miercuri, 14 iunie 2017

Cui folosește lipsirea de autoritate a puterii executive ?

Imagine de la „Revista 22”
Se scriu foarte multe despre circul din PSD. Mai puțin faptul că este modul de viață în PSD, este o procedură uzitată pentru a elimina persoane incomode. Mai puțin despre faptul că circul va avea consecințe, deocamdată, insuficient cunoscute.

PSD are un mod de viață speculativ. Oportunist. În favoarea conducătorului. Întotdeauna. Dar și cu o consecință imediată. Dacă nu este atent și harnic, deosebit de harnic, conducătorul își pierde „scaunul”. Iar conducătorul infractor Dragnea este deosebit de harnic.

A scăpat de Zgonea. Dat afară din partid fără mari probleme. A fost suficient ca infractorul Dragnea să îl indice ca „țintă” că s-au găsit imediat „dulăii”. Vă mai amintiți ? Lia Olguța Vasilescu, Manda, Firea, Codrin Ștefănescu și alții s-au considerat insultați de afirmația lui Zgonea că infractorul Dragnea ar trebui să renunțe la conducerea partidului după condamnarea definitivă.

A scăpat de Ponta. Scurt. Foarte scurt. Ponta a rămas un cârcotaș pe Facebook. După ce infractorul Dragnea l-a indicat ca „țintă”, au sărit „dulăii” la atac. Firea, Olguța, Ștefănescu, Nicolae etc. au început cu atacurile la Ponta. Păreri de rău, că o fi, că o păți, că ar trebui ca ... Ca o concluzie, după declarațiile „dulăilor” infractorului Dragnea, Ponta ar trebui să zică merci că încă mai există !

Infractorul Dragnea a eliminat din organele de decizie ale PSD pe toți cei care au avut legături mai strânse cu Ponta și Zgonea. Dar și cu alții. Unii au plecat din partid. S-au dus la „prietenul” Tăriceanu sau chiar mai departe.

Totuși, se cuvine a observa o particularitate a PSD-iștilor. Întotdeauna au fost în frunte câteva persoane. Gabriela Vrânceanu Firea a lui Pandele de la Voluntari, Lia Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, una Pană etc. În funcție de liderul ales al PSD, ele au avut cuvinte grele la adresa adversarilor sau presupușilor adversari ai acestuia. Nu am avut curiozitatea, dar chiar încep să bănui că au ajuns să aibă tipare, apărute ca urmare a rutinei, doar numele persoanei care urmează a fi făcută „albie de porci”.

Nu accept variantele aruncate pe piață de media, de analiști de părerologi. Eu cred că suntem în fața unei acțiuni concertate de subordonare a puterii executive puterii unor persoane din legislativ, nu legislativului, în ansamblul său. Consider acțiunile celor din jurul infractorului Dragnea ca fiind îndreptate împotriva prevederilor Constituției.

Articolul 1, unde se vorbește despre Statul român, din Constituție, la alin. (4) se spune clar: „Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor - legislativă, executivă și judecătorească - în cadrul democrației constituționale”. Iar la alin. (5) se stipulează foarte clar: „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie”.

Prin acțiunile celor din PSD și ALDE, care au puterea politică în legislativ, sunt atacate valorile constituționale. Nu doar cu privire la agresiunea evidentă asupra executivului ci și agresiunea continuă asupra Justiției ! Tratarea cu superficialitate a evenimentelor de astăzi, doar sub aspectul contrelor politice și „bucuriei” că o pățesc unii de la PSD sau ALDE este la fel de nocivă ca acțiunea infractorului Dragnea și a inculpatului Tăriceanu.

Este inadmisibil ca puterea executivă a unei țări să fie schimbată când are chef conducătorul unui partid ! Există procedura remanierii ministrului sau miniștrilor care nu sunt capabili să pună în aplicare un program de guvernare. Este o procedură constituțională, dar acum suntem în fața cererilor, propunerilor de schimbare a unui întreg guvern pe motivul neaplicării programului de guvernare ! Program de guvernare dovedit slab, fantezist, chiar prost, lipsit de viziune pentru viitor. Culmea, program de guvernare care are „secrete” știute doar de infractorul Liviu Dragnea și consilierul de taină al acestuia, infractorul Darius Bogdan Vâlcov !

Constituția are prevederi care permit corecții la programul de guvernare atunci când previziunile au fost proaste. Ei bine, suntem în fața celei mai agresive tâmpenii manageriale. Nu programul de guvernare inaplicabil este problema, „vinovați” sunt cei care nu îl pot aplica, cei care nu pot face din rahat bici ! Ba, să îl facă să și pocnească.

Nu apărarea Guvernului Grindeanu este problema aici. Suntem în fața apărării Constituției. Suntem în fața opțiunii de a continua cu acest program de guvernare construit de infractori sau a renunțării PSD și ALDE de a mai fi la guvernare.

PNL, prin președintele interimar Raluca Țurcan, a evidențiat absurdul situației. Suntem în fața unei premiere pe plan mondial. Partidele de guvernământ pot ajunge să introducă o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern !

Președinția a comunicat, prin purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi că este urmărită cu atenție evoluția fenomenului. Președintele Iohannis consideră că este normal ca partidul care a dat guvernul să analizeze munca miniștrilor și să intervină cu o remaniere acolo unde măsura se impune. Dar, partidul de guvernământ nu poate demite prim-ministrul ! Constituția îl apără pentru că prim-ministrul este titularul puterii constituționale a executivului !

Nu schimbările de miniștri ar trebui să ne preocupe ci acțiunile anti-constituționale ale PSD pentru a satisface orgoliile și vanitățile infractorului Liviu Dragnea, setea lui oarbă după putere. Atacul infractorului Dragnea și a acoliților lui apropiați din PSD asupra Justiției și puterii executive sunt marele pericol pentru întreaga țară ! Este inadmisibil să stăm impasibili la spectacolul desființării de fapt a Constituției !

Niciun comentariu: