joi, 29 iunie 2017

Ați câștigat alegerile, poftiți de guvernați


Președintele Iohannis nu se dezminte. Este foarte exact în ceea ce face, este previzibil în majoritatea acțiunilor.

După câștigarea alegerilor de către PSD a făcut o declarație pe care majoritatea comentatorilor și „experților” în ale politicii au uitat-o. În esență, președintele Iohannis a afirmat că PSD a câștigat alegerile și de aceea trebuie să guverneze dacă are o majoritate în Parlament.

Ieri a promulgat Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice. Mai alaltăieri l-a nominalizat pe candidatul PSD la funcția de prim-ministru, „la prima strigare”. Mâine va primi jurământul miniștrilor desemnați de PSD și ALDE în noul cabinet Dragnea condus de Mihai Tudose, cum îi spune Ponta, Dragnea 2. Legea cadru este „călcâiul lui Achile” la PSD ! Au sperat că președintele Iohannis o va respinge iar ei, PSD-eii, vor avea „muniție” pentru o campanie de acuzare a Președintelui și obținerea unui câștig electoral în vederea alegerilor prezidențiale. Le pică strategia. Iar norii negri ai furtunii pe care legea o va genera în rândul populației se anunță deja. Nu au cu ce să o susțină !

Toate fanteziile unora și altora că președintele Iohannis se va opune PSD, că va face șicane PSD, că „va apăra țărișoara” de ciuma roșie, că va ataca legile PSD, că le va bloca, că va face praf PSD pe unde îl va prinde au rămas doar „pe hârtie”. Nu este treaba lui constituțională să se opună puterii PSD, este treaba populației (majoritatea aia care ar fi trebuit să meargă la vot !), este treaba partidelor politice care sunt în Parlament. Majoritatea absolută a populației a ales o guvernare PSD, atunci va respecta voința acestei majorități. În majoritatea absolută intră și absenteistii ăia mulți, 60% din cei cu drept de vot care au avut altceva de făcut în ziua alegerilor decât să meargă la vot.

Televiziunile arondate PSD, aproape toate, presa arondată PSD, ALDE, USR și PMP au tot lansat (și încă lansează) scenarii cu „obligațiile” președintelui Iohannis pentru „lupta cu PSD”. Scenariul apocaliptic lansat de PSD, prin Firea, Olguța Vasilescu, alte figuri sinistre susținut de Antena 3 și România Tv la care s-a adăugat „din solidaritate” B1Tv și de multe ori Realitatea Tv că președintele Iohannis și PNL au în plan să „taie salariile și pensiile” pe care le mărește PSD și ALDE a picat. Tonul îl dă președintele Iohannis:

28 iunie 2017

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iunie a.c., decretul de promulgare a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Președintele Klaus Iohannis susține necesitatea de creștere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor. Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechitățile și disfuncționalitățile salariale. În același timp, Președintele României susține necesitatea unei creșteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivațiile adecvate și performanțele necesare din partea tuturor beneficiarilor.

Legea salarizării în sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental și parlamentar, de către Partidul Social Democrat, ca parte esențială a programului de guvernare al actualei coaliții politice. În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată și să concilieze obiectivul de creștere a salariilor cu cel de păstrare a stabilității macroeconomice și bugetare a României.

Președintele României atrage atenția că aspectele problematice ale legii se impun a fi corectate de Guvern și Parlament de-a lungul perioadei de aplicare a legii. Coaliția aflată la guvernare are obligația să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie și implicații negative asupra bugetului public. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate și Creștere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB.

Această lege ar trebui să rezolve problemele salariale existente în sectorul public, fără să creeze altele. Orice ajustări ulterioare, menite să asigure spațiul bugetar destinat salarizării, trebuie să fie făcute în mod transparent, credibil și responsabil, fără a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei, respectiv investițiile și proiectele de infrastructură asumate la nivel guvernamental.

Voi o faceți, voi o trageți. După cum îți așterni, așa dormi. Iar președintele Iohannis atrage atenția că el se va uita doar la „stabilitatea macroeconomică și bugetară a României”. Se va uita doar la angajamentele asumate din Pactul de Stabilitate și Creștere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB. Pentru că aici, el  are susținerea în prevederile Constituției ! Opoziția lui se va baza pe Constituție pentru a avea câștig  de cauză.

PSD și ALDE au în față „toate posibilitățile” de a face bine țării, după cum au gândit ei. Președintele Iohannis nu are de când să le obstrucționeze acțiunile dacă sunt constituționale. Ca atare, PSD și ALDE vor trebui să aplice legile făcute de ei. Cum ? Treaba lor. Rezultatele vor fi publice iar populația va afla, din acțiunile președintelui Iohannis, din acțiunile politice ale PNL în Parlament dar și prin comunicate de presă care este realitatea.

Vor tăia cei de la PSD și ALDE salariile și pensiile pe care prin lege le-au mărit ? Au în față încă 3 ani și jumătate de guvernare ! Toate măsurile lor legislative vor trebui aplicate, majoritatea dintre ele, cele care privesc drepturi ale cetățenilor salariați, fiind „drepturi câștigate” ! Nu este exclus ca PSD sub conducerea infractorului Dragnea să procedeze ca PSD sub conducerea infractorului Adrian Năstase: să suspende execuția legilor prin legea bugetului, an de an. Într-o astfel de situație, viitoarele guvernări vor avea de reparat abuzurile PSD. Cum s-a întâmplat după anul 2004 ! Când o mare parte din buget s-a dus pentru plata drepturilor suspendate de guvernarea infractorului Adrian Năstase.

De făcut legile mitei electorale, au făcut. Acum să le aplice sub constrângerile altor norme angajate de România, protejate prin Constituție. Doar un RomExit ar mai permite PSD să încalce toate angajamentele internaționale pentru a satisface populismul jegos cu care astăzi PSD și ALDE inundă media.

Niciun comentariu: