vineri, 30 iunie 2017

Și Dragnea spune: asta'i pohta ce'am pohtit


PSD a câștigat alegerile în 2016 pentru că niște unii au găsit altceva de făcut în timpul în care ar fi trebuit să își arate interesul pentru țara în care trăiesc. Ba chiar în care au și proprietăți, au moși și strămoși îngropați sub glie, au înaintași care și-au vărsat sângele pe fronturile de luptă pentru a da țării libertate și neatârnare, independență și integritate iar alții au suportat chinul închisorilor pentru că au crezut în libertate. Astăzi, mulți dintre urmașii lor sunt sictiriți. Nu mai au nevoie de o țară liberă așa că au lăsat-o bolșevicilor din PSD. Propria persoană le este suficientă pentru satisfacerea nevoilor de libertate și bunăstare. Cât privește restul, ducă-se pe pustii ! Și se duce.

După 6 luni de guvernare PSD-ALDE în care dezastrul s-a instalat „după program”, au înlocuit Guvernul. Nu au știut să guverneze, după cum bine a spus președintele Iohannis. Guvernanți și parlamentari au acceptat să meargă ca oile după talanga lui Dragnea și au ajuns în mocirlă. Dacă ar fi ajuns doar ei, nu ar fi fost o problemă, din empatie s-ar fi intervenit și ar fi fost cumva salvați. Problema este că au dus toată țara în mocirlă !

Noul Guvern, pus să rezolve situația, are niște idei de guvernare care seamănă tare mult cu o sinucidere economică și socială. În același sunet al tălăngii lui Dragnea ! Cea mai gravă problemă o constituie planificarea jafului guvernamental din proprietatea cetățenilor și a firmelor. La fel de gravă este negarea reglementărilor europene privind fiscalitatea, reglementări la care România și-a dat acceptul anterior, semnând documentele în materie. Guvernul Tudose se pregătește să încalce aceste reglementări în condițiile în care statele membre ale Uniunii Europene negociază uniformizarea în spațiul euro a politicilor fiscale naționale. Practic, prin schimbarea fiscalității, România anunță Uniunea Europeană că se retrage din spațiul european ! Este o lovitură dură dată procesului de integrare europeană a României, a politicilor duse până acum de apropiere a momentului în care România să adere la Spațiul euro.

Demența politică a PSD și ALDE este abia la început. Opoziția este prea slabă astăzi pentru a se opune în Parlament deși, sunt foarte convins, o va face însă fără rezultat din moment ce PSD cu ALDE și UDMR vor vota cu convingerea că apartenența României la UE este doar un moft. Că putem urma calea Ungariei lui Viktor Orban. Ne rămâne speranța, cam șchioapătă ea, că sesizarea Curții Constituționale la adoptarea de către sinistra putere PSD-ALDE-UDMR unor legi contrare tratatelor încheiate va duce la blocarea acestora și că cu chin și jale (mare jale !) vom slava țara de la dezastru până la alegerile viitoare când, ne dorim dar nu știm dacă se va și realiza, actuala putere nu va mai putea impune un Guvern.

Totul depinde de venirea la vot a absenteiștilor care ne-au procopsit acum cu această plagă politică !

După UE va urma NATO. Nu sunt excluse măsuri împotriva apartenenței României la NATO. Anul acesta este sub semnul întrebării respectarea angajamentului de alocare a 2% din PIB pentru apărare. Având la guvernare campioni ai minciunii, punem sub semnul întrebării orice comunicat al lor de „liniștire”.

Dragnea a reușit să teleormanizeze România. Asta'i pohta ce a pohtit ! Iar absenteiștii i-au asigurat victoria !

Niciun comentariu: