sâmbătă, 10 iunie 2017

Briții fac statistici după alegeri. Cel mai mare număr de femei, cei mai mulți parlamentari LGBT

Secretarul Educație Justine Greening a dezvăluit ea a fost într - o relație de același sex
The Indepedent are un articol în care scoate în evidență câteva particularități ale componenței Parlamentului rezultat în urma alegerilor de joi. Nu fac comentarii legate de apartenență.

În actualul Parlament britanic au fost aleși 45 de deputați aparținând comunității de homosexuali, lesbiene, trans sau bi. Cu 6 mai mult decât în parlamentul anterior.

SNP - partidul scoțienilor -, are 7 din 35 de parlamentari, cea mai mare proporție dintre toate partidele. Conservatorii au 19 iar laburiștii tot 19.

Printre parlamentarii LGBT sunt Justine Greening, secretar la educație și Alan Duncan, ministrul de externe.

De asemenea, ziarul remarcă faptul că în Parlament au ajuns 200 de femei, cele mai multe sub culoarea Laburiștilor.

Aceste rezultate pun sub semnul întrebării alianța pentru guvernare a conservatorilor lui May cu Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord (DUP), catalogat ca extremist-conservator, opozant ferm al căsătoriilor între homosexuali și al avorturilor.

Nu voi face aprecieri la comentariile pe articol. Briții nu sunt foarte diferiți de noi, românii, când este să își dea cu părerea.

În alte articole, briții au păreri împărțite. Unii văd că această coaliție nu va rezista. Sunt comandamente politice ireconciliabile. Alții o văd pe May debarcată. Negocierile pentru Brexit având importanța lor deloc de neglijat.

Între timp, pe aeroporturi, briții constată că euro a devenit mai puternic ca lira englezească ! Unul din „vinovați” fiind rezultatul alegerilor, cel care a dat un Hung Parliament, concomitent cu scăderea lirei cu 2 procente față de euro. Briții tocmai caută să vadă cine și cât a pierdut din avere pe motivul scăderii continue a lirei față de dolar și euro.

Sunt simpatici !

Niciun comentariu: