sâmbătă, 17 iunie 2017

Parlament paranormal. Democrație ... ciuciu


Suntem în fața celei mai idioate manifestări de putere a unui partid.

Infractorul Liviu Dragnea își apără șefia în PSD folosind 2 dintre puterile statului: Parlamentul și Guvernul. Susținut de individe și indivizi la fel de nocivi pentru societate. Are „la remorcă” inclusiv un partid care se laudă pe toate drumurile că ar fi liberal, adică, un partid care apără Constituția, care apără legea, care apără libertatea individului - monstrul politic numit ALDE în frunte cu marioneta PSD, Călin Anton Popescu Tăriceanu.

Pe scurt. Momentele.

Infractorul Liviu Dragnea are nevoie de un „acar Păun” pentru a salva aparențele în urma aplicării unui program de guvernare catastrofal. Este de cartea recordurilor ! A depășit chiar și guvernarea socialistă a lui Hugo Chavez și Nicolas Maduro în Venezuela ! Bine, încă nu a ajuns să distrugă țara cum au făcut-o cei doi, dar este „pe drumul cel bun” !

Nu s-a înțeles cu prim-ministrul „instalat” de el - care nu a fost de acord să i se impute doar lui imaginea proastă a aplicării programului de guvernare -, așa că i-a cerut să își dea demisia. Grindeanu a refuzat. A cerut infractorului Dragnea să își asume dezastrul guvernării alături de el ! Să își dea demisia odată cu el. Blasfemie ! Cataclism intern. Momentul se pare că a renăscut în PSD ideea de revoltă împotriva autocrației instalate de infractorul Liviu Dragnea în partid dar și în viața publică.

Infractorul Liviu Dragnea a mimat o procedură politică. Retragerea sprijinului politic Guvernului de către PSD. „Maimuța” Tăriceanu, a făcut la fel în ALDE. Împreună, autocrații Dragnea și Tăriceanu, au trimis o scrisoare Președintelui Iohannis că au retras sprijinul politic Guvernului. Președintele Iohannis nu a acceptat„ momeala” și le-a dat cu Constituția în cap. Le-a amintit prevederile constituționale pentru ca un prim-ministru să poată fi schimbat. Demisia acestuia sau moțiunea de cenzură.

Puși în fața inflexibilului Iohannis care nu se abate de la Constituție, autocrații politici Dragnea și Tăriceanu au făcut pasul introducerii unei moțiuni de cenzură asupra propriului guvern. Nu au ales calea dialogului cu Grindeanu ! Au ales calea „războiului”. Cine ridică sabia, de sabie va pieri !

Scânteia opoziției la autocratul Dragnea a dus la foc. Foc în filiale. Au apărut opozanții lui Dragnea din partid dar și cei dați afară de Dragnea din partid aflați acum pe lângă PSD jucând sârba pe loc. Focul se întinde pe zi ce trece. Nu se mai respectă nimic. Voința infractorului Dragnea de a se salva politic duce la schimbarea programului Parlamentului. Parlamentul este chemat la ședință extraordinară duminica în afara oricărei situații de excepție pentru țară care ar impune așa ceva. Este doar o situație de excepție pentru infractorul Liviu Dragnea în propriul partid !

Având majoritatea absolută în Parlament, PSD și ALDE se vor întruni duminică, adică mâine, pentru a fi îndeplinit actul formal absolut necesar marcării depunerii moțiunii la Parlament pentru ca aceasta să fie introdusă peste 3 zile la vot. Probabil că vor fi în sală doar parlamentarii care sunt de la cele două partide. Nu trebuie cvorum. Trebuie să fie în sală niște unii, parlamentari.

Chiar și comunicatul de presă al PSD, dat la sediul central al partidului, de către Mihai Fifor, ne duce către ideea folosirii Parlamentului pentru problema internă a PSD.

„Urmărind cu mare atenție ce se întâmplă și modul în care se derulează aceste evenimente, am decis să convocăm colegii parlamentari pentru duminică. Duminică, începând cu ora 16,30, în plenul Parlamentului se va citi moțiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15,00 vor avea loc ședințele grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE, de la 16,00 va avea loc ședința Birourilor permanente reunite, iar de la 16,30 ședința de plen reunit în care va fi citită moțiunea de cenzură
Clar. Nu au nevoie de toți parlamentarii, de parlamentarii opoziției. Legislativul, ca putere a statului, este al lor, este instrumentul lor, ei fac ce vor și nu dau socoteală nimănui. La fel cum consideră că Guvernul este al lor și fac ce vor ei cu el. Suntem în fața celei mai directe declarații de dispreț față de restul țării ! Legislativul și executivul nu sunt ale românilor, sunt ale PSD și ALDE !

De aceea nu sunt de acord cu absența de la vot la moțiune sau cu abținerea. Opoziția trebuie să pice moțiunea de cenzură. Autocrația lui Liviu Dragnea trebuie să aibă un final. Infractorul Liviu Dragnea nu trebuie ajutat să reia controlul asupra întregii țări. Este momentul ca dictatorul să fie dat jos. Va găsi PSD un alt lider.

Niciun comentariu: