La o altă „vedere”, mai lungă, iese altceva la iveală. Mai aproape de logică.
Adversarul principal al PSD și ALDE este președintele Klaus Iohannis. PNL are prea puțini parlamentari pentru a le pune probleme astăzi. Ca atare, infractorul Dragnea a adunat lângă el, mai pe dos, așa cum stă bine unui șef de bandă criminală, pe ceilalți adversari ai Președintelui. Nu a mers departe. UDMR s-a oferit din prima. PMP însă, a cerut funcții și, după câte se pare, le-a primit. Începând cu Bucureștiul, PSD+ALDE+PMP fac o frumoasă carieră politică locală. Dacă am avea posibilitatea, am vedea și alte „reușite ale colaborării” pe sub masă sau la „masa verde”.
Iohannis nu a scăpat de sindromul USL! Nu cu mult timp în urmă, ieșea în stradă, mimând că înțelege cât rău face PSD țării. Astăzi, a demonstrat că este un politician slab, care nu este capabil să lupte cu ciuma roșie. A-l numi pe Tudose premier este totuna cu a-ți decide ieșirea din scenă într-un mod jalnic. Putea refuza să numească o asemenea mediocritate. Avea această șansă! După Iohannis nu va rămâne nimic mai mult decât niște ani irosiți și o țară marginalizată, trimisă pe nedrept la periferia EuropeiCei care l-au propus pe Mihai Tudose nu puteau ieși, oficial, să îl critice pe președintele Iohannis pentru desemnare. Așa că au apelat la „căței”. Cățeii din PMP au trecut la treabă. În afara unor insulte „politice” din bagajul de cunoștințe al lui Băsescu - „sindromul USL”, „după Iohannis nu va rămâne nimic” -, Tomac răspunde comenzii venite de la infractorul Dragnea: nu trebuia desemnat Tudose ! Asta este de fapt durerea cea mare a cuplului infracțional Dragnea - Tăriceanu. Tudose avea doar rolul de „iepure”. După gândirea lor bolnavă, orientată către șmecherii politice, Iohannis ar fi trebuit să refuze pe Tudose, ei să iasă cu indignare în toată presa și pe Facebook cu acuzele de rigoare și „regimul dictatorial” (Mihăiță Calimente a făcut o afirmație la o postare pe Facebook că Iohannis este Erdogan al României !) ca mai apoi, după un „efort” deosebit, să vină cu „adevăratul ales”. Cine știe ce poamă !
Decizia președintelui Iohannis îi pune în mare dificultate. Dacă merg mai departe cu Tudose sau nu. Sunt mai multe posibilități. Tudose să își depună mandatul pentru că are probleme de sănătate despre care nu a știut. Dacă nu își depune mandatul să fie refuzat de colegi pentru a forma guvernul. Dacă nici așa nu merge, să fie picat în parlament astfel încât PSD și ALDE să meargă la Președinte cu o altă nominalizare numai că ... aici apar problemele. Abia atunci Iohannis poate cere PNL un candidat pe care să îl desemneze. Este posibilă însă și varianta cu mersul înainte. Tudose să devină prim-ministru. Pentru cât trece vara și se ajunge la construirea bugetului pentru 2018. Să vedem.
Aici, PMP are doar sarcina de a provoca discuțiile contra președintelui Iohannis care a desemnat „o mediocritate” pentru funcția de prim-ministru. La votul de investire, Tomac și Băsescu pot mima, pe mai departe, opoziția față de PSD. Oricum, PSD și ALDE, cu toate voturile pierdute până acum au rezerva UDMR, formată din 30 de parlamentari și a minorităților formată din 17 parlamentari.
Nu știu de ce nu mă mir că la corul criticilor la adresa președintelui Iohannis s-au alăturat și susținătorii USR ? Pe ei nu i-am prea văzut alături de PSD deși sunt suficiente cazuri în care USR a asigurat PSD majoritățile necesare pentru a porni niște programe locale de tot râsul. Nu mă mir și pace. USR este un fel de PSD al societății civile, până la urmă !
La corul USR-iștilor vin alți incapabili. PMP-iștii. La fel de abulici. Tari în clanță însă incapabili de acțiuni coerente, de acțiuni pentru viitor. Oportuniști politici care au ajuns în Parlament datorită unei prezențe la vot catastrofale. La care au contribuit din plin ! La asta s-au priceput. Au știut că o absență la vot semnificativă le este favorabilă, lor și PSD !
S-a umplut net-ul de acuze la adresa lui Iohannis și a PNL. Iar asta este bine. Informațiile din aceste zile vor prinde bine în viitor. Să știm cu cine ne însoțim !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu