sâmbătă, 10 iunie 2017

A făcut o campanie pozitivă, marcată de fairplay și, de aceea, va câștiga


Aflat la Târgoviște pentru a-și prezenta moțiunea, Ludovic Orban a dat și niște declarații. Agerpres.
„Mi-e mai simplu să vă spun ce filiale nu mi-au sprijinit moțiunea, la ora actuală din 48 de filiale județene și de sector există doar două filiale județene unde moțiunea mea nu a întrunit jumătate plus unu dintre voturi: Mureș și Maramureș și, de asemenea, patru filiale de sector. Toate celelalte filiale, inclusiv diaspora, au votat moțiunea mea. (...) E clar că, după aceste voturi, există suficiente informații pentru ca voi să puteți înțelege că am prima șansă și că voi câștiga președinția PNL, iar după părerea mea voi câștiga președinția cu un scor confortabil”
De la sursă, cum se spune, avem o clarificare: Sunt 4 sectoare de la București care nu i-au votat moțiunea și 2 județe - Mureș și Maramureș. Fără însă a neglija faptul că mai sunt județe care trebuie să se exprime !

Asta nu înseamnă că în dreptul contracandidatului Cristian Bușoi nu există susținere. Există. Mai ales în județele de mai sus sau sectoarele Bucureștiului care i-au dat votul dar și în județele în care liberalii, îndrumați corespunzător sau nu, au decis să dea votul pentru toate cele trei moțiuni sau pentru moțiunile Orban și Bușoi.

Această declarație dărâmă propaganda „bușoistă” care etala cu rea credință victorii absolute ba la Giugiu, ba la Dolj ba mai nu știu eu pe unde. Absolute pe dracu !

Sunt toate șansele ca la Congres să avem cel puțin două moțiuni care urmează a fi prezentate. Nu este timpul pierdut ca și moțiunea lui Viorel Cataramă să adune acel minim de 10 CDJ-uri pentru a intra în faza finală.
În ceea ce privește campania internă, am fost consecvent în aceste patru luni anunțului meu inițial, am făcut o campanie pozitivă, marcată de fairplay, în care am fost în fiecare filială județeană de minimum două ori, în care m-am adresat bazei PNL, în care mi-am prezentat gândurile, viziunea, programul politic, proiectele pentru viitorul PNL, nu am spus niciun cuvânt rău despre contracandidații mei, nu am transmis direct sau pe surse nicio informație negativă despre niciun coleg de-al meu din PNL
Este marea diferență între cele trei campanii ! Ludovic nu a atacat și nu a desconsiderat pe nici unul dintre contracandidații săi. Nici nu le-a lăudat moțiunile. Nu ar fi fost normal. Are o viziune care cuprinde atât partidul ca organism cât și viitorul partidului ca actor politic important în viața societății. Trebuie să și-o apere. Trebuie să facă diferența între viziunea lui și viziunile contracandidaților.

La Viorel Cataramă avem o viziune privind obiective de guvernare într-o perioadă în care PNL nu este la guvernare, cu măsuri zise liberale care sunt de fapt sancționatorii pentru o parte a populației, fără a pune ceva în loc și mai ales, fără o viziune privind viața partidului. Are niște afirmații care presupun că membrii partidului devin „o turmă” ! Pur și simplu. Voința lui, viziunea lui politică fiind obligatorie pentru toți membrii PNL. Bine observa un prieten liberal că Viorel Cataramă vinde pielea ursului din pădure.

La Cristian Bușoi avem vorbe. Generalități. Asezonate cu o nouă filosofie politică, nepusă încă în practică pentru a putea fi evaluată. Liberalismul civic este doar o idee. Nu are mecanismele politice de exprimare definite. Se încearcă a se acredita ideea că instrumentele necesare sunt existente în actualul mediu și practică politică însă apare un actor semi-politic, societatea civilă, iar consultarea societății civile, potrivit acestei noi filosofii politice, are o altă finalitate decât actuala formă de consultare ! Este acea „linie roșie” peste care politicul nu poate trece ! Apare întrebarea, cu putere, din cine este formată acea societate civilă pentru a avea relevanță în decizia politică viitoare ? ce conținut politic are „linia roșie” ? Ce elemente de viață ale societății intră în acest teritoriu ocupat de „linia roșie” ? Apoi, cât de amplă este consultarea ? Ce vor face decidenții politici care îmbrățișează noua filosofie în fața organizațiilor societăților civile aflate în conflict ? Uneori ideologic ! Linia roșie îi cuprinde și pe „civiliștii” care au alte opțiuni politice ? Pentru că fără o clarificare a „liniei roșii” și fără o precizare a componenței societății civile ajungem la ipoteza potrivit căreia PNL ajuns la guvernare va sta pe loc pentru că orice idee liberală va avansa, în orice domeniu al vieții sociale, va avea de înfruntat linii roții peste linii roșii iar procesul de negociere pentru a ajunge la consens va epuiza timpul necesar exercitării actului de guvernare. Nu mai spun de ideea, strălucită (?!), a trimiterii persoanelor în vârstă fie la azil fie la cimitir ! Pentru ei, Cristian Bușoi a găsit de cuviință că viitorul înseamnă tratamente medicale și preluarea, în vederea rezolvării, a problemelor pe care le au. Din punctul de vedere al experienței persoanelor în vârstă, al cunoștințelor lor, al capacității acestora de a deveni meditatori ai tinerei generați de liberali, Cristian Bușoi a găsit soluția „recunoașterii” valorii persoanelor în vârstă în campaniile politice „față'n față” și distribuirii de pliante promoționale ! Vorba unui coleg „în vârstă”. Distribuirea „cu talent” a pliantelor pe timpul campaniilor pentru a avea ce curăța ADP-urile pe străzi și trotuare !

Nu pot să închei fără să pomenesc de o știre obținută „pe surse”. Susținătorii lui Cristian Bușoi au început să folosească mijloacele de comunicare și rețelele de socializare pentru a transmite „ultima știre” : Ludovic Orban urmează să renunțe la candidatură și foarte curând va anunța că se retrage din cursă ! În altă parte a țării, informația este însoțită de „avertismentul”: avem înregistrări compromițătoare cu Orban și aliații lui !

Vorba aia: curat-murdar, coane Fănică !

Cât privește rezultatul votului la Târgoviște pentru județul Dâmbovița,  treaba este clară:
Ludovic Orban- 70 voturi 
Viorel Cataramă- 10 voturi
Cristian Bușoi- 8 voturi... 
În PV s-a trecut, statutar, că PNL Dâmbovița susține la Congres moțiune Ludovic Orban.

Niciun comentariu: