miercuri, 21 iunie 2017

Victoria la moțiune confirmă incapacitatea de a guverna


Foarte bună concluzia la care a ajuns Dacian Cioloș. Agerpres.
„Demiterea lui Sorin Grindeanu (...) nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid
Perfect adevărat. Și trebuiesc spuse aceste cuvinte. Trebuiesc spuse pentru că membrii PSD și cei ai ALDE au acceptat această situație. Au impus-o prin votul lor !

Soluția cu Grindeanu în continuare la butoane nu era nici ea sustenabilă. Era doar o schimbare de putere în interiorul PSD unde vătafului roșu Dragnea îi lua locul, probabil, fostul vătaf roșu Ponta. Un cerc al penalilor.

Soluția este mult mai la îndemână decât se crede. Trecem acești ani cu PSD și ALDE la putere la anii pierduți pentru țară. Absenteiștii de la alegerile locale și parlamentarii de anul trecut sunt coautorii dezastrului din România. Prezența lor la vot, votând cu cine vor ei, ar da mai multă legitimitate puterii politice care guvernează. Chiar dacă va câștiga PSD și ALDE în continuare, vom ști că este voința poporului. Vom avea și o imagine clară asupra poporului ! Acum ne legănăm pe presupunerea că cei care nu au fost la vot sunt oamenii deosebiți, corporatiștii bla, bla, bla. Poate că ar trebui să renunțăm să îi mai tămâiem cu aprecierile pozitive. Când din indolența lor am ajuns la această guvernare, nu are sens să îi apreciem.
„Îi invit pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid și pe oamenii cinstiți și muncitori care i-au votat sperând într-o viață mai bună să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România și de fiecare dintre noi. Alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiți, responsabili, profesioniști, care lucrează pentru binele public și prioritățile țării
dacian Cioloș ar fi trebuit să completeze tabloul, nu să îl lase cu mari spații goale. Responsabilitatea trebuie cerută nu doar partidelor ci și alegătorilor ! Degeaba merg partidele responsabile la vot dacă alegătorii se comportă iresponsabil să nu participă la procesul electoral.

Absenteiștii de la parlamentarele de anul trecut sunt coautorii circului de astăzi !

Niciun comentariu: