marți, 13 iunie 2017

Pagina Crin Antonescu în PNL trebuie întoarsă. Se scrie o altă pagină


Am găsit la Agerpres informația. Crin Antonescu nu va participa la Congresul PNL, mai mult, nu are de gând să se mai implice în PNL. Îi dorește PNL tot binele însă el nu vrea să mai fie în interiorul partidului.
Nu am nici dorința, nici dorul, nici plăcerea — o spun fără niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toată prietenia și cu toată sinceritatea — să particip la acest Congres. În plus, nu se pot evita nici măcar atunci când ești foarte clar, când nu există niciun semn că n-ai fi cât se poate de cinstit atunci când afirmi că un drum este închis, că nu te mai interesează, nici atunci nu poți evita comentariile nesfârșite și lanțul ipotezelor. O prezență a mea la Congres ar alimenta astfel de lucruri, ar parazita cel puțin parțial mediatic un Congres care are dreptul lui, cu candidații lui, cu oamenii lui. PNL este atât cât este fără mine astăzi și așa va fi în viitor. Nu are niciun rost pentru PNL, în primul rând, să existe astfel de forme de parazitare mediatică sau de neînțelegeri. (...) Îmi pasă, doresc ca acest partid să aibă șansele și să le valorifice, îmi doresc să-și aleagă un conducător, dar asta nu înseamnă că mi-e dor de el
Să recunoaștem că există un „punct”, pus cu ceva timp în urmă de Crin Antonescu, pe care unii și alții nu au vrut să îl vadă. Ei bine, această declarație este esențială. Punctul există !

Lui Crin Antonescu nu îi mai este dor de partid. Are o altă viață, are alte preocupări și nu mai are nici timpul și nici dorul de a activa ca politician. Punct !

În rest, sunt vorbe goale. Am citit în altă parte că apreciază vizita lui Klaus Iohannis în SUA și întâlnirea cu Donald Trump. A avut observații bune, fără însă a detalia. A observat momentul de politică externă bine.

Pagina PNL cu liderul Crin Antonescu trebuie întoarsă. De astăzi trebuie să spunem că am avut în Crin Antonescu un lider puternic. Atât. Întoarcem pagina și odată cu ea întoarcem toate controversele președinției lui Crin Antonescu. Viața trebuie trăită pentru a gusta din plăcerile viitorului nu pentru a pomeni la nesfârșit trecutul. Iar Crin Antonescu ne anunță că el este trecutul. Este decizia lui. Odată cu „pagina Crin Antonescu” vom întoarce, de sâmbătă, paginile interimatelor. Pagini nefericite dar, posibil necesare la un moment dat. Istoria partidului nu va ierta această perioadă a interimatelor. Goana după „societatea civilă” și înlocuirea „vechilor” „politicienii noi, ai noii generații” a dus la colaps. PNL și-a pierdut membrii, și-a pierdut electoratul, și-a pierdut busola și va pieri de tot dacă la Congres se va prefera „politica internă” din perioada interimatelor. Există această posibilitate !

Modelul dezastrului a devenit, din nefericire Bucureștiul ! Tot din nefericire, duminică am văzut și Craiova că se alătură dezastrului interimatelor. Când ai în Craiova doar puțin peste 7.000 de voturi pentru candidatul PNL ajungi să te întrebi: câți liberali și câți simpatizanți ai liberalilor sunt în Craiova ? Am citit scuza cu „absenteismul”. Jenant ! Ce a făcut organizația PNL din Craiova pentru a deveni cunoscută, pentru a deveni atractivă, pentru a fi votată ? Nu ieri sau alaltăieri ci în lunile și anii din urmă, când era condusă de alte echipe !

Punem punct paginii „Crin Antonescu”. Punct !

2 comentarii:

Vali spunea...

Interimatele au creat lideri "stăpâni" care s-au înconjurat de lingăi şi au distrus credibilitatea şi încrederea membrilor şi simpatizanţilor în puterea partidului de a schimba în bine societatea.

Crăciun Florin spunea...

Perfect adevărat. Perioada interimatelor a fost un flagel. Apar, mai ales în presa locală de peste tot, declarații șocante. Interimarii au promis locuri de muncă celor care aveau în acele organizații „oști de mercenari” cu care interveneau la vot impunând anumite decizii. Pe perioada interimatelor au fost dați afară membrii de partid care au protestat la modul absolut mafiot de a conduce organizația. Din cauza interimarilor și a aleșilor după metode mafiote, membrii vechi au plecat, partidul rămânând doar cu cei care erau dispuși să plece la oricare partid politic care le oferea mai mult. Organizațiile nu mai aveau nimic comun cu societatea.