vineri, 23 iunie 2017

După un an de mandat, Firea este tot cu „vom” în gură

Nici Agerpres, agenția statului (actual PSD), nu a reușit să identifice ceva palpabil în bilanțul sinistrei Gabrieala Vrânceanu Firea, primarul general al Capitalei.

Realizările cu care se laudă Firea sunt nepalpabile ! Nu sunt pentru bucureșteni ! Sunt pentru ea și clica pe care a adus-o de la Voluntari.

Deblocarea a „zeci de șantiere”, în unele nu s-a lucrat de 2 ani, altele au ajuns la finalizare ?! Cică Bucureștiul a prins viață !

Poate ne face un hatâr Primăria Generală și pune lista cu acele zeci de șantiere, stadiul la care Firea a preluat lucrările și stadiul la care lucrările au ajuns după un an sub directa ei conducere. Poate ! Nu de alta, dar în București sunt mereu și mereu lucrări în execuție, iar o astfel de vorbă aruncată la cea de bilanț este posibil să fie doar gargară cu pioneze ! Mai ales când s-a referit, imperial, la „șantiere blocate”.

Cu șantierele este clar. Este vorbă spusă aiurea până la proba contrară. Mai departe, ce a reușit ?

A spus „stop contractelor păguboase pentru capitală” ! Tot la general, tot fără alte amănunte semnificative. Care erau acele contracte ? Care sunt firmele care an de an erau abonate la acele contracte păguboase ? Ce măsuri pentru recuperarea pagubelor a luat Primăria Generală după ce a „stopat” acele contracte ? În ce a constat paguba ? Cine a încheiat acele contracte ? Unde sunt responsabilii Primăriei Generale care au încheiat contractele păguboase ? Cu ce au fost înlocuite contractele păguboase ? Cu frecția la un picior de lemn din discursul festiv al Gabrielei Vrânceanu Firea ?

Păi, să ne fie cu iertare, dar nici asta nu este o realizare. Pentru că nu este palpabilă ! Din moment ce ai încheiat socoteala cu niște contracte păguboase, trebuia să ne spui și ce mare realizare ai cu noile contracte și, desigur, pentru că suntem la un bilanț festiv, trebuia să spui și cât s-a economisit în urma încheierii noilor contracte ! Ce vei face cu banii economisiți ? Dar dacă nu s-a economisit nimic ? Dacă doar a fost înlocuit „Gigel” din Dâmbovița cu „Ionel” din Ialomița ?! Pot crede că noile contracte de vor fi reale sunt mai avantajoase ? Nu. mai ales când afirmația este făcută de Gabriela Vrânceanu Firea !

Ce urmează, este bomba-bombelor ! O gândire catastrofală este tratată ca realizare genială:
Am avut, de asemenea, curajul să stârpim firmele căpușă de la cele două mari regii ale Capitalei: RADET și RATB. În sfârșit se lucrează acum transparent, pe proceduri. Există obiectivitate, există un mediu economic sănătos. A fost greu, acolo erau grupuri de interese transpartinice, de ani de zile, familii de afaceri. Nu poți să te pui cu toți deodată. Dar, pentru că am promis în fața dvs, mi-am asumat acest risc și am reușit
Care este impactul asupra cetățenilor ? A, zilele în care s-a tremurat de frig copios în apartamente ? Zilele în care apa caldă era un vis ca pe timpul lui Ceaușescu ?

Notez cu mult pesimism că suntem în fața unei masive intoxicări din partea Gabrielei Vrânceanu Firea, acest primar general ales de o parte a bucureștenilor pentru că „arată bine la Tv” !

Nu îi mai popularizez inepțiile. Pun părerea lui Cristian Bușoi pe pagina lui de pe Facebook, preluată și de Agerpres. Îmi doream, să fiu sincer, un comunicat de presă al PNL București pentru ce a făcut Gabriela Vrânceanu Firea în anul de mandat alături de alte comunicate de presă ale organizațiilor PNL de sectoare pentru primăriile de sector. Dar dacă nu este, mă mulțumesc cu ce este !
Singurul câștig după un an de mandat cu doamna Firea este imaginea primarului de Las Fierbinți: guralivă, incapabilă și fără absolut nicio direcție pentru București. De când conduce Capitala, doamna primar Gabriela Firea: a băgat RADET în insolvență; a demis conducerea instituțiilor subordonate primăriei, ca să pună în loc politruci din Voluntari; a înființat 21 de societăți comerciale, care vor gestiona netransparent toate serviciile Primăriei; a decorat orașul de Paște și a propus concursuri de răsplătire a celui mai frumos balcon; a găsit un logo total inutil pentru Capitală, care ulterior s-a dovedit a fi copiat; a organizat concerte cu note de plată piperate de Ziua Europei și de Dragobete
Culmea realizărilor primăriței VIP a Bucureștiului o constituie abonarea la bugetul de stat, motiv pentru care bănui eu, Grindeanu a suferit o parte din necazuri, încheiate cu demiterea lui prin moțiunea de cenzură cerută de Firea !

Având cel mai mare buget din România, având cele mai sigure surse de finanțare, Firea și primarii ei de sectoare s-au băgat în programele guvernamentale pentru cei mai mulți bani. Și cu localitățile din țară care nu au surse de finanțare pentru propriile programe, cum rămâne ? De unde se vor mai scoate banii necesari dezvoltării ?

În concluzia concluziilor: după un an de mandat, Gabriela Vrânceanu Firea continuă cu „vom face, vom drege, vom rezolva”. Până acum a făcut vorbe. Multe vorbe, multe scârbavnice, multe minciuni.

Niciun comentariu: