luni, 10 iulie 2017

Hărțuirea Laurei Codruța Kovesi este condusă de „o GRIVCO”

Președintele Comisiei parlamentare de hărțuire a Laurei Codruța Kovesi - asta ar fi denumirea corectă a acestei maimuțăreli parlamentare -, este Oana-Consuela Florea, deputat PSD de București (aici). Juristă, PSD-istă, „antenistă” nici o problemă.

Mie îmi sună deja a premeditare faptul că a fost aleasă această deputată, la primul mandat în Parlament, să conducă o Comisie de anchetă. Doar nu o fi buricul pământului ! Ei bine, curiozitatea mi-a fost satisfăcută. Oana-Consuela Florea este fostul director executiv al fundației F.A.C.I.A.S ! Fundație finanțată de Dan Voiculescu !
2016-Prezent
Deputat
Vicepresedinte - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
Membru în grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Belgiei
Membru în grupul parlamentar de prietenie Republica Federativă a Braziliei
Membru în comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial
2014-2016
Asistent parlamentar acreditat - Parlamentul European, Bruxelles (Belgia)
2009-2014
Director executiv - Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (F.A.C.I.A.S.), București (România)
http://www.facias.org
Ce este culmea, individa (că nu îi pot spune „doamnă”, am o jenă !), practică o hărțuire asupra unei persoane pentru a răspunde uneia sau mai multor comenzi politice. După ce a fost ani de zile directorul executiv al unei fundații care a apărat cetățenii contra abuzurilor statului ! Înclin să cred că așa-zisele apărări erau motive de hărțuire a instituțiilor statului. În special ale persoanelor cu funcții de conducere din Justiție pentru simplul motiv că Dan Voiculescu era pus sub „lupă” pentru multele infracțiuni comise. Și, dacă ne amintim bine, Antena 3 și Antena 1 au fost foarte active în a populariza acțiunile F.A.C.I.A.S. Cu Stoicească vârf de lance. La unele emisiuni apărea și această Oana-Consuela Florea.

Lucrurile se leagă. Oana-Consuela Florea conduce Comisia parlamentară de hărțuire a șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, Antena 3 duce mai departe „războiul” anti-Kovesi cu tot felul de dezinformări și manipulări grosolane, eventualii beneficiari fiind, evident, pe lângă infractorul Dan Voiculescu, infractorul Liviu Dragnea dar și alți clienți „dragi” celor doi infractori „de bază”. Lor li se alătură inculpatul Tăriceanu care are lângă el mai mulți clienți ai Justiției, Vosganian fiind unul dintre ei.

Ca cetățean care știe să citească și chiar să scrie, constat că Parlamentul României a devenit captivul unui grup infracțional care încalcă, grosolan, prevederile Constituției.

Înființarea acestei comisii de hărțuire a șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost un act premeditat. Hotărârea de înființare a comisiei cuprinde obiective care nu au nimic a face cu vizitele private ! La Agerpres există o lungă listă a obiectivelor în scrisoarea lui Kovesi în care anunță membrii Comisiei că nu se va prezenta pentru că nu are informații legate de obiectivul comisiei.

Să mergem cu logica. Există în Parlament o comisie permanentă dedicată controlului activității Justiției ? Așa cum există pentru SRI, SIE, alte agenții de stat care nu sunt subordonate Guvernului ? Nu. Nu există. Există în Parlament o comisie permanentă pentru controlul activității Guvernului ? Nu. Nu există. Există în Parlament o comisie permanentă pentru controlul activității Președintelui României ? Nu. Nu există. Nu există pentru că în art. 1 alin. (4) din Constituție se spune clar: „Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor - legislativă, executivă și judecătorească - în cadrul democrației constituționale”.

Potrivit unei decizii a CCR, Ministerul Public face parte din „autoritatea judecătorească”, cea de a treia putere în stat care nu se subordonează unei alte puteri în stat ! Nu se subordonează nici legislativului și nici executivului. În mod normal, dacă are un dubiu cu privire la implicarea unui membru al autorității judecătorești în alte treburi decât cele care îi justifică apartenența, Parlamentul ar fi trebuit să se adreseze CSM, singura instituție prevăzută în Constituție care are dreptul că facă o cercetare administrativă cu privire la un membru al autorității judecătorești.

La presiunea inculpatului Tăriceanu au făcut tot felul de modificări la regulamentele camerelor Parlamentului pentru a avea, după mintea lor creață, baza legală să încalce Constituția. Se gândesc ei că CCR, dominat copios de PSD și UDMR, va da decizii în favoarea lor. Numai că nici CCR nu va putea trece peste propria decizie luată anterior !

După anunțarea refuzului lui Kovesi de a merge în fața acestei caraghioase comisii înființată evident cu scopul de a o hărțui, Oana-Consuela Florea a declarat:
Avem două posibilități, una se referă la sesizarea autorității superioare și, conform Constituției, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. A doua se referă la plângerea penală. Vă amintesc că această comisie anchetează fapte și împrejurări cu privire la organizarea alegerilor și rezultatul votului din 2009, nu este un organ judiciar și nu anchetează persoane. Prin urmare, faptul că unii sau alții se prezintă sau nu, nu trebuie să ne împiedice continuarea activității”
Autoritatea ministrului justiției asupra procurorilor prevăzută de Constituție (art.132 - Statutul procurorilor) se referă strict la activitatea profesională a acestora, fiind un „control ierarhic” sub aspectul respectării unor proceduri administrative, exceptând activitatea profesională a procurorilor care se supune doar controlului ierarhic al altor procurori desemnați.

O altă intervenție a unui membru al Comisiei de hărțuire, a senatorului Daniel Fenechiu (PNL), ne arată că de fapt este o anchetă asupra persoanei Laura Codruța Kovesi, contrazicând afirmația individei Oana-Consuela Florea de mai sus !
„Doamna Kovesi ne-a comunicat că nu deține informații care să servească la lămurirea unor obiective pe care le are comisia. Aprecierea asta trebuie să fie a comisiei. Eu cred că o abordare mai civilizată și mai în consonanță cu obiectivul comisiei ar fi să ținem cont și de dispozițiile Regulamentului, care se referă la faptul că persoana invitată poate răspunde și în scris și să îi adresăm acea întrebare care ne interesează, dacă în ziua alegerilor prezidențiale, turul doi, din 2009, s-a găsit în casa domnului general Oprea, în intervalul orar, să stabilim, sau după ora 20,00", a fost propunerea venită de la senatorul PNL Daniel Fenechiu.
Comisia se comportă ca un organ de anchetă penală. Este mai mult decât evident că cererea Comisiei de hărțuire se referă la un moment (probabil) din viața privată a lui Kovesi. Refuzul lui Kovesi de a răspunde la o întrebare privind viața sa privată este constituțional ! Poate mai citește și senatorul Fenechiu art. 26 din Constituție, alături de individa Florea (jurist la rândul ei !), unde la alin. (2) se spune clar: „Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăși, dacă nu încalcă drepturile și libertățile altora, ordinea publică sau bunele moravuri”.

Doar în cazul în care o persoană este urmărită penal poate fi interogată cu privire la activitatea sa în perioada în care a comis infracțiunea și după aceea sau în perioade anterioare dacă au legătură cu infracțiunea.

Ce face Comisia de hărțuire este un abuz grav la un drept constituțional. Vrea să știe ce a făcut în ziua „X”, între orele ... și ... orele sau după ora ... o persoană fizică ! Nici o comisie parlamentară nu ar trebui să aibă acest drept. Parlamentul nu este stăpânul cetățenilor României ! Parlamentarii nu sunt stăpânii cetățenilor țării ! Parlamentul nu are dreptul să se transforme în comisie de anchetă penală !

Siniștrii membri ai Comisiei de hărțuire a Laurei Codruța Kovesi, condusă de individa care a fost salariata infractorului Dan Voiculescu, au un singur scop: să o hărțuiască pe Laura Codruța Kovesi. Maior le-a spus că da, a fost la Oprea și atât. Restul a considerat că sunt informații din domeniul privat, informații care privesc viața personală a participanților la respectiva petrecere. După câte se pare, nici unul nu a declarat ce vor hărțuitorii lui Kovesi.

Sunt curios care o fi încadrarea penală pe care o plănuiesc siniștrii membri ai Comisiei parlamentare de hărțuire. Tare curios.


Un comentariu:

Anonim spunea...

facem un sex Consuelo/