luni, 19 iunie 2017

Au unii o logică ... de te ia cu capul

A picat greu Congresul PNL și CN al PNL în care au fost aleși liderii partidului pentru perioada de 4 ani. Jale mare și supărare pe mai toate fițuicile print sau on-line.

Pun aici rezultatul alegerilor (l-am furat de la alții mai harnici ca mine !).

În urma Congresului PNL, din 17 iunie 2017, a fost ales președinte al Partidului Național Liberal Ludovic Orban, conducător al moțiunii ”Partidul Național Liberal – Forța Dreptei”.

De asemenea, în cadrul Congresului PNL a fost ales președintele Curții de Arbitraj, Daniel Buda, și președintele Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori, Mihai Barbu.

În cadrul Consiliului Național al PNL, din 18 iunie 2017, a fost ales Secretarul General al partidului, Robert Sighiartău, la propunerea președintelui PNL.

De asemenea, au fost aleși prim-vicepreședinții PNL: Ilie Bolojan (Strategii Politice), Raluca Turcan (Comunicare), Iulian Dumitrescu (Mediu de afaceri și societate civilă), Mircea Hava (Relații internaționale).

Au fost votați vicepreședinții PNL pe domenii de activitate, astfel:
Politică externă, apărare și siguranță națională – Vlad Nistor
Administrație, ordine publică și siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională – Laurențiu Leoreanu
Justiție și drepturi cetățenești – Ben Oni Ardelean
Buget și politici fiscale – Florin Cîțu
Sănătate, muncă, familie și protecție socială – Sulfina Barbu
Educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte, minorități – Dan Motreanu
Agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură – Adrian Nechita Oros
Infrastructura de transport, comunicații și societate informațională – Virgil Guran

Au fost votați vicepreședinții pe regiuni de dezvoltare, astfel:
Nord-Est – Ioan Bălan
Sud- Est – Victor Paul Dobre
Sud Muntenia – Răducu Filipescu
Sud -Vest Oltenia – Gigel Știrbu
Vest – Gheorghe Falcă
Nord- Vest – Lucian Bode
Centru – Florin Roman
București-Ilfov – Marian Petrache

Consiliul Național a mai ales cei 16 membri ai Biroului Executiv al PNL:
Costel Alexe
Viorel Badea
Cristian Buican
Ștefan Drăgulin
Nicolae Giugea
Bogdan Huțucă
Adrian Miuțescu
Ionel Palăr
Virgil Popescu
Gheorghe Șișcu
Costel Șoptică
Ion Ștefan
Nelu Tătaru
Adrian Veștea
Dan Vîlceanu
Tinel Gheorghe

Antonel Tănase a fost ales în funcția de trezorier al PNL.

Cine citește lista, va observa că au fost aleși, în majoritatea lor, susținătorii moțiunii lui Ludovic Orban. Iar în moțiunea acestuia există ca obiectiv politic, susținerea candidaturii Președintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat !

De fapt, și în moțiunea lui Cristian Bușoi era același obiectiv pentru alegerile prezidențiale !

Ce au înțeles marii jurnaliști de la HotNews, Cristian Pantazi și Dan Tapalagă ?

Că liberalii au votat contra lui Klaus Iohannis ! În articolul lor „Semnificația votului din PNL: respingerea lui Iohannis” aceștia îmbârligă niște idei false cu păreri proaste pentru a ajunge la o concluzie tâmpită. Articolul ar trebui folosit ca probă a stricăciunii tărtăcuții autorilor. Nu de alta, dar parcă a dat molima prostiei în presa românească. Au mai rămas, pe ici-colo, niște jurnaliști care mai au încă obiceiul de a fi decenți și a trata inteligent evenimentele. Cei doi, alături de alții, ar cam trebui luați, chiar „cu forța” de va fi nevoie și duși să le se facă o reparație capitală. La tărtăcuță, desigur ! De acolo le pleacă prostia.

Având la îndemână „istoricul” celor doi jurnaliști, nu putem evita „statura” lor de băsiști înverșunați. Cum a picat Băsescu, cum au trecut la atac asupra lui. Sunt și printre jurnaliștii care au trecut în altă tabără din momentul în care Băsescu nu a mai avut „cheia de la lada cu zestre” a României. Au rămas însă înverșunați adversari ai liberalilor dar, dacă stau să îmi amintesc mai bine, chiar adversari ai lui Iohannis ! Am o amintire de la o întâlnire a lui Iohannis din 2014 cu jurnaliștii și bloggerii. Dan Tapalagă și Doru Braia și-au declarat neîncrederea în Klaus Iohannis. Tapalagă era din „tabăra” Băsescu-Udrea iar Braia din tabăra „monarhiștilor”.

Citind rezultatul alegerilor din PNL vom observa că toți cei aleși sunt ... „iohanniști” ! Iar asta înseamnă că mandatul dat delegaților la Consgres și la Convenția Națioinală de liberalii țării a fost „pro-Iohannis” ! Cum naiba au putut scoate din tărtăcuța lor contrariul cei doi jurnaliști ? Naiba știe ce legături neuronale au fost defectate de ură, de ciudă, de neputință, ne neîmplinirea prorocirilor lor promovate după fuziunea PNL cu PDL: Traian Băsescu va ajunge președintele PNL !

Articolul lor după alegerile din PNL poate fi interpretat ca o răbufnire a neputinței lor, a invidiei amestecată cu dușmănie. Nu a fost cum au încercat ei să lămurească lumea. De aici și ciuda lor. Băsescu nu a ajuns președintele PNL și nici nu va ajunge vreodată. Închidem astfel o pagină din propaganda ostilă PNL, din propaganda care a urmărit ca fuziunea PNL cu PDL să devină un eșec. Bănuiesc că ar fi corect ca Băsescu, Elena Udrea, alții de pe lângă ei să le ceară banii înapoi.

Cineva spunea o vorbă: muncitorul incapabil dă vina pe unelte ! Așa și cu cei doi.

Niciun comentariu: