp în urmă, infractorul Liviu Dragnea îl prezența pe Sorin Grindeanu ca fiind un model în PSD din punctul de vedere al disciplinei de partid. Acum și-a schimbat „modelul”. Precum ciorapii.

Nu știu ce va face președintele Klaus Iohannis. Este mai mult decât evident că îl va evalua pe candidatul PSD pe cele două criterii care aparțin de el, Parlamentul urmând să îl evalueze pe criteriul susținerii parlamentare.

USR a dat deja un comunicat de presă în care cere președintelui Iohannis să îi refuze candidatura pe motiv de integritate. Mihai Tudose „a plătit pentru drepturile de autor” la lucrarea de doctorat. Hm. Și da și nu, pentru că la ora actuală nu avem o soluție la problemă. A doua problemă arătată de USR este cea a performanțelor ca ministru al economiei potrivit evaluării făcute de PSD.

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a mirat că PSD apelează pentru funcția de premier la o persoană care nu a performat la ministerul economiei.

Mai pe șleau, infractorul Liviu Dragnea nu a avut pe cine pune ! Toate variantele propuse de el erau din „propria curte” de lingăi ! Nu a îndrăznit să iasă din enclava de pupincuriști pe care i-a adunat în timp. Îi este teamă că dacă pune pe altcineva din PSD care face parte din alt club de interese pierde partidul.

Mihai Tudose este o alegere ciudată. Acum, pentru a-i mai spăla din păcate, Lia Olguța Vasilescu, unul „gâde” al PSD, alături de Gabriela Vrânceanu Firea, a declarat că Mihai Tudose a muncit dar a fost blocat de Sorin Grindeanu. O să trăim și o să aflăm dacă declarația „gâdelui” Vasilescu este reală sau nu.


Cei de la Digi24 dau și măsurile neîndeplinite:
1. Transferul ELCEN în patrimoniul Municipiului București (termen - 2017);
2. Înființarea unui Comitet interministerial pentru reprezentanțele economice ale României din străinătate (termen - 2017);
3. Lărgirea Consiliului de Export (termen - 2017);
4. Program național de specializare inteligentă (termen - de început în 2017);
5. Program de investiții publice de tip grenfield (termen - pregătire în 2017, implementare 2018);
6. Program de utilizare a siturilor contaminate. Investiții brownfield (termen - pregătire în 2017, implementare 2018);
7. Programul național „Promovarea proprietății intelectuale românești” (termen - pregătire în 2017, implementare 2018);
8. Programul pentru atragerea de investiții străine cu valoare adăugată mare (termen - începere în 2017);
9. Modificarea Legii minelor nr. 85/2003 (termen - 2017);
10. Programul de cercetare geologică a resurselor minerale în perioada 2017-2020 (termen - începere);
11. Program privind valorificarea durabilă a resurselor minerale prin diversificarea produselor finite (termen - pregătire în 2017, implementare 2018);
12. Program privind Apele Minerale (termen - începere în 2017);
13. Eficientizarea Portalului de Comerț Exterior (termen - 2017);
14. Program privind dezvoltarea și consolidarea drepturilor consumatorilor (termen - pregătire în 2017, implementare 2018);
15. Program privind dezvoltarea instrumentelor de informare, educare și evaluare a gradului de satisfacție a consumatorilor (termen - începere în 2017);
16. Program privind reorganizarea Larex (termen - începere în 2017);
17. Program privind stimularea constituirii/funcționării adecvate a centrelor de consultanță și informare a consumatorilor (termen - începere în 2017).
Acum avem loc de întrebări. Fie Mihai Tudose este un incapabil, fie măsurile impuse sunt nerealizabile în termenele stabilite (din varii motive obiective), fie Vâlcov este la rândul lui un incapabil. Nu pot spune de infractorul Dragnea că este un incapabil, a dovedit că este capabil dar nu pe linia administrării unui stat ci doar pe linia furtului calificat la alegeri (aici are centura neagră cu diamante !).

Pentru că PNL nu a reușit să obțină o majoritate a opoziției după consultarea partidelor politice parlamentare, pentru că PNL nu va avansa o propunere de prim-ministru, pentru că propunerea de prim-ministru a PMP va fi doar o frecție la un picior de lemn, urmează să vedem dacă propunerea cuplului penal Dragnea - Tăriceanu va fi acceptată de Președinte. Apoi dacă cuplul penal va putea să obțină majoritatea în parlament pentru a forma Guvernul. După care, casele de pariuri trebuie să dea o șansă jucătorilor și să stabilească un termen de debarcare a guvernului Tudose dacă se va forma.

Niciun comentariu: