luni, 19 iunie 2017

La comisii așteaptă parlamentarii, alături negociază liderii PSD, ALDE și UDMR „șpaga politică”

AgerpresCameră: Dezbaterea unui proiect UDMR referitor la folosirea limbii materne, amânată în comisii

Trei comisii convocate pentru ora 18.00. De urgență ! Obiectul activității: discutarea unor proiecte de lege cerute de UDMR ! Șpaga politică pe care PSD și ALDE sunt gata să o dea UDMR pentru asigurarea votului celor 30 de parlamentari maghiari în favoarea moțiunii de cenzură, demnă de Cartea Recordurilor, pentru a da afară din funcție un prim-ministru recalcitrant membru PSD care nu mai vrea să asculte de poruncile infractorului Liviu Dragnea.

PNL, prin vocea deputatului Cătălin Predoiu au protestat.
Suntem azi în Parlament în fața unui abuz pe care PSD-ALDE îl comit, nu numai împotriva intereselor României, dar și împotriva ideii de parlamentarism, chiar și împotriva ideii de conviețuire pașnică între majoritate și minoritate. Suntem în fața Comisiei juridice, convocată nestatutar împreună cu Comisia pentru administrație publică și Comisia pentru drepturile omului la ora 18,00. Timp de 40 de minute, fără nicio explicație, toți colegii din toate partidele au fost lăsați să aștepte, în timp ce liderii PSD, liderii ALDE și liderii UDMR au negociat alături trocul pe care intenționează PSD să-l facă pentru a-și menține puterea domnul Dragnea în PSD și în Parlament
Culmea ! Mita politică se dă pe față ! Nu, nu se dă ungurilor Ardealul. Nu mai este mult și populația română din câteva județe transilvane va depăși ca număr populația întregii Ungarii ! Se încearcă crearea unei Ungarii noi în Transilvania, se încearcă obținerea unor „foloase” pentru populația maghiară (nici nu mai este clar dacă este în favoarea ei sau doar ca urmare a unor comenzi externe !) în România pentru ca odată precedentul realizat, Budapesta să îl ceară altor state care au populație maghiară pe teritoriul lor.

Cătălin Predoiu care este un excelent jurist a sesizat încălcări grave ale unor principii privind drepturile omului în proiectul de lege al UDMR. Stupidă situație ! Promovat ca inițiativă legislativă care să apere niște drepturi și libertăți civile, în expunerea de motive, având norme contrare scopului declarat !
Este incalificabil ceea ce ni se propune prin acest proiect de lege pe care l-am văzut și care este în continuare subiect al acestui troc, este incalificabil modul în care principii fundamentale ale drepturilor omului, standarde privind protecția minorităților sunt călcate în picioare, tocmai pretinzându-se respectul acestor standarde
Oare, nu cumva UDMR vrea să pună România în dificultate în fața celorlalte state europene ? NU cumva UDMR urmărește ca prin astfel de manevre să strice relațiile României cu alte state care au comunități maghiare pe teritoriul lor dar care au respins ferm toate „inițiativele” Budapestei ?

Disperarea infractorului Liviu Dragnea este probabil uriașă din moment ce el și echipa care îl însoțește este de acord să pună România în dificultate în relațiile cu alte state.

Niciun comentariu: