miercuri, 28 iunie 2017

O acțiune mafiotă la final. Condamnări

S-a ajuns la final în procesul de șantaj al „Antena Tv Group” contra lui Ioan Bendei și a RCS&RDS.

Agerpres comunică rezultatul sentinței definitive. Avem condamnări care confirmă șantajul. O gândire logică obligă la continuare. Dacă a acționat cu șantaj la RCS&RDS, oare cum au acționat față de alți agenți economic de pe piață ?

Să nu plângem nici una dintre companii. Amândouă sunt „specialiste” în agresiuni pe piața pe care acționează. Și RCS&RDS este cu activele blocate iar Ioan Bendei este foarte aproape de o condamnare.

Condamnările din dosar confirmă stilul mafiot în care acționează companiile deținute de infractorul Dan Voiculescu.

* Astfel, fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat miercuri de ÎCCJ la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de șantaj - sentință modificată de ICCJ, la CAB având doar una cu 3 ani și 6 luni închisoare.

* Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj, cu un termen de încercare de 3 ani și șase luni - sentință modificată de ICCJ, inițial având o condamnare de 2 ani cu suspendare.

* Totodată, Șerban Pop, fost președinte al ANAF, a primit doi ani cu suspendare și efectuarea a 80 de zile de muncă în folosul comunității - inițial primid 2 ani cu executare.

* Antena TV Group a fost sancționată cu o amendă penală de 200.000 lei - inițial a primi o amendă penală de 350.000 lei.

* Tot în acest dosar, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la șantaj - inițial condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

* De asemenea, Instanța supremă a mai decis achitarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și a societăților SC Intact Publishing și SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de șantaj și complicitate la șantaj în formă continuată.

Instanța a mai dispus ca decizia să fie publicată pe Antena 1, de zece ori, timp de o lună, în intervalul orar 18,00 — 20,00.


Antena 3 a scăpat de condamnare. În această cauză. Dar este în clinciuri de Laura Codruța Kovesi într-un proces de calomnie în care este băgat și partenerul Antenei 3 de la Luju.ro. O întreagă clică de șantajiști profesioniști. Au tocat-o pe Kovesi tot timpul pentru că a „îndrăznit” să se ia de „lumina lor sfântă”, infractorul Dan Voiculescu și puii lui mafioți.

Acum putem vorbi despre familia Voiculescu ca despre o familie de infractori. Și, cu privire la ceilalți, putem folosi proverbul românesc: spune-mi cu cine te'nsoțești ca să spun cine ești !

Niciun comentariu: