duminică, 25 iunie 2017

Anticipatele sunt o soluție astăzi, mai mult ca oricând

Suntem în cea mai nefavorabilă situație politică posibilă. Fără nici un fel de discuție.

Parlamentul actual este lipsit de susținerea populației. Absenteismul masiv de la parlamentarele din 2016 ne-a blagoslovit cu cea mai ineptă putere politică: PSD+ALDE.

Actuala putere politică din Parlament, PSD+ALDE, comite, constant, derapaje periculoase de la normalitate. În zare se întrezărește o nouă criză pentru România, nu pentru că în Europa urmează a fi o criză ci pentru că puterea PSD+ALDE o construiește cu încăpățânare. Risipește, nesăbuit, resursele pe care le are România astăzi, dă cu piciorul oportunităților pentru dezvoltare și totul pentru a face „pârtie” unui pușcăriaș să acceadă la funcția supremă în stat ! Nimeni altul decât infractorul Liviu Dragnea iar de nu o fi el alesul, se antrenează intens inculpatul Tăriceanu. O țară este arvunită unor eventuali alegători ai celor doi „penali” la funcția supremă în stat, alegători ce își primesc tainul nu doar prin majorări nesustenabile ale veniturilor (salarii, pensii, asistența socială etc.) ci și prin aruncarea cu banii bugetului pe proiecte cu dedicație politică (religioasă, administrativă etc.). Iar pentru ca treaba să meargă unsă, inculpatul Darius Vâlcov pregătește programele de guvernare, face evaluarea miniștrilor și concluzionează că un Guvern este bun sau nu. Inculpatul Vâlcov fiind, mare surpriză, angajat al grupului parlamentar al PSD la Camera Deputaților !

Culmea prostiei politice a fost demiterea guvernului PSD-ALDE pentru că prim-ministrul demisionar a manifestat un gram de independență față de infractorul Liviu Dragnea, șeful partidului, la cererea violentă a unor cucoane ajunse în funcții mari pentru că sunt mai „tari în gură”, au „clonțul tare”, știu „să mahalagească politic”.

Primul an de guvernare PSD + ALDE, construit după mintea lui Darius Vâlcov, nu este pierdut. Este mai rău de atât. Este catastrofal. Resursele pentru dezvoltarea României au fost aruncate pe apa sâmbetei. Le-au primit cei care nu crează plus valoare într-o activitate productivă iar mâine, resursele de astăzi nu vor mai fi pe când legea care dă mita politică va funcționa până când va fi abrogată sau modificată. Celebrul program de guvernare al PSD Dragnea. srl construit de Vâlcov are toate caracteristicile „unui tun”, o afacere pe termen scurt, cu obiectiv în anul 2019 !

Pușculița este la „omul lui Dragnea”, Sevil Shhaideh, care împarte fondurile puse la dispoziția ei (cele mai mari din surse bugetare sigure !) în funcție de numărul de voturi pe care feudalii politici ai PSD le pot aduce. Nu, nu primesc banii pentru „proiecte de interes local” în funcție de urgența interesului local, îi primesc doar dacă fac dovada capacității de a aduce voturi pentru momentul 2019, alegerile prezidențiale ! Iar în aceste zile ies în evidență aceste aranjamente mizerabile. Firea la București primește bani pentru „programe de interes local” - excursii pentru viitorii votanți ai PSD, biciclete pentru viitorii votanți ai PSD etc. -, deși Firea are la dispoziție cel mai mare buget din toate orașele țării însă deja l-a cheltuit pentru satisfacerea bigoților și dezorganizarea administrației publice pentru a aduce sub puterea PSD toate utilitățile necesare capitalei. Ca să dau doar acest exemplu deși, din teritoriu, vin mereu informații privind jaful la care PSD și ALDE se dedau pentru a obține voturi în viitor. România nu muncește să se dezvolte, România consumă pentru a da votul unui infractor care se visează Președintele României.

Culmea-culmilor, infractorul Liviu Dragnea primește ajutor de la Curtea Constituțională ! Curte care constată, într-o motivare, că Parlamentul nu ar trebui să facă distincție între funcția de ministru sau prim-ministru și funcția de Președinte al României sau parlamentar, pentru că finalitatea lor funcțională este aceeași. Așa că, ideea onorabilei Curți este că interdicția pentru persoanele care au fost condamnate penal privind ocuparea funcției publice de ministru sau prim-ministru ar trebui limitată la un anumit timp dacă nu chiar desființată ! De parcă reabilitarea celui care a comis acte de corupție șterge proastele apucături sociale ! De parcă reabilitarea șterge pierderea integrității persoanei în urma condamnării ! Este de noaptea minții !

Mâine se va merge la Cotroceni, fiecare partid urmând a propune soluții pentru un nou Guvern. Nimic deosebit. Avem o garanție, din partea PNL. Nu va vota un guvern care are PSD în componență. Nu știu ce vor face celelalte partide, nici nu am încredere în ele. USR este atât de hăbăuc încât a lua în considerare ce spun USR-iștii înseamnă a-ți băga singur cuie în talpă. Nu sunt de încredere, nu au nici o viziune, au doar idei personale și sunt vocali. PMP se mișcă după oportunități. Dacă primesc ciolan, se duc după ciolan. La fel fac cei de la UDMR. Neafiliații lui Daniel Constantin și Victor Ponta se vor mișca pentru PSD. Nici nu am cum să îmi închipui altfel. Minoritarii vor vota cu PSD și ALDE.

Pentru a ajunge la anticipate, trebuie să pice două guverne. Nu cred că evenimentul se va produce. Sunt destui parlamentari care indiferent de formațiunea în care activează consideră că o continuitate în postura de parlamentar nu le strică. Practic, unii dintre ei sunt niște nerealizați în viața civilă. Cum naiba să accepte să revină la statutul de „neica-nimeni” !

Totuși, o posibilitate infimă există. Trebuie însă exploatat momentul emoțional. Anticipatele trebuie să asigure fugărirea infractorului Dragnea și a inculpatului Tăriceanu de pe scena politică. Acum este momentul propice. Refuzul Parlamentului (nu al Președintelui !) de a învesti un Guvern PSD-ALDE poate duce la desemnarea de către Președinte a unui alt candidat la funcția de prim-ministru, fie de la PNL fie de la altă formațiune politică, fie chiar un independent dacă nici o altă formațiune politică nu pune la dispoziție un candidat. Dacă PSD și ALDE au curajul să nu îi dea votul, președintele poate consulta liderii grupurilor parlamentare și decide vacanța Parlamentului, Grindeanu urmând a organiza anticipatele. Există această posibilitate și, după părerea mea este cea mai bună.

Există însă și o condiție pentru a nu mai ajunge la mâna lui Vâlcov, Dragnea, Tăriceanu, Firea, Olguța și alte figuri sinistre ale actualei puteri politice. Prezența la vot. Indiferent către ce formațiune politică se vor îndrepta voturile, obligatoriu însă să fie o prezență de peste 50%, chiar mai mare. Pentru că la prezențe mari, nu este exclus ca unele formațiuni politice actuale să nu mai intre în Parlament. UDMR este printre ele ! Anul trecut a obținut 6% din cauza absenteismului catastrofal care ne-a adus PSD și ALDE la putere. Posibilitatea ca prezența vot să fie mai mare este considerată de actualele formațiuni politice mai mici din Parlament ca un factor de risc major. Nu au public ! De aceea pun sub semnul întrebării disponibilitatea lor de a merge către democrație ! Mă refer, evident, la USR, PMP, UDMR !

Trebuie lămurită și o situație ciudată. Puterea actuală PSD-ALDE are mai multe „reușite politice” de Cartea Recordurilor. A pierdut guvernarea din 2015 prin demisia prim-ministrului Ponta, aproape imediat după destrămarea USL și încălcarea gravă a convențiilor cu PNL privind guvernarea. A guvernat după „mușchii” lui și a generat haos. În 2016, puterea PSD-ALDE a obținut puterea în urma unei absențe catastrofale a populației la vot ! În loc ca evenimentele din 2015 să stimuleze populația să iasă la vot, în loc ca anul de guvernare Cioloș să dea încredere populației că se poate și altfel (în bine), cetățenii noștri cu democrația în vârf de băț, vocali până peste poate cu orice ocazie, au dat, prin absenteism, puterea infractorului Dragnea și PSD-ului lui, inculpatului Tăriceanu și clonei liberale pe care o conduce. Bucureștiul a ajuns pe mâna lui Firea și a clicii din Voluntari formată de Pandele. Este de neexplicat. De ce nu a plăcut celor care astăzi solicită prezența lui Cioloș guvernarea lui și au refuzat să îl sprijine când au avut singura posibilitate constituțională ?

Astăzi, puterea PSD-ALDE și-a dat jos propriul Guvern ! Este o putere politică a rebuturilor ! Iar cetățenii României o susțin prin absenteism la vot !

Acel 5,2% dezvoltare cu care se laudă astăzi PSD nu îi aparține. O spun clar. Are în spate unele măsuri luate pe timpul guvernării USL, măsuri impuse de PNL, are în spate anul de guvernare al tehnocraților conduși de Cioloș. Cum poți crede că o guvernare ca a lui Grindeanu ia o măsură iar efectele apar imediat ? Trebuie să fii redus mintal să poți crede așa ceva. Efectele guvernării Grindeanu după programul Vâlcov-Dragnea se vor vedea abia la toamnă, când pușculița bugetară va fi goală, când deficitul va depăși 3%, când împrumuturile cu dobânzi din ce în ce mai mari ale Guvernului vor asigura un viitor sumbru pentru țâncii pe care îi vedem la locurile de joacă. Le vom vedea mai ales dacă în săptămâna ce urmează interesele parlamentarilor vor fi atât de mari încât vom avea un nou guvern de rebuturi PSD-ALDE.

Avem nevoie de anticipate. Este singura soluție democratică care ne poate salva de la dezastru.

Un comentariu:

Freddye spunea...

Ai de plm, coane ....