vineri, 9 iunie 2017

„Buturuga mică” vrea să răstoarne „carul mare”


Sursele își fac treaba. Informează. Despre un zvon, despre o idee aflată în lucru, despre o acțiune ce se pregătește, despre unii actori chiar, despre modele ce urmează a fi folosite, despre multe. Multe și interesante. Chiar foarte interesante !

O problemă a PNL care este aproape exclusiv internă, alegerea viitorului președinte al partidului, a devenit o problemă de interes național. Pentru că finalizarea Congresului PNL pune în fața cetățenilor României un partid care are vocația de a guverna și care va avea un lider care poate deveni, la alegerile parlamentare viitoare, prim-ministrul Guvernului României iar la alegerile prezidențiale poate avea un candidat. Fiind vorba despre PNL, candidatul este Klaus Iohannis, pentru un nou mandat. Nu mai spun despre faptul că finalul acestor alegeri are o influență majoră pentru alegerile locale viitoare !

Pe surse au venit niște zvonuri. Dinspre echipa candidatului Cristian Bușoi aflată în criză de legitimitate. Dacă legitimitate nu e, nimic nu e ! Pentru a avea legitimitate, în „criza cea de taină” s-a decis să se treacă la „treburi serioase”.

S-au făcut „treburi serioase” și până acum, unele rezultate de la CDJ-uri fiind de mirare. Ba, chiar și acolo unde moțiunea Cristian Bușoi a primit „dreptul” de a se arăta în fața delegaților la Congres, alături de alte moțiuni, propaganda „bușoistă” a pedalat pe „informarea” că doar moțiunea lui Cristian Bușoi a fost votată ! Noroc că echipa lui Ludovic Orban pune adevărul la locul lui și prezintă rezultatele voturilor pentru toți competitorii. Iar cazuri de înșelăciune prin omisiune avem de la echipa lui Cristian Bușoi: Giurgiu este deja de notorietate - Cristian Bușoi își reclamă „unanimitatea” iar liberali de acolo și presa locală care a dat informații reclamă „unanimitatea” la Ludovic Orban, la Bistrița-Năsăud nici nu au fost supuse la vot moțiunile, la Dolj, Cristian Bușoi arată că a obținut voturile dar când te uiți la informația completă afli că Ludovic Orban a obținut același număr de voturi, ceea ce înseamnă că cei din Dolj sunt neutri, nicidecum pro-Bușoi. Iar exemplele privind dezinformarea prin omisiune sau pur și simplu dezinformare crasă pot continua. Material este, din destul. Pentru că este o metodă „cinstită” de luptă politică adoptată de Cristian Bușoi și echipa.

Acum se pare că vor să depășească nivelul dezinformării agresive pentru că nu prea merge.
„De armata de troli-sustinatori ai domnului Orban nu spunem nimic?? Au infestat toate grupurile liberale cu un limbaj suburban la adresa domnului Busoi, cum apare o postare pro-Busoi... cum cooperativa se activeaza, se tot arunc tot felul de insinuari ca ar fi cu PSD"ul, vb urate, injurii, vocabular ce nu ne face cinste, cu ei ce ne facem?? Cam asta s-a inteles prin competitie internă, să arunci cu cat mai mult rahat in contracandidat, in loc ca sustinatorii sa promoveze motiunile, păcat ca s-a ajuns la mascarada asta ieftina
Acest susținător activ, calificat jurnalistic, al lui Cristian Bușoi își varsă necazul. Campania lor pe internet, pe rețelele de socializare, a fost copleșită de „armata de troli-susținători” ai lui Ludovic Orban. Măscările promovate prin intermediul unei anumite părți a presei (din întâmplare aservită ALDE și chiar PSD) nu au dat rezultate pentru că „armata de troli-susținători” a lui Ludovic Orban a reacționat și a pus lucrurile la punct. Iar când pui „punct”, pui punct ! Dacă acelui „punct” cei din echipa Bușoi îi spun „rahat” este problema lor. De gustul omului, nu te legi. Cât privește insinuările că Bușoi ar fi cu PSD-ul, hm, aici este de discutat câte ceva. Nu de alta, dar oamenii care umblă pe Facebook și sunt interesați de soarta PNL nu sunt chiar inculți. Mai ales că o mare parte dintre ei, deveniți membri ai grupurilor liberale, vor fi prezenți la Congresul PNL în calitate de votanți !

Ei bine, liberalii membri ai PNL care vor fi delegați la Congres sunt cei care trebuiesc determinați să nu îl susțină la vot pe Ludovic Orban ci pe Cristian Bușoi. Se apelează la orice. Crin Antonescu a reapărut și este în vervă pentru susținerea lui Cristian Bușoi. Se speră că în inimile delegaților la Congres există într-un colțișor o anume afecțiune față de Crin care ar putea reorienta votul. Nu mai spun de cei care încă mai au în suflet defunctul USL ! Se trage tare în această direcție și, evident, cum au tot încercat să pregătească terenul cei de la PSNews (ALDE), Ludovic Orban este cel care s-a opus formării USL !

Sursele spun că echipa Bușoi este pregătită să folosească un „model” de îndepărtare a contracandidatului folosit în campania de la locale, din 2016. Iar atunci, lui Ludovic Orban i-a fost înscenată o „posibilă” infracțiune asimilată faptelor de corupție din poziția de lider al partidului care ar fi lăsat impresia „interlocutorului” că l-ar putea favoriza după câștigarea alegerilor. Tiberiu Urdăreanu, finanțator al PSD și al fostului PDL în campaniile electorale pentru a obține contracte cu statul sau cu autoritățile publice locale, bine dotat cu aparatură de înregistrare pe propriul corp, l-a abordat pe Ludovic Orban și l-a înregistrat în discuția purtată. Instanța de judecată a fondului, cu majoritate, a constatat că fapta pentru care Ludovic Orban a fost trimis în judecată nu există, pe înregistrare neexistând angajamentul prevăzut de lege ca fiind act de corupție și l-a achitat. Ei bine, sursele spun că un astfel de scenariu este luat în considerare fie cu privire la Ludovic Orban (?!) fie cu privire la unul sau la mai mulți dintre colaboratorii săi. O astfel de treabă este mizerabilă ! Așa cum a fost cea de anul trecut cu Tiberiu Urdăreanu. Să vedem dacă scot ceva, neasumat, desigur !

Nu o exclud. Tot citind pe la PSNews în această campanie am văzut că s-a refăcut o legătură jurnalistică pe care surse bine informate au relevat-o. Sorin Roșca Stănescu și cu Valentin Busuioc au refăcut echipa. Valentin Busuioc este „campionul” de la PSNews în articole insultătoare la adresa lui Ludovic Orban și a celor care îl susțin. Evident, articolele nu sunt asumate de echipa Cristian Bușoi. Eu sunt mic, nu știu nimic, tata'n pod belește oaia ! Probabil că la PSNews sunt mai multe ițe jurnalistice bune de folosit pentru interesele ALDE. Iar dacă este vorba despre SR Stănescu, atunci putem pune mâna'n foc că este capabil de orice. Tot o sursă bine informată a lămurit ceva din campania USL din 2012. SR Stănescu s-a certat, pentru banii de campanie, cu liberalii din Târgoviște și și-a continuat campania pentru Senat cu ajutorul lui Adrian Țuțuianu, de la PSD !

O altă variantă luată în discuție este un serial „rapid” gen „destăinuirile lui Sebastian Ghiță” ! Țintele pot fi multe. Nu doar Ludovic Orban, deși el este ținta principală. Tipul de „destăinuiri” a mai fost folosit, prin intermediul PSNews cu autorul „de serviciu” Valentin Busuioc dar nu au fost în serial ! Dacă SR Stănescu este implicat alături de Busuioc și ce o mai fi pe acolo, nu este exclus să avem un serial cu episoade zilnice sau chiar de două ori pe zi.

Foarte probabilă este varianta „înregistrarea ca la Atanasiu”. La Bistrița-Năsăud, Atanasiu s-a exprimat împotriva colegilor din fostul PDL. A fost înregistrat „colegial” iar presa a fost servită cu „bomba”. A curs multă cerneală ! Multe zile au fost ocupate de „marele eveniment”, de ruptura iminentă dintre PNL și PDL, de refacerea PDL și alte alea.

Sursele spun că echipa Bușoi are mare grijă să se țină deoparte ! Nu își vor asuma nimic. Mai mult, se vor mira indignați că „există astfel de evenimente” deplorabile în activitatea ... echipei Orban (găștii lui Orban cum a scris PSNews sau „armata de troli-susținători ai domnului Orban”, cum se exprimă un membru al echipei Bușoi !). Nu vor avea treabă cu jurnaliștii sau colegii din echipă care vor îndeplini rolul de „răspândaci”, nu.

Pentru eliminarea din cursă a lui Ludovic Orban sau pentru depășirea acestuia la vot în Congres se pare că strategii de relații publice ai echipei Bușoi sunt gata să se folosească de orice „accident planificat” ce ar aduce rezultat.

Un prieten scrie și el despre tărășenie.
A devenit evidenta activitatea febrilă depusă dincolo de limitele Statutului​ pentru a-i asigura dlui Busoi statutul oficial de candidat la Congresul PNL care va avea loc peste o săptămână.
Faptul că, în fața Congresului, s-ar supune votului mai multe candidaturi este , în sine, cât se poate de benefic, întrucât câștigătorul ar avea legitimitatea maximă.
Însă , când un candidat oarecare beneficiază de sprijin incorect, când sansa sa în finala mare este minimă, se cuvine să ne punem întrebarea: cum speră să câștige?
"Pe surse"...dar nu cele prea știute, s-a transmis informația că, saptamana viitoare, va avea loc un atac concertat asupra favoritului, urmarindu-se, nici mai mult, nici mai puțin, decât retragerea dlui Ludovic Orban din competiție.
Adică repetarea scenariului de la alegerile locale.
Probabil, vor apărea înregistrări "demascatoare", conexiuni "suspecte" pe site-ul obscure și neasumate, dar numai bune de preluat în..Pe Surse și altele...
Numai că "planificatorii" acestei strategii omit faptul că nu se mai adresează unei mase amorfe de votanți, ci DELEGAȚILOR la un congres, care sunt persoane mult mai informate și infinit mai greu de manipulat.
Dacă, printr-o minune, dl Orban și-ar retrage candidatura, cum-necumul calificat ar rămâne SINGURUL candidat și ar fi suficient propriul său vot ca să se"aleagă"!
Este planul ultim, planul ultimei zvâcniri de a păstra PNL pe orbita satelitara a PSD.
Căci asta e miza Lor supremă...
Adaug aici o mică „amintire”. Criticând politica bugetară a PSD prin guvernul Grindeanu, Cristian Bușoi a scos un porumbel: dacă nu revine la normal, PSD nu va mai putea încheia în viitor alianțe cu alte partide, diferite de cele cu care acum are alianțe ! Adică, mai pe șleau, dacă nu revăd politica bugetară, El, Cristian Bușoi, îi amenință că nu va mai încheia alianțe cu PSD ?!

Un comentariu:

Freddye spunea...

De râsu"plânsu"..