marți, 6 iunie 2017

Rezultate din ... condei

Bistrița-Năsăud. Fulminant,  paranormal, nemaivăzut, entuziast etc., etc. un Colegiu Director Județean al PNL care decide să trimită la faza finală a Congresului PNL din 17 iunie 2017 toate cele trei moțiuni ale candidaților aflați în competiție.

La o primă vedere, totul ar fi normal. La o „vedere amănunțită”, totul este o manipulare grosolană. Din condei, cum se spune.

Informații credibile vin să ne spună că situația este o FRAUDĂ. A fost sau nu a fost un CDJ al PNL în care membrii PNL să exprime opțiunea pentru una sau mai multe moțiuni ?

Președintele organizației județene a PNL, dl. Ioan Turc a convocat CDJ-ul (normal, prin BPL) dar, ce să vezi, trebuia să obțină susținerea colegilor bistrițeni pentru moțiunea lui Cristian Bușoi. Susținere afirmată vocal, în presă, prin acțiuni directe, în discuțiile cu colegii etc. Situația de la fața locului nu ar fi permis o atare performanță (să fie clar, să obțină Cristian Bușoi susținerea unui județ este o adevărată performanță !). Majoritatea membrilor PNL Bistrița-Năsăud este, se pare, de partea moțiunii lui Ludovic Orban. O mare majoritate !

S-a recurs la o măsură extremă: fraudarea.

O „păsărică-păsărea”, cip-cirip-cirip, a șoptit la mai multe urechi că o anume echipă este în mare dificultate să adune, măcar, măcar-măcar, acceptul a minim 10 CDJ-uri liberale pentru a intra în faza finală a Congresului. Voință era, putință ... sufletul ! Singura cale de realizare a obiectivului minim a rămas ... ticăloșia politică. S-a mai ticăloșit în această lună și nu este exclus să se mai ticăloșească până la realizarea obiectivului final: Cristian Bușoi să vorbească delegaților la Congres, să le spună că el este cel mai bun pentru președinția partidului. Că el este viitorul luminos etc. și bla, bla, bla.

La CDJ-ul de la Bistrița-Năsăud nu s-a votat pentru susținerea moțiunilor !

Nu au fost supuse la vot moțiunile ! La grămadă sau fiecare în parte ! Nu s-a votat !

Cum naiba apare atunci situația transmisă COCON ? Simplu. Din burtă cu ajutorul unui pix și a unui proces-verbal mincinos.

Pentru că nu putea obține votul majorității membrilor CDJ (50%+1 !), mica echipă de susținători ai lui Cristian Bușoi a apelat la pix. Ei fiind, probabil, liderii filialei !

Pentru a nu exista „supărați”, pentru a evita contestațiile, au mătrășit rezultatul din pix astfel încât toate moțiunile să aibă un CDJ favorabil. La alegerile locale sau parlamentare o astfel de acțiune ar fi caz penal !

Oare de ce o susține Cristian Bușoi că ar trebui ca PNL să o lase mai moale cu discursul pro-Justiție ?

Niciun comentariu: