luni, 12 iunie 2017

Comisia de anchetă a Parlamentului este de fapt un Tribunal Inchizitorial

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 și-a depășit, după părerea mea, mandatul public, cel de a descoperi dacă, alegerile din 2009 au fost influențate de instituții publice sau persoane în afara competențelor lor legale. Mai mult, se concentrează pe un eveniment privat și nu reușesc să obțină de la participanții la eveniment ceea ce ei doresc cu disperare: incriminarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi !

Pe mine mă deranjează inclusiv comportamentul liberalilor din Comisie, mai bine spus Tribunal Inchizitorial. Este inadmisibil să impui persoanelor chemate la audieri să renunțe la intimitate ! Acest Tribunal Inchizitorial începe să se comporte exact ca tribunalele Inchiziției catolice ! Mai lipsește procedura torturii pentru a nu se deosebi cu nimic procedura de astăzi cu cea din secolele XIII-XIV !

S-a ajuns la situația absurdă ca membrii acestui Tribunal Inchizitorial numit Comisie parlamentară să intre în rolul procurorilor ! Abundă pozițiile personale, angoasele membrilor Comisiei, dorința de răzbunare pe anumite persoane chemate la audieri, dorința de spectacol grotesc.

Dacă au bănuieli că s-a comis o ilegalitate la alegerile din 2009, dacă au rămas doar cu declarația lui Dan Andronic, să dea Ministerului Public cazul. Doar procurorii pot merge mai departe, doar în cadrul unei urmăriri penale se poate intra în viața privată a persoanelor implicate în comiterea unei infracțiuni.

Pentru mine a devenit evident faptul că scopul acestei Comisii parlamentare devenită Tribunal al Inchiziției PSD+ALDE este altul decât cel declarat. Comesenii chemați de Gabriel Oprea nu au confirmat prezența persoanelor despre care face vorbire Dan Andronic, la rândul lui invitat la masă. Iordănescu, Onțanu, Maior, Dâncu nu au confirmat prezența altor persoane. În seara alegerilor, cei prezenți la masa festivă cu ocazia zilei lui Onțanu puteau modifica rezultatul alegerilor ? Aveau ei, ca persoane, această capacitate ? Aveau ei controlul asupra Autorității Electorale Permanente ? Puteau ei controla Birourile Electorale de Circumscripție ? Dacă da, cum ? Prin cine ? Să avem în vedere faptul că în 2009, pe timpul alegerilor prezidențiale, PSD nu părăsise definitiv PDL cu care a format marea coaliție de guvernare, mândria lui Traian Băsescu ! Să nu uităm că alegerile prezidențiale au fost pregătite din timp, cu ceva luni înainte, Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe (pentru diaspora) fiind în prim plan.

După alegeri, PSD a făcut tot felul de cercetări, au introdus acțiuni la instanțele de judecată, și-au pus oamenii plantați prin ministere să scormonească și să descopere orice mică deviere de la lege. Nu au avut câștig de cauză. După niște ani, nu neica nimeni ca Dan Andronic, un pion în Marea Mișcare pentru Discreditarea Laurei Codruța Kovesi, vine și pune „adevărul pe tavă”: alegerile din 2009 au fost fraudate de Laura Codruța Kovesi din apartamentul lui Gabriel Oprea, în timp ce acesta oferea o masă de ziua de naștere a lui Onțanu ! Ca în filmele de groază ! Stafii, moroni, vârcolaci etc.

Laura Codruța Kovesi a refuzat chemarea Tribunalului Inchiziției PSD+ALDE. Are temei constituțional completat de decizii ale ICCJ și CSM. Cercetarea „politică” a acestui tribunal inchizitorial nu poate privi un magistrat. A treia putere în stat, Justiția, face doar politica legii. Inchizitorul șef numit de PSD, Mihai Fifor, a declarat astăzi, fără a preciza o sursă, că au o confirmare a prezenței Laurei Codruța Kovesi la Oprea acasă în condițiile în care nici unul dintre cei chestionați nu au făcut această confirmare:
Eu cred că avem confirmarea acestui fapt. Nu cred că asta lipseşte în momentul de faţă. (…) Săptămâna aceasta şi săptămâna care urmează vom continua să adunăm date. (…) Nu suntem la vânătoare de vrăjitoare, nu punem un target pe o persoană sau alta, asta am spus de la începutul activităţii comisiei. Pe noi ne interesează să facem lumină în modul în care s-au organizat şi s-au desfăşurat alegerile din 2009, pe obiectivele foarte clar stipulate în Hotărârea Parlamentului României, nu suntem după o persoană sau alta. Este absurd să gândim în felul acesta
Pe mine deja începe să mă deranjeze acțiunile acestei comisii. Este îndreptată, evident, împotriva Laurei Codruța Kovesi. Este „moment special” construit cu migală pentru a subordona Justiția voinței Parlamentului, împotriva prevederilor constituționale. Este o Comisie care are ca scop destrămarea sistemul democratic prevăzut de Constituție.

Pe de altă parte, ca să fiu foarte clar, faptul că Laura Codruța Kovesi a răspuns, probabil, unei invitații la un eveniment de „familie” nu poate fi considerat o crimă. În viața ei privată, dacă nu a comis o infracțiune, nici o așa-zisă Comisie a Parlamentului nu poate intra. Iar aici suntem exact în fața încălcării, de către o Comisie a Parlamentului a vieții private a unor persoane.

Foarte bine le-a răspuns Maior membrilor tribunalului inchizitorial. Este o problemă privată și nu are de gând să le povestească unor indivizi oarecare ce face el cu viața lui privată.
Pe noi ne interesează să facem lumină în modul în care s-au organizat şi s-au desfăşurat alegerile din 2009, pe obiectivele foarte clar stipulate în Hotărârea Parlamentului României, nu suntem după o persoană sau alta.
Și caută în sufrageria lui Oprea informațiile ! Absurd dus la extrem.

Niciun comentariu: