sâmbătă, 3 iunie 2017

Campanii opuse. Eleganță vs. primitivism

Acum vreau să vorbesc despre campania de lider a lui Ludovic Orban. O campanie care se adresează tuturor celor care iubesc să fie liberi, iubesc să fie independenți, iubesc să se identifice cu liberalismul, iubesc să vadă libertatea celorlalți și să se bucure împreună de libertate.

Este o campanie de suflet pentru celălalt suflet care simte liberal.

Pot părea vorbe mari, dar când citești reacțiile unor internauți la declarațiile lui Ludovic Orban sau ale lui Cristian Bușoi vezi o diferență, vezi că există percepții diferite. Ludovic Orban este văzut ca „adevăratul liberal” pe când Cristian Bușoi este văzut ca un produs politic al unei grupări care are în spate relații speciale cu media autohtonă (dar și cu alte formațiuni politice !).

Aflat la Craiova, pentru a-și prezenta moțiunea (Agerpres), Ludovic Orban a punctat ferm asupra unei urgențe a PNL: delictul de opinie. Inexistent o perioadă, s-a insinuat în gândirea celor care au ajuns în diferitele funcții de conducere ale partidului de-a lungul anilor și a devenit un „bun câștigat”. În interiorul organizațiilor s-a permis „delictul”, dar a avut urmări. În exteriorul organizației a devenit „crimă”, sancțiunea fiind excluderea „criminalului” din partid. Astfel de „crime” au tot fost în organizații, sancțiunile pentru opinia contrară conducerii venind pe bandă rulantă. Mai mult, s-a „legiferat” în anul 2016 cu „antecedente” din 2015. Scopul „nobil”, oprirea contrelor și acuzelor între membrii fostului PNL și membrii fostului PDL, a ascuns contrele și a favorizat „cooperativele”. Cooperative care astăzi sunt în confruntare pentru susținerea candidaților la președinția partidului dar și pentru a forma elita care va înconjura candidatul câștigător.
După părerea mea, în PNL trebuie să dispară ceea ce există ca delict de opinie. Fiecare om are dreptul să se poziționeze așa cum crede, să își exprime opinia, să voteze cu orice candidat. Nu este o vină pentru nimeni că susține un anumit candidat, e dreptul fiecărui membru să aibă preferința lui. Și, dacă voi câștiga, eu care am avut de suferit de-a lungul timpului și mai ales cei care m-au susținut au avut de suferit pentru acest lucru, în niciun caz nu voi provoca niciun fel de represalii sau măsuri împotriva celor care au avut altă opțiune decât susținerea mea
Este poziția constantă a lui Ludovic Orban. De ani și ani de zile, nu doar de acum. Dar este și o teamă pentru unii lideri ai PNL dar și alți membri susținători ai acestora că Ludovic Orban „se va răzbuna”. Hm ! Aici  este de săpat puțin. De ce ?

Există, cumva, momente în anii anteriori, în care cei „temători” să fi avut un anume comportament față de Ludovic Orban sau să fi fost susținători ai introducerii „delictului de opinie” în viața PNL ?

O discuție pe Facebook a unor internauți specula faptul că alegerea lui Ludovic Orban în fruntea PNL ar fi urmată de „răzbunări”. Persoanele care purtau dialogul erau în temă cu anumite aspecte din viața internă a partidului, actul răzbunării fiind văzut ca o posibilă realitate viitoare ele fiind în măsură a alege ce vor face. O replică m-a frapat: „să vedem dacă mai ajunge” ! Dacă mai ajunge să se răzbune ! Persoanele respective au acceptat că Ludovic Orban poate ajunge președintele PNL însă aveau marea speranță că acesta va suferi o condamnare în procesul pe care îl are ca urmare a acuzației de „corupție” în urma manevrelor lui Tiberiu Urdăreanu (în particular, eu cred că a fost un aranjament făcut de persoane din PNL care au dorit cu disperare ca Ludovic Orban să nu ajungă primarul general al Capitalei ! Nu este exclus ca persoanele din PNL care îi doresc condamnarea să fi fost parte la aranjamentul murdar !). Prima instanță l-a achitat. Ei speră totuși ca instanța de apel să răstoarne achitarea și să îi dea o condamnare. Probabil că disperarea este uriașă în mintea acestor persoane !

Este evident că acest tip de persoane, probabil specializate în aranjamente murdare, au inventat o insultă la adresa lui Ludovic Orban, o insultă pe care o folosesc între ei: Ludovic Orban este „Le Pen de România” ! Cezar Preda, revoltat, a devoalat mizeria din tabăra lui Cristian Bușoi. Se pare că însuși Cristian Bușoi s-a exprimat că organizația din care face parte îl susține pe „Le Pen” !

Ludovic Orban nu a făcut referiri jignitoare la adresa colegilor cu care se află în competiție. La Craiova a arătat că el face campanie cu fiecare viitor delegat la Congres pe când „alții” se mulțumesc să ia legătura și să obțină acceptul liderilor de filiale. Este cam singura remarcă la adresa colegilor aflați în competiție.

Din cealaltă parte însă, mai ales din tabăra lui Cristian Bușoi, după cum am arătat mai sus, este o adevărată efervescență pentru denigrarea lui Ludovic Orban. Au și sprijinul unei anumite părți a presei. Culmea, o presă ancorată foarte bine în „terenul” PSD sau ALDE !

În timp ce scriam, a apărut o situație absolut jenantă pentru un partid ca PNL. La Mureș, s-a fraudat votul în Colegiul Director Județean pentru a obține Cristian Bușoi prima lui susținere județeană.

Preiau, cu voie (dar luam și fără voie !), comentariul unui prieten pe Facebook, Ion Irimia.
Mai sunt doua saptamani pana la Congresul Pnl .
Trei candidati, ramasi in cursa, incearca, fiecare dupa capacitatea sa, sa atraga voturile celor 5000 de delegati.
Totusi, o prevedere statutara impune fiecarui candidat sa obtina sprijinul propriei motiuni din partea a cel putin 10 filiale, in caz contrar intervenind nevalidarea candidaturii. Voturile din filiale pot fi considerate alegeri preliminare.
Pentru multe persoane a fost evidenta pozitionarea mea in sprijinul candidatului Ludovic Orban. Nu este cazul sa explic, aici si acum, de ce.
M-am rezumat sa prezint faptele, declaratiile candidatului Ludovic Orban si m-am abtinut sa-i atac pe ceilalti candidati.
Fiecare "vinde" ce are, cum poate.
Insa "intamplarea" de la filiala Mures ma determina sa schimb un pic abordarea.
Deci..ce a fost la Mures ?
Cum era si firesc, si statutar, dupa dl Ludovic Orban, a venit randul dlui Cristian Busoi sa-si prezinte Motiunea. Pentru aceasta, au fost invitati membri din CDJ.
Asa cum, natural, nici dv,nu mergeti la un spectacol care nu va atrage, nici la prezentarea motiunii de catre dl Busoi nu s-au prezentat toti membrii CDJ, ci, in special sustinatorii si curiosii.
"Și oameni de ai lui Chirteș", cum imi spune cineva..
Si..s-a intamplat !
Nu pot spune a cui a fost ideea, dar, constandu-se ca in sala sunt in majoritate sustinatorii dlui Busoi, "cineva" a decis, brusc si instantaneu : VOT PENTRU MOTIUNI !
Evident ca, in asa imprejurare, motiunea Busoi a iesit victorioasa !
Asa se explica aceasta prima filiala "castigata" de candidatul Busoi...
Mai raman fara raspuns niste intrebari :
1-Restul membrilor din CDJ ce părere au?
2-Câți primari au fost invitati si prezenti?
3-Sedinta de vot pentru motiuni nu trebuia anuntata, in prealabil, TUTUROR membrilor CDJ ?
Nota:Cei familiarizati cu starea de spirit din judete pot evalua cam cate filiale ii vor da votul de bunavoie dlui Busoi..si ar putea constata ca i-ar putea lipsi vreo 3 filiale pentru a se califica in finala Congresului.
Si solutia rezolvarii pare a fi "metoda Mures"....
După cum se vede, gruparea Bușoi are deschidere pentru orice mizerie în această campanie.

Denigrarea candidatului Ludovic Orban, promovarea unor mistificări grosolane - susțineri din partea unor organizații și personalități politice -, acum furtul pe față.

Ce îi mână pe cei care comit astfel de acte și fapte ? Ce le tremură ?

Cu tot furtul de la Mureș, situația cumulată la 3 iunie 2017 este următoarea:

Alegerile „preliminare” din CDJ-uri sunt eliminatorii. Ca să nu piardă intrarea în etapa finală, din lipsa susținerii din partea celor 10 CDJ-uri obligatorii prevăzute în Statutul PNL, se pare că gruparea Bușoi este dispusă să comită fapte specifice unor alegeri naționale ! Oare, de unde au căpătat astfel de deprinderi ? Or fi cerut asistență de la PSD ?

Niciun comentariu: